kira artış oranı
merhaba Tebernüş bey ben Kayseri de yaşıyorum 2013 de 400 tl kira ile oturuyordum 2014 yılında ev sahibimiz bize %10 artış yaptı bu artış oranı doğrumudur acaba nereye baktıysam sağlam bir bilgi bulamadım
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
merhaba Tebernüş bey ben Kayseri de yaşıyorum 2013 de 400 tl kira ile oturuyordum 2014 yılında ev sahibimiz bize %10 artış yaptı bu artış oranı doğrumudur acaba nereye baktıysam sağlam bir bilgi bulamadım
istanbulda yaşıyorum. eşim memur.ben hemşire. yukarıdaki projeler sizce makul mü yani 5-10 yıl sonra oralardan aldığımız daireyi iyi bir karla satabilirmiyiz.
B.evler mahallesi aydınlık sokakta ikamet etmekteyim.Benim size sorularım.Oturduğumuz apartman 1974 yılında yapılmış.Apartmanın yüzölçümü 800 m2.Benim bu apartmanda yarı bodrum dairem var.Kentsel dönüşüm bizim mahallede uygulanacakmı.1 haziran tarihine kadar müracaat yapılmaz ise yarı bodrum olan dairelerin durumu ne olacak.Binanın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.Çok teşekkürler.
Daha önceki cevaplarınızdan körfezkent projesi ile ilgili projenin prim yapacağını söylemiştiniz. Kocaeli körfeze gittim çok küçük sanahyi bölgesi ve havası çok kötü..... Ne açıdan prim yapar doğru düzgün yaşayan insan bile yok.... Saygılar............
İyi günlerkiptaş hadımköy 3 etaptan daire almak istiyorum ama ileride satarsam değerlenirmi 3 havalimanına yakın deniliyor doğrumu acaba ?
Merhaba Tebernüş bey Resim İstanbul projesinden bahçe katı, 2+1,batı cephe,127 m2 brüt, 40 m2 bahçesi olan bir daire için peşin 370.000 liraya pazarlık yaptık. Oturmayı düşünüyoruz. Uygunmudur acaba ? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,kira kontratını yaptık,önden 200 tl kapora vermiştik.1 kira peşin,1 kira depozito,1 kira da emlakçı komisyonunu ödedik.emlakçıya evrakları ve parayı teslim ettik.ev sahibine imzalatmak üzere götürdü. fakat biz 2 saat sonra, ev sahibi imzalamadan evden vazgeçtik. sebebini de emlakçıya güzelce izah ettik.bu benim yasal bi hakkım mı? herhangi bir kaybım olur mu? kaporamın yanmasına diycek bi şeyim yok tabii ki fakat daha fazla kesinti yapmak isterlerse ne yapabilirim? çok acil dönüş yapabilirseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Tebernüş bey merhaba, Öncelikle sorulan sorulara titizlikle cevap verip bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Her insan elindeki 2 kuruşu yatırıma dönüştürürken kırk kere düşünüyor. Keza bende öyle. Son 3 aydır Maltepe, Çekmeköy, Eyüp ve Ümraniye bölgelerinde 250 bin TL ye kadar ev aradım. İlk kez yatırım yapıyorum ve yanlış yapmak istemiyorum. Bu semtlerde yüzlerce ev gezdim. Kafam iyice karıştı. Değerinin altında bir ev alma arayışım yok. Ama bu işten ileriki dönemde zararlı çıkmak istemiyorum. En son Ümraniye Şerif Ali de Elalmış Caddesinin hemen paralelinde (İkbal caddesi) Elif Sitesinde bir ev beğendim. Ara kat ve önü kapanmayacak şekilde açık cepheli,250 000 lira istenen net 125 m2 kullanım alanı olan gayet geniş kullanışlı 3+1, Kat mülkiyetli güvenlikli ve otoparklı site içerisinde bir yer. Aidat yok. Her dairenin bir bodrum alanı var ve büyük bir markete kiraya verilmiş. 1999 yapımı 4 er katlı 6 bloktan oluşan 6000 m2 arazisi bulunan 120 dairelik eski yapı olmasına rağmen oldukça bakımlı bir site, Ekspertiz de yaptırdım. Emsal değer üzerinden 260 000 değer biçtiler. Şuan içinde kiracı var ve 1000 tl net kira getirisi bulunmakta. Bana kalırsa kira getirisi m2 bakımından biraz düşük. Fakat ileriki dönemde sitenin 4 er katlı olması, arazi anlamında 120 daire için alanın geliş olması, ileride faaliyete geçecek finans merkezine çok yakın olması ve kentsel dönüşün vb. açısından bakıldığında iyi bir proje ile 5 seneye kadar ciddi anlamda prim yapabileceği düşüncesindeyim. Çünkü çevresindeki tüm alçak katlı yerler yıkılarak 10-15 katlı siteler ve yaşam merkezleri olmuş. Sizce şerif ali de eski bir site deki bu daireye 250 000 TL uzun dönem yatırım için (6-10 yıl arası yatırım süresi) doğru mudur? İlginiz için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar Tebernüş bey http://www.tebernuskirecci.com.tr/tapu-alimi-hakkinda/107614 linkindeki cevabınıza istinaden dağıtılan tapular kat irtifak tapusu olup tapuları vermek için sözleşmede bir maddeye dayandırarak emlak vergisi ödemesi istiyorlar.İyi çalışmalar..
2012 yılında Avrupa'nın en büyük karma projesinden daire almak nasip oldu ( ne daire!!) sözde 2013 Haziran teslim ya oldu 2014 Şubat inşaat kalitesi 10 numara tavandaki imalat hataları projenin özelliği olmuş camlarda ise çizikler ayrı bir dekor katıyor daireye ,mutfak tezgahı doğal küf tamami ile naturel , banyo karoları kalk gidelim diyor yani arkadaşların el emeği kalmış üzerinde Ege yapı ve emlak konut a noterden ihtarnameyi göndermeyi düşünüyorum tavsiyeniz nedir Saygılar