Sayın Kireçci,Ataşehir\'in finans merkezi olması konusundaki

Soru

Sayın Kireçci,Ataşehir'in finans merkezi olması konusundaki son gelişmeleri öğrenmemiz mümkün mü? Hatırladığım kadarıyla alternatif olarak Maslak'ın da adı finans merkezinde geçiyordu ve odanın başvurusu üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak yeni haberlere göre IMKB'nin de Ataşehir'e taşınmasından bahsediliyor. Ataşehir'de yaşayan ve burada yaşamaktan memnun biri olarak finans merkezi ve berabaerinde bu bölgede yaşanacak trafik ve kalabalık pek çok komşum gibi beni de düşündürüyor. Öyle ki finans merkezinin Ataşehir'e kurulması söz konusu ise bölgenin bugünkü haliyle taşıdığı rahatlık büyük ölçüde azalacak, diye düşünüyorum. Finans merkezi buraya kurulacaksa tümüyle hayata geçmesinin ardından sanırım Ataşehir'den taşınmayı düşünmek çok da kötü bir fikir olmayacaktır. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2010 | 03:01 Mert Kurtal 273 Kişi okudu

Sayın Kireçci,Sizden daha önc emlek konusunda bilgi edinmişti

Soru

Sayın Kireçci,Sizden daha önc emlek konusunda bilgi edinmiştim ve üç projeden birini seçebileceğimi söylemiştiniz.Bunlardan biri de Atakent 3.Buradan 1+1 daire almak istiyorum.yeni projenin başında sayın Varol Tezmen ile sizi gördüm.Bu nedenle projeyi herhalde tanıyorsunuzdur.Varol,iktisatlı kardeşimdir.Tanışırız.Ama bir emlak uzmanı olarak siz bana hangi bloktan ,kaçıcı kat ve hangi yöneki 1+1 almam gerektiği konusunda bir öneride bulunursanız minnettar kalırım.Zira Adana dan gelip oturacam.Hiç olmazsa sıkılmayayım.Şöyle iç açıcı bir 1+1 daire olsun.Ben de öneriniz doğrultusunda proje daha lanse edilmeden bir tane almaya çalışacam.Yeni yılınızı içtenlikle kutlar,başarı ve mutluluklar dilerim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Ocak 2011 | 21:09 Prof.Dr.Yaşar Gürgen 274 Kişi okudu

Tebernüş bey, ortalık iyice kızıştı. :) artık Fi-Yapı Fa

Soru

Tebernüş bey, ortalık iyice kızıştı. ) artık Fi-Yapı Fan clup sakinlerini Nasrettin Hoca fıkraları bile yatıştırmıyacak merhaleye geldi. Sn. Tebernüş bey, bu platformda Fi Yapı hakkında karalama kampanyası yapıldığına inanmıyor, inanmak istemiyorum. Burada sizin gibi bir çok kıymetli arkadaşımız yaşadığı tecrübeleri samimiyetle paylaşıyorlar. bir okurunuz olarak bunları alt alta koyduğumda manzara çok kötü. Yani öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki, yenilir yutulur cinsten değil. Mesela bir arkadaşımızın peşinat senedi factorink firmalarının eline geçmiş, hani Fikret bey hiç bankalarla muhatap olmuyordu, vaktiyle sütten ağzı yanmıştı. Factoringlerin ne olduğunu az çok herkes bilir. söylemeye dilim var mıyor. Bir arkadaşımıza fiyat farkı ödenerek havuz manzaralı daire satılmış, aa o da ne havuz yerine komşu bloğun yan duvarı..Yine bir projesinde imar problemi, başka bir projesinde bitime 3 ay kala daha başlanmayan bir blok...Yani Tebernüş bey, işler sarpa sarmış.iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ocak 2011 | 18:01 Ahmet Bayrak 274 Kişi okudu

Kayabaşı resneli mevkiinde ön alım hakkı TOKİ öncelikli ya

Soru

Kayabaşı resneli mevkiinde ön alım hakkı TOKİ öncelikli yakınımdan...alım sırasında rayiçi düşükmü göstermek gerekir...Birde alınmasını önerirmisiniz...Teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ocak 2011 | 09:55 Nermin Doğru 274 Kişi okudu

