Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
www.emlakkulisi.com 3 yaşında!

www.emlakkulisi.com 3 yaşında!

www.emlakkulisi.com 9 Temmuz'da 2. yaşını bitiriyor. 3. yaşına giriyor. Gelin sizinle birlikte geçen 2 yılı değerlendirelim. Size 3. ve ilerleyen yıllarda neler yapacağımızı anlatayım.

Şimdiye kadar neler yaptık?

-         Türkiye'nin ilk emlak haber sitesiydik. Haberlerimizi çalan ve kopyalayan siteleri saymazsak, halen Türkiye'nin tek haber sitesiyiz.

-         Konut projelerinin fiyat ve fırsat odaklı hale gelmesini sağladık. Bugün tüm konut  projeleri reklamlarında bunu vurguluyor. Bizden önce tüm reklamlar, konut sitelerinin çimenleri, ağaçları, kuşları ve böcekleri ile ilgili olurdu. Bugün ise fırsat odaklı.

-         Önemli kampanyalarda son 1 hafta, son 6 gün, 5 gün, 4 gün, 3 gün, 2 gün ve son gün, diye vurgu yapmayı öğrettik. Bunu ilk kez TOKİ Göl konutları'nda başladık. Bugün sektörün lider firmaları bile bu noktada bizi kopyalıyor.

-         Emlak haberciliğinde niteliği artırdık. Bize kadar emlak ve konut haberleri iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar proje ve şirket etrafında olurdu. Bugün ise yüzlerce proje, şirket ve kişi etrafında dönüyor.

-         Türkiye'de emlak haberciliğinin günlük yapılabileceğini, haftalık veya aylık peryodun çok uzun olduğunu bilinçaltlarına yerleştirdik. Bugün neredeyse anlık habercilik yapıyoruz.

-         TOKİ ve KİPTAŞ başta olmak üzere tüm konut fırsatlarından insanları haberdar ediyoruz. Edirne'den Kars'a tüm Türkiye'nin, ABD'den Japonya'ya ve Avustralya'dan Kanada'ya kadar tüm dünyanın  dört bir köşesinden okurlarımız var.

-          Türkiye'nin en büyük emlak haber merkezini kurduk. Beni de sayarsanız 7 editör, sabahtan akşama kadar sadece emlak haberleri için çalışıyor. Türkiye'de bırakın gazetelerin emlakla ilgili haberlerini hazırlayan kişilerin toplamını, bir çok gazetenin ekonomi servisinde bile 7 muhabir ve editör yok. Sanırım bu, işi ne kadar ciddiye aldığımızı anlatmaya yeter.

-         Türkiye'nin emlakta ilk soru-cevap modelini geliştirdik. Ziyaretçilerimiz Dr. Turgut Enginoğlu, Cansel Turgut Yazıcı, Mehmet Parlak, Ebru Öz, Nejat Özonay ve Ahmet Korkmaz'a doğrudan soru sorabiliyor.

-         Türkiye'de gayrimenkulle ilgilenen 60 binden fazla okurunu tek bir platformda bir araya getirmeyi başardık. Bu platformu her gün daha da genişletiyoruz. Çok değil yıl sonunda 100 bin ziyaretçiye ulaşacağız.

-         Emlakta her aranılan ve araştırılan konunun içinde bulunduğu bir portal haline geliyoruz. Şimdiye kadar 18 binden fazla haber yayınladık. Son zamanlarda neredeyse günde 50'nin üzerinde haber yayınlıyoruz. Bu haberlerin önemli bir kısmı telif. Yani bizim haber merkezimizin ürettiği haberler.

-         Emlakta internetin gücünü konut ve inşaat sektörüne anlattık anlatmaya çalışıyoruz. Reklam verenlerimiz bir sitenin bu kadar güçlü ve etkili olmasına şaşırıyor. Şaşırmaya da devam edecekler.

-         Sadece reklam verenin değil, tüm şirketlerin ve projelerin  haber yapılması gerektiği tezini savunuyoruz. Haber yaparken buna itina gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz.

Peki geçen 2 yılda hiç hata yapmadık mı? Tabiî ki biz de insanız... Hatalar yapacağız... Kumanda masasında benim gibi aceleci ve çok hızlı karar veren birisinin olduğunu düşünürsek çok hata kaçınılmaz olur. Bu hataları da sıralayayım:

- Sitenin yabancı dillerde de yayınlanmasını istedik. İlk adımımızı da attık. Rusca yayına başladık. Ama bu çok kısa sürdü. Gerekli altyapıyı kurmadan acele ettik. Bu kadar acele etmemeliydik.

-Sitemizde çok fazla reklam var. Ama bizde seri ilan yok. Habercilik ve yayıncılık zor ve pahalı bir iştir. Giderlerimizi karşılamak için reklam almaktan başka şansımız yok.

-  İlk başlarda her eli kalem tutanı yazar yaptık. Bu çok büyük bir hataydı. Yazar kadrosunu kurarken daha seçici olmalıydık. Bu noktada bazılarına hak ettiğinden daha fazla değer verdik.

Bundan sonra ne yapacağız? Bir de bunları sıralayayım.

-         Bizim yaptığımız işin 3 yönü var. Bir taraftan emlak haber ajansıyız. Yani onlarca site ve gazeteye içerik sağlıyoruz. İkincisi internet yayıncılığı yapıyoruz. Nihayetinde bir internet sitesiyiz. Üçüncüsü ise özgün emlak gazeteciliği yapıyoruz. Yani gazetelerden ve internet sitelerinden habercilik refleksimiz çok yüksek. Bunu sürdüreceğiz. Bizi takip etmeye devam ettikçe, tüm emlak haberleri size bayat gelecek.

-         Internetin önemi her geçen gün artıyor. Artmaya devam edecek. Bir gün gelecek tüm medya internete kayacak. Biz tüm hazırlıklarımızı ve altyapımızı buna göre kuruyoruz ve planlıyoruz.

-         1 numarayız ve 1 numara olmaya devam edeceğiz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Ben ve diğer editör arkadaşlarım gerekirse gece yarılarına kadar çalışarak bu yarışı sürdürecek. Önemli olan 1 numara olmak değil... 1 numara kalabilmek... Bu noktada en büyük gücümüz okurlarımız.

-         Biz sadece işimizi yapıyoruz. İşimiz dışında tüm dedikodulara, kötü düşüncelere, negatif fikirlere ve sabotajlara karşıyız. Karşı olmaya devam edeceğiz.

-         Günlük 60 binlik okurun bize yüklediği en önemli misyon, doğru, tarafsız, dürüst ve iyi habercilik. Sizlerin bize olan güvenini hak etmek için çalışmalarımız aynen devam edecek.

Tebernüş Kireçci /Emlakkulisi.com



www.emlakkulisi.com 4 yaşında!

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X