yolsuzlıklar

Soru

600 tl olan konutların 4000 usdye satılması sizi nasıl etkiliyor

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 14:34 armagan ayhan 99 Kişi okudu

osmanlı inşaat

Soru

merhaba beylikdüzü osmanlı inşaat beylife daire alamak istiyorum ama çok şikayet var acaba almalımıyım......

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 13:58 yılmaz büber 443 Kişi okudu

tapu uzerine alma

Soru

AHMET bey vereceginiz bilgi icin simdiden teskkurler mutahitin yapmakta oldugu binadan bize ait olan 7 adet daireyi babamiz 6 sinibiz ukardesin uzerine yapmak istiyor tapulari ne sekilde uzerimize alir sak bizim icin enucuza mal olur iyi gunler

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 13:10 Bünyamin GÜLER 179 Kişi okudu

EVKA 5 SIFIR KONUT

Soru

İYİ GÜNLER SERDAR BEY, EVKA 5 İLE EGEKENT ARASINDA 2010 YILINDA BİTİRİLMİŞ VE OTURUM DAHİLİNDE OLAN BİNADA 115.000 TL YE HİÇ OTURULMAMIŞ BİR DAİREYE RASTGELDİM. DAİRENİN BRÜT ALANI 147 M2 . FAKAT ETRAFTA YAPILAN EMSALLERİNİN 150,000 TL VE ÜZERİNDE OLDUĞUNU GÖRDÜM . BU KONUDA TEREDDÜTE DÜŞMÜŞ BULUNMAKTAYIM. BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM....ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 12:48 ZAFER BARIŞ 289 Kişi okudu

Ispartakule Olimpos Evleri

Soru

Merhabalar, Ispartakule Olimpos Evleri'nde 110 M2 brut 2+1 ev icin 185.000 isteniyor. Bu fiyat