TOKİ'den 2016'nın kaçırılmayacak fırsatı!

Soru

Merhaba, Haberin linki aşağıda yer almaktadır. http://emlakkulisi.com/tokiden-2016nin-kacirilmayacak-firsati/502786

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Aralık 2016 | 08:23 sevil yıldırım 1881 Kişi okudu

şuan yerinde dönüşüm isteğe bağlı ama

Soru

merhaba.bilindiği uzere yerinde dönusum apt sakinlerinden birini risk tespiti talebi uzerine tespit yapilip.donusuyor veya donusmuyor.basvuru yoksa apartman eski halinde kaliyor.sorum şu ileride yerinde donusum için zorunlu olma ihtimali varmi? yani şu tarihe kadar herkes risk raporu alicak yikilmasi gerekenler yikilacak denebilirmi.2007 yapimi bir dairem var .ve cok zor geciniyorum evi yenilemek icin verilen kirediyi odeyemem.ilerde boyle bir durum olursa bu acidan sorutorum.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
01 Aralık 2016 | 02:53 ceyhun mithat 497 Kişi okudu

Kredili taşınmaz devri...

Soru

Bir akrabamız bankaya ipotekli taşınmazlarını bizim üstümüze aktarmak istiyor.bizim için sorun olurmu teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Aralık 2016 | 02:35 Mustafa yılmaz 655 Kişi okudu

geçmişe dönük birikmiş kira borcu için mahkemeye başvurma hakkım

Soru

sayın kurtuluş.2014 haziran ayında dükkanımı bir şahısa kiraladım 2015 mayıs ayında dükkanımı sattım.aradakı 11 aylık sürede kiracımdan kirayı alamadım.şu an elimde kontratım hala duruyor.geriye dönük olarak borcumu almak için yargı yoluna,icraya başvurabilir miyim.kaç yıla kadar borç alacak haklarım için mahkemeye başvurabilirm?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 22:32 cem şimşek 1051 Kişi okudu

İnsaattan cazip daire almak için yeterli oran

Soru

Tebernus bey merhaba tahmini tamamlanma süresi 7 ay olarak belirtilen bir daire almayı planlıyorum.size sormak istedigim bu daireyi cazip almış olmak için çevre muadil dairelerden oransal olarak ne kadar ucuza almalıyım. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 20:44 Mustafa geyikli 1035 Kişi okudu

İmarlı arsa ya ağaç ev yapımı

Soru

Dikili de 350 mt kare imarlı arsanın üzerine 4 veya 5 tane ağaç ev yapıp sezonluk kiraya verebilirmiyim mevzuat nedir bilmiyorum aydinlatirsaniz sevinirim teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 20:20 Nami elik 1755 Kişi okudu

belediye rayicininde altinda tapu harcı odemek

Soru

merhaba.gecen sefer sorumu yanitladiginiz icin tesekur ederim.fakat emlak vergi degerinin altinda olan tutarda harc hesaplanmasi mumkun degildir. demistiniz.belediyeden aldigim emlak vergi degerinin altinda hesaplandi ve harci bu sekilde odedim.evin gercek degeri daha fazla .muhtemelen tapu memurunun dikkatsizligi.benim durumumda yine harclar kanunu 63.maddedeki gibi aradaki harc %25 vergi ziyai + gecikme faizi mi odeyecegim.bunun disinda herhangibir ceza gelirmi boyle bir durumda? cok endiseliyim cevreden bu durumda evinizin degeri kadar ceza odersin gibi kelamlar ettiler emlak vergi degerinin altinda odenirse diye.aydinlatirsaniz cok sevinirim ahmet bey.

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 19:31 tevfik aymam 545 Kişi okudu

Tapuda Olan Dolandırcılık

Soru

Tebernüs bey biz 6 kardeşiz babamızın mirasını kardeşler arasındaki abimize tek tapu olarak vermek istedik.Ve oda bize 130 bin liralık para verip açıkta olan kardeşimize ev alacaktık.Fakat bize parayı vermeden önce imzalar diyerek tapuda işlem yaptırdı ve bizde parayı orda aldık dedik tapu memunurun önünde ,daha sonrasında ise parayı vermeyeceğini söylüyor.Telefonları açmıyor kapılarını açmıyor hiç bir şekilde ulaşamıyoruz bu durumda ne yapılır acaba ? Hiç birşey yapamazsınız diyerek vermeyeceğini söylüyor kardeşlerimle bizde tofaya düştük.Ne önerirsiniz acaba

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 18:30 Serdar Akıncı 803 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm Koyatağı değerlendirme

Soru

Kozyatağı nda 8 katlı 27 daireli toplam 2948 M'2 alan arsa üzerinde otoparklı çift asansörlü 29 yaşındaki apartmanımızı komşularımız yenilemek istiyor.Konumu çok özel bir cephesi E5 PARALELİNDE METRO YÜRÜYEREK 7 DAKİKA minibüs yolu diğer cephe paralelinde.İş merkezleri AVMler okul ve hastaneler sayılamayacak kadar çok market ve Kozyatağı pazarı bir kaç dakikalık mesafede.Risk araştırması yapılmadı. Ancak kat mülkiyeti nedeniyle kadastrosu yapılmış durumda.Şu anki mevzuat %kaç inşaat izni veriyor esneklikler ve avantaşlar kentsel dönüşüm maddi desteği var mı?Bu olayı kovalayanlar bir proje ve iki firmayla karşımıza geliyor nihai bir karar pazar günü verilmek isteniyor Yüksek estetik zevkli biri olarak çok küçülen sosyal konut görünümlü proje benim için kabul edilemez.10000 de378 olan arsa payımla şu anki 110.78mkare dairem83.02 m kareye indirgenmiş. Konunun hukuksal boyutunu da bilmiyorum Bir yol göstericiye ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2016 | 18:18 SEVDA ERDEM 1445 Kişi okudu