Merhabalar,Bu Atakent 3 olayını anlamış değilim. Anlamadığ

Soru

Merhabalar,Bu Atakent 3 olayını anlamış değilim. Anlamadığım hususlar ise; 1- Bu kamu kurumları çalışanlarının opsiyon koyması nedir? Ağaoğlu da bir sürü proje yaptı Emlak Konut GYO ile hemen hemen hepsinin ilk gününde ordaydım öyle dikkat çekecek bir kamu kurumu opsiyonu görmedim. Bahsedenide duymadım. 2- Sizi tebrik ederim. Bu platformdan bir sürü kişi yok 2000 tl olursa alınır 2300 çok fazla, 2500 şöyle dedi. Sizde ısrarla kaçtan çıkarsa çıksın izdiham olur ilk evler için dediniz. Sizinki doğru çıktı. 3- Buradan firmalar ve projeler için yorum yapanların çok fazla anlık ve çok kısa dönem yorumlar yaptığını üzülerek görüyorum. Siz bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz nispetende bir bilinç yarattınız ama bu o kadar yerleşik bir yanlış düşünceki değişmesi zaman alacak. Şunu demek istiyorum görünen tüm ekonomik ve siyasal parametreler önümüzdeki aylar için gayrimenkul talebinin artacağı yönünde. Bu işaretler yüzde yüz kesin mi, hiçbirşeyde olduğu gibi kesin değil ama çok güçlü. Bu ortamda markasına , kalitesine, kendisine güvenen bir şirket tabi ki kendi belirlediği fiyattan çıkacaktır. 4. Yine yanlış bilinen bir şey; bizim millet sanıyor ki, bir projede 2-3 ayda tüm konutlar satılırsa bu o projeden konut alanlar için iyidir. Halbuki firmanın elinde inşaatın ilerleme sürecinde , hatta inşaat bitip teslimler başladığında bir miktar satılık konut olması iyidir. Bu fiyatları güncel ve canlı tutar. Yani 2 -3 ay sonra firma satış ofisi boşalır falan yorumları pek mantıklı değil, hiç bir zaman ilk günlerdeki yoğunluk olmaz zaten.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ocak 2011 | 09:26 haci gürsel 273 Kişi okudu

Selamlar Tebernüş bey nasılsınız ? Sizi 3 yıldır birinci s

Soru

Selamlar Tebernüş bey nasılsınız ? Sizi 3 yıldır birinci sorudan itibaren takip ediyorum emin olun çok yararını gördüm. Avrupa konutları atakent 1'de oturuyorum atakent 2'de satılık dairem; ağaoğlu ayazmada 2 dairem var. Evde teknik bir arıza olduğunda adamlar 5 dakikada gelip ücretsiz yapıyorlar. Aidatlar da düşük olduğundan ve de proje hızlı yapıldığından millet memnun. Atakent 3'de önceden opsiyon yaptıran Emlak konut çalışanlarından hariç başkaları da olabileceği. Bildiğim en az birkaç kişi Süleyman bey'in her projesinden öncelik hakkı olup en az 15 daire birden alıyorlar. Adamlar fabrikatör primin kokusunu alıyorlar ) oturum başladıktan sonra da yavaş yavaş satıyorlar. Temel sorun sanırım iyi(!) gayrimenkulün ülkemizde revaçta olmasından ve alternatif yatırım enstrümanlarından iyi kazandırmasından. Dolayısıyla oturmak için ev alacaklar gereksiz fazla para ödemek zorunda kalıyorlar. Ama yatırımcı da olmasa inşaat şirketleri bu kadar proje üretir miydi bilemiyorum. Kolay gelsin kendinize iyi bakın lütfen.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Ocak 2011 | 09:04 ibrahim kara 274 Kişi okudu

İsmet bey ıspartakuleden haber vermişken birde bu bahçeşehir

Soru

İsmet bey ıspartakuleden haber vermişken birde bu bahçeşehir Uphilcourt yanında Tam koza ıspartakule evlerinin karşısı gül yapının yeni yaptığı işmerkezinin hemen üst kısmında.. orda bir residence inşatı başlamış.Sizin çektiğiniz resimlerde harfiyat durumu görünüyor ama hiçbir yerde reklamlarını görmedim.Bilginiz varmı acaba?Sitenin sıkı bir takipçisi olarak umarum gözümden bununla ilgili bir haber kaşmamıştır.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ocak 2011 | 00:52 ekber canpolat 274 Kişi okudu

birde son sorum şu bu regnumun solarkentin n towersin milparkın

Soru

birde son sorum şu bu regnumun solarkentin n towersin milparkın olduğu bölge nin geleceeği parlakmı sizce daire ve arsa yatırımları için oralar gelecekte cok degerlenirmi bölge ile ilgili bir yorum yapabilirmisiniz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ocak 2011 | 18:32 nedim balkaya 274 Kişi okudu