Nitelikli konut
İyi günler Tebernuş bey, demişsiniz ki, esenyur bölgesindeki konutlar nitelik olarak ortalamanın altında. Neye göre altında açıklarmısınız. Neyi eksik örneklerle açıklayıp nelerle kıyaslama yaptığınızı merak ediyorum
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
İyi günler Tebernuş bey, demişsiniz ki, esenyur bölgesindeki konutlar nitelik olarak ortalamanın altında. Neye göre altında açıklarmısınız. Neyi eksik örneklerle açıklayıp nelerle kıyaslama yaptığınızı merak ediyorum
İyi günler. Ben ipotekli bir konut satın aldım. Satıcı ile satıştan önce bankaya gidip ne kadar borcu olduğunu sorduk. Söylenen miktarın ödenmesinden sonra ipoteğin kaldırılacağı söylendi. Ancak satıştan sonra biz bankaya gidip borcunu kapattığımız halde banka ipoteğin kalkmayacağını söyledi. Sebebinin ise satıcının elinde bankaya ait eski ve yeni çek yapraklarının olduğu, bunları ya bankaya iade etmesi ya da her bir yaprak için 1000 TL teminat yatırması gerektiği söylendi. Ben bankaya böyle bir durumun olduğunu daha önce neden söylemediklerini sorduğumda bu durumun yeni ortaya çıktığını belirttiler. Bankanın yeni ortaya çıkan böyle bir durum için ipoteği kaldırmama hakkı var mı? Benim bu konuda yapabileceğim hukuki herhangi bir şey var mıdır? Ayrıca satıcı satıştan sonra hala ipotekli olan bu konutu kullanarak yeni bir kredi talebinde bulunabilir mi? Cevaplandırırsanız çok memnun olurum. Saygılarımla.
sevgili tebernüş bey merdivenköyde imar planı netleşti mi. buradan hisse arsa almak riskli olur mu. Muhtemel risk ne olabilir. buradan 25 m2 lik bir hisseye 1 daire düşer mi. yapılacak daire fiyatları hakkında değişik rakamlar veriliyor. zarar etmemek ve mağdur olmak için ada parsel ve paftası, mahalle ve sokağı belli olan ve almayı düşündüğüm bu yer ile ilgili hangi bilgileri araştırmalıyım.
Merhaba Tebernüş Bey, Ben yeni emeki oldum. Birikimlerimle yatırım amaçlı bir ev almak istiyorum. Kendim şuanda kayıvaldemin evinde oturuyorum. Alabileceğim ev ya merkezde eski bir ev ama kira getiri daha iyi ( biraz da kredi takviyesi ile) , yada merkezden uzak sıfır tabi kira getirirsi daha düşük bir ev olacak (kredisiz). Çok kararsızım daha öncede talihsiz bir koperatifzede olarak birikimimin ziyan olmasından çok korkuyorum. Lütfen bana yardımcı olurmusuz. Siz benim yerimde olsanız nasıl davranırdınız? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba , Eger , Ali Akan Bey'in baktığı ev meydanın kuzeyine doğru olan hat üzerinde ise dikkat etsin derim. Bu çevrede marmararay havalandırma bacası için istimlak olabileceği söylentisi dolaşıyor.
Sayın Tebernüş Bey Öncelikle vereceğiniz fikir için şimdiden teşekkür ederim. Çok kısa bahsetmek gerekirse 100 000 tl kadar nakit param var ve ist başakşehirde kirada oturan biriyim. Elimdeki paramı değerlendirmek ve kiradan kurtulmak için daire almak istiyorum. Bu çevrelerde aile yaşamına uygun ve ileriye dönük değer kazanacak yeni konut projesi önerebilirseniz müteşekkir kalırım.
Tebernüş bey merhaba. Terkos Kaleiçi mevkiinde iski nin kamulaştırma yapacağı söylentileri yoğunlaştı. Ancak bu durum sadece kaleiçi mevkii için konuşulmakta. 30 gün önce iskiden bir grup gelip birkaç yerin ölçülerini almış. Gölün sadece bu bölümüne olan çalışma benim kafamı karıştırdı. bu bölge göl kıyısının sadece binde biri gibi. Rant çalışması olduğundan şüphelerim var. Göle 0-300 mesafesi için bahsettiğim tüm alanlar. Bize herhangi bir resmi bildirim yapılmadı. Düşünceleriniziğ paylaşırsanız sevinirim. Saygılar. Nilay ÖZTÜRK
yatırım için 1+1 daire almak istiyorum..innovia ile sdütya 24 arasında kaldım..sizce gelecekte hangisi daha iyi prim yapar.teşekkür ederim.
Cevabınız için çok teşekkürler. Doğru soruları sorduğunuz için de teşekkür ederim. Ev natamam durumda, yani içine 150-200.000 tl masraf olacak. Toplam maliyet yaklasık 1000 tl olacak yani. Bahçesi sanırım 50-60 m2 kadar, çok büyük değil ancak güney bahçe. 1.000.000 gibi bir fiyatta da uygun bir alım mıdır?
İy günler tebernüş bey. Ben gaziantepte 96 ay vade ile ev aldım. 27 taksitim kaldı. şu an firma iflas erteleme aldı. dairemde 2 yıldır oturuyorum. tapuyu alamıyorum. banka tarafından ipotek oldugu için. bu süreci nasıl takip edebilirim. 13 aralıkta ilk duruşma var. kayyum ataması olacakmış. ifas erteleme süresi uzatılır mı ? iflas ederse bu firmadan ilk alacaklılar kimlerdir. daire sahipleri mi ? yoksa degerleri mi ? cevabınızı merakla bekliyorum. şimdiden teşekkürler.