Avrupa konutları atakent 3 hastane

Soru

Merhabalar; Avrupa Konutları Atakent 3'e 1,5 ay önce taşındım.Site içerisindeki Acıbadem Hastane'si olacağı söylenen inşaatta çalışmalar durdurulmuş görünüyor. Bilginizi rica ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Ağustos 2012 | 09:24 Hikmet Koçyiğit 256 Kişi okudu

Kayaşehir de insanlar aldatılıyor.

Soru

Semih Erdoğan : Sayın, Tebernüş Kireçci Bir kaç gün önce eşim Soyaktan 2+1 ev satıp aynı koşullarda toki kayaşehirden 3+1 ev almak istediğimizi size danışmıştı. Daha önce bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama gördüğüm bir gerçeği paylaşmak istiyorum. Evlerin bir Brüt m2 leri olur bir de net m2 olur. Kayaşehir de bu güne dek yapılan tüm bölgeler brüt ve net m2 olarak belli. Brüt alanı ne ise o alandan satışa çıkarıldı. Ama bizim de baktığımız ve en son yapılan 17. Bölgede büyük bir hata var. Emlakçılar da dahil kimse bunu düzeltmiyor ve insanlar kandırılıyor. Bölgede 3+1 ve 4+1 gibi büyük evler var. 3+1 ler 198 ve 177 m2 4+1 256 m2. İlanlar her şey bu m2 ler üzerinden veriliyor. Alan kişiler 198 ve 177 m2 ev aldım diye seviniyor. halbuki koca bir yalan. Zaten projenin kat planlarında bu yalan ortaya çıkıyor. Örnek: 198 m2 daire için. Satışa esas olan Brüt m2: 198 Dairenin Brüt m2: 132 Dairenin net alanı m2 : 114 Burada verilmesi gereken rakam 132 m2 dir. Ev bu m2 üzerinden satılmalıdır. 132 m2 nin içinde dairenin içinde kalan duvar vs. var ve onlar düşünce net alana ulaşırız. Ama 198 m2 nin içine dairenin dışında kalan her boşluk konulmuş anlaşılan. Bu sebeple orada ev almaktan vazgeçtik. Sizce de bu işte bir hata yok mu ? Tebernüş Kireçci : Eğer söylediğiniz gibiyse aslında fazla bir sorun yok... Herşey net olarak belirtilmiş... Problem şu; Kimse bu bilgiyi vermiyor. Herkes evlerini 198 ve 177 m2 olarak satıyor. Ancak araştırırsanız evlerin asıl brüt rakamının bu olmadığı gerçeğini görüyorsunuz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Ağustos 2012 | 13:14 Semih Erdoğan 255 Kişi okudu

Merhaba , Serkan Yaprak'ın Akkoza 2C etabı ile ilg...

Soru

Merhaba , Serkan Yaprak'ın Akkoza 2C etabı ile ilgili yazısını açıklık getirmek isterim sizde biliyorsunuz ki akiş akbatı yönetimi üstlenmişti. başta garanti koza dan farklı olacağını belirmiştiniz AMA,.ONLARINDA GARANTİ KOZADAN FARKI YOK. Sizin mailinizede akiş çok kez yazdık sorunlarımızı ama bir dönen olmadı Akişten, Akiş 2c bitirmiş olabilir ama hala bir çok eksiklerler VAR. Yöntetimi bir türlü oluşturamdılar. sonuçta garanti kozada mutatap yok diyorsunuz Akiş Akbatı yönetiminden de yok. sonuç olarak akiş küçük ortak olabilir ama , bence garanti kozadan yönetiminden farkı yok. insanları çok mağdur ediyorlar. Garanti koza yetkilisi dışında akiş yetkilleri biz ulaşamadık ama belki siz ulaşırsınız sıkıtınlarımız için, sıkıntıları onlarda çok iyi biliyorlar. selamlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Eylül 2012 | 14:22 NESLİHAN YILDIRIM 256 Kişi okudu

Arsa

Soru

Tokinin bu yeni konut projesinin hemen yanı başındaki parselde 285 m2 hisseli arsam var sizce satmalımıyım beklemelimiyim ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Eylül 2012 | 11:40 Faruk Işık 256 Kişi okudu

kentsel dönüşüm

Soru

kartal atalar caddesinde 25 yıllık binada oturmaktayım yasa çıktımı kaç yıllık binalar yıkılacak nekadar süremiz var

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Eylül 2012 | 23:47 meral ünal 256 Kişi okudu

satış işlemine itiraz hakkı, Belgin Bilgiç

Soru

KAT KARŞILIĞlsinI BİNA İÇİN DİĞER VARİSLERİN VEKALETİN DE AYRICA SATIŞ VADİ YLE YETKİ VERDİĞİ VE BUNA DAYANARAK VEKİL OLAN KİŞİ DE VARİSLERİN HİSSELERİNİ SATMIŞTIR SONRADA SATTIĞI KİŞİDEN GERİ ALMIŞTIR VEKALET VEREN DİĞER VARİSLER BUNA İTİRAZ EDEBİLİRMİ cevap verirseniz sevinirim kolay ge

Belgin Bilgiç tarafından yanıtlandı.
18 Eylül 2012 | 23:39 ilyas ÖZDEMİR 255 Kişi okudu

bahçetepe

Soru

merhaba tebernüş abi, bahçetepede 4+1 kuzey batı cephe 1. kat 385.000 opsiyonlattım... başakşehirde 5.etapta yüksek giriş kuzey-doğu 135 m2 3+1 metro ve vadiye yakın satıp bu projeye girmem uygun mudur. selamlar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Eylül 2012 | 10:02 akif şahin 255 Kişi okudu

şahsınıza özel bir mesajdır

Soru

tebernuş bey merhaba,öncelikle bu mailimi sadece şahsınıza yazdığımı belirtmek isterim.benim sizin özel yardımınıza ihtiyacım var çünkü yetkilş kişilere ulaşamıyorum,bildiğiniz gibi armada city de teslimler başladı benim dairem c5 d:12 ve teslim için kasım ortası en erken dendi.benim eşim uzman çavuş ve şu an güney doğuda,ekim 22 de çok özel bir izinle çorluya gelecek.3 yaşında oğlum var sağlık sorunları var cerrahpaşadan güç bela randevu alabildik bayramdan sonraya buna istinaden eşim mazeret izniyle gelecek kısmetse.fakat eşimin çorluda olacağı tarihte evimizi teslim alamıyoruz.bu konuyla ilgili sizden yardım istiyorum çünkü teslim ofisi gerekli hassasiyeti göstermiyor.evin içinde 1 günlük iş var hemen halledilebilir yani.eşim yılda sadece 1 kez gelebiliyor.hergün şehit veren bir ülkede lütfen türk askerine az da olsa bir ayrıcalık yapılsın ne olur yetkililere durumumuzu iletiniz.bu yazımı sitenizde paylaşmazsanız sevinirim.en son çaremiz sizdiniz...yardımınız olabilirse duacınızız.teşekkürler hayriye-kadir aker,armada city 2.etap c5 d:12

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Eylül 2012 | 11:46 hayriye aker 256 Kişi okudu

baba ve tapu

Soru

merhaba Oturdugumuz evi ben futbolcuyken kazancimi babama yollayarak yaptik..babamda gecen sene hakkim oldugu icin tapuyu satis islemiyle bana veerdi ve intifa hakkiyla suan babamda kullanim hakki vefat edinceye kadar.. yalniz 5 kardesiz. . tapudaki memur bu sekilde digerlerinin bozamayacigini ileride sorun olmayacagini soylemisti. ama simdi baktimki babam vefat ederse tapu iptal gibi durumlarla karsilasabilirmisiz kardeslerim tarafindan.. bu durumun yasanmamasi icin ne yapmak geerekli? evi baska birisine aatis yapil sonra tekrar ustume alsak olur mu? lutfen yardimci okur musunuz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2012 | 15:54 bayram karabulak 256 Kişi okudu

bahçetepe

Soru

merhaba tebernüş bey bahçetepenin maketini gördük gerçekten güzel bir proje olacak sanırım. ercan beyden bir ricamız var .söyleşinizde bu siteyi takip ettiğini söylemişti. iki odalı dairelerinde koridor ve ıslak zeminlerinin büyük dairelerde olduğu gibi mermer olursa bizleri çok mutlu edecektir.bütün yaptıklarınız için teşekkürler.size ve ailenize selam ve sevgiler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ekim 2012 | 09:05 ülkü kerpiç 256 Kişi okudu