Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Tebernüş Kireçci: İstanbul dönüştürülebilinir mi?

Tebernüş Kireçci: İstanbul dönüştürülebilinir mi?

Ağustos ayından bu yana bir proje kapsamında her hafta İstanbul üzerinde helikopterle uçuş gerçekleştiriyoruz … Haftada en az 1 kez gerçekleştirdiğimiz uçuşlarda 1.5 saatten fazla havada kalıyoruz … Bir hafta Anadolu Yakası bir hafta Avrupa Yakası …

Ağustos ayından bu yana bir proje kapsamında her hafta İstanbul üzerinde helikopterle uçuş gerçekleştiriyoruz. Haftada en az 1 kez gerçekleştirdiğimiz uçuşlarda 1.5 saatten fazla havada kalıyoruz. Bir hafta Anadolu Yakası bir hafta Avrupa Yakası.

Tepeden baktığımızda İstanbul tam bir felaket. Kilometrelerce güneşi görmeden gidebileceğiniz caddeler, arabanızı park edecek yer bulamayacağınız muhitler, çocuk parkları ve semt parklarının unutulduğu yada yapılaşmaya açıldığı lokasyonlar. Başka bir kentten bahsetmiyorum. İstanbul'u anlatıyorum. Karadan gezerken de İstanbul'u anlayabilmek zordur. Milyon dolarlık residencelerin karşı sokağında tapusuz yada iskansız gecekondu veya kaçak yapıları görmek mümkün. Boğaziçi'ne indiğinizde ise bir tarafta onlarca milyon dolara satılan yalılar, diğer tarafta 100 bin dolara bile alıcı bulamayan kaçak yapılar.

Şehir plancılarına ve mimarlara,  "Bu kent bu hale gelirken neredeydiniz?" sorusunu zorla sordurtan bir manzara. Mevcut yapıların önemli bir kısmı depreme karşı dayanıksız . Dış cepheler berbat. Estetiği sormayın bile. Kat planlarını bilmiyorum. Ama tepeden baktığımda binaların şekilsiz olduğunu göz önüne alırsak bu evlerin kat planlarının da çok kötü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu haliyle İstanbul kentsel dönüşüm bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2 ay önce İstanbul'un dönüşümünü sağlayacak bir plandan bahsetti. Politik gündemin yoğunluğundan konu hemen unutuldu gitti. Ben ve arkadaşlarım ana gazetede hemen bir köşe açtık. Her gün 1 uzmandan ya da patrondan kentsel dönüşüm ile ilgili görüş alıyoruz. Amacımız ne? Bu kadar yaşamsal öneme sahip bir konuyu unutturmamak.

17 Ağustos Gölcük ve 12 Kasım Düzce depremini gördüğümüz için bu konuda bu kadar hassasız. İstanbul'un olası deprem tehlikesine karşı kurtuluşu ciddi bir kentsel dönüşüm projesinden geçiyor. Bunun farkındayız. Kentsel dönüşüm konusunu unutmadık. Unutturmayacağız.

Bu kentte yaşayan milyonlarca insanın daha kaliteli uyku uyuması, dinlenmesi, eğlenmesi, ısınması yada serinlemesi, spor yapabilmesi yada çocukların parklarda istedikleri gibi oynaması. Tüm bunlar için kentsel dönüşüm şart ? İnsanların psikolojik ve biyolojik açıdan daha sağlıklı olması için de kentsel dönüşüm şart.

Peki İstanbul dönüştürülebilir mi? Soruya soruyla yanıt vereyim: Başka şansı mı var?

Haftaya görüşmek üzere ?

Tebernüş Kireçci


Tebernüş Kireçci: Talepte patlama nereye kadar sürecek?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X