Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Bu üçgene dikkat!

Bu üçgene dikkat!

Şimdi size İstanbul'un Batı Yakası'nda gelecekte en çok prim yapacak 3 bölgeyi açıklıyorum. Başakşehir, Bahçeşehir ve Halkalı'ya dikkat!

Yanlış anlamayın buralarda ne arsalarım var... Ne de arazilerim... Sadece konut alacaklara ve emlak yatırımı yapacaklara ipucu olsun diye yazıyorum bunları...


Peki neden Batı Yakası'nda bu 3 bölgeyi sıralıyorum. Nedenlerini tek tek açıklayacağım şimdi...

1) Halkalı-Atakent mahallesi: Buranın mülk sahibi TOKİ. 2003 yılından bu güne kadar Toplamda 17 bin 450 konut yaptı. Şimdiye kadar yapıp sattığı konut sayısı 15 binden fazla. Satışa hazır 2 bin konut daha var. Tahmin ediyorum 5-6 aya kadar hepsi bitecek. Bu konutlar tamamlandıktan sonra Atakent, Batı Yakası'nın en önemli lokasyonlarından birisi olacak. Şantiyeler ortadan kalkacak. Altyapı ve ulaşım yatırımları bitirilecek. Genişleme alanı yok. TOKİ, buraya dev bir park yapacak ve bu bölge İstanbul'un yeni cazibe merkezi olacak. Ayrıca Mahmutbey ile Bağcılar arası İstanbul'un en önemli Merkezi İş Alanları'ndan birisi olacak. Yani ofis alanları inşa edilecek.


2) Başakşehir: Atatürk Olimpiyat Stadyumunun kuzeyinde büyük bir sağlık kampus alanı projesi hazırlanmakta. Özellikle TOKİ'nin Kayabaşı'nda planladığı Toplu Konut Alanı şehir planlama kriterleri açısından mükemmel. 11 milyon metrekare planlama alanın yüzde 57'si park, rekreasyon, yeşil alan ve donatı alanı olarak ayrılıyor. KİPTAŞ, Başakşehir'de başarılı bir imar ve şehircilik eseri ortaya çıkarıyor. Sular Vadisi başlıbaşına bir çekim ve cazibe merkezi. İstanbul'da böyle bir park görmedim. Kendinizi bir parkta değil Uzakdoğu'da bir mabette hissediyorsunuz. Muhteşem bir proje. Ayrıca yıl sonuna kadar metro ile kentin ana arterlerine bağlanıyor. Geniş kaldırımları, caddeleri ve bulvarları ile Başakşehir yaşanabilirlik açısından İstanbul'un en önemli lokasyonu. Dün, Başakşehir dendiğinde burun kıvıranların gelecekteki tavırlarını merak ediyorum.


3) Bahçeşehir: Bu bölge, Emlak Bankası'nın başlaşttığı ve halen TOKİ tarafından devam ettirilen projelerle kendine özgü modern bir kent kimliği kazandı. Çağdaş bir yaşam alanında insanların tüm gereksinimlerini karşılayabilecek bir proje gerçekleştirilmiş. Bahçeşehir'in bitişiğinde yer alan Ispartakule de Bahçeşehir ile bir bütün olarak gelişmektedir. Ispatakule'de planlanan 1 milyon 200 bin metrekare inşaat alanına sahip (MİA)merkezi iş alanları ileriki yıllarda Levent, Maslak ve Ayazağa gibi cazibe merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. TOKİ tarafından yaptırılan TEM Otoyolundan Bahçeşehir-Ispartakule giriş-çıkış kavşağının inşaatı tamamlanmak üzere. Böylelikle Bahçeşehir ve Ispatakule'deki vatandaşların Avcılar gişelerine bağlı trafik ızdırabı son bulacak.
Bahçeşehir'in geleceğini, Levent ve Ataköy'e benzetiyorum. 1950'li yıllarda Emlak Bankası Levent'teki villaları satışa çıkardığında kimse yüzüne bakmıyormuş...

1974 doğumlu birisi olarak benim tevellüdüm -yani doğum tarihim- el vermez bunu bilmeye... Ama kitaplardan okuduklarıma ve gazete arşivlerinde yaptığım taramalarda, Emlak Bankası'nın Levent'teki villaları satabilmek için gazetelere verdiği ilanda şöyle bir ifade ile karşılaştım: Belediye ile anlaşılarak, Taksim ve Mecidiyeköy'e hususi otobüs seferleri koyulacaktır.


Ya Ataköy'e ne demeli... Zavallı Emlak Bankası Ataköy'ü satmaya 1960'larda başlıyor ve 1990'larda ancak bitirebiliyor. Ataköy o zamanlar dağbaşı... Şehirden uzak... Kimseler yüzüne bakmıyor...MKEK'e ait... Eski Baruthane...Bugünkü Ataköy'ün halini herhalde anlatmama gerek yok. Bence Bahçeşehir gelecekte, Ataköy ve Levent ile aynı kaderi paylaşacak. Yani bahtı iyi olacak. Sadece zamana ihtiyaç var. 


Not: Bu yazıyı neden yazdım? Son zamanlarda gelen maillerde en çok sorulan 3 bölge burası. Okurlarım bu bölgelerde bir şeyler hissediyorlar. Ama emin olamıyorlar. Hepsine aynı yanıtı yazıyorum. Orta ve uzun vadeli düşünüyorsanız, çok rahat bir şekilde konut alabileceğiniz lokasyonlar. Kısa vadede mi? Burası Türkiye... Yarın ne olacağı bilinmez...

Türkiye'deki emlak piyasasının nabzını en iyi tutan gazeteci olarak söylüyorum: Kısa vadeli tahminlerde ıskalama oranı, yüzde 50'den fazla. Yoksa ne benim ne de diğer analistlerin kötü veya işi bilmemesinden kaynaklanmıyor.


O üçgen su mu alıyor?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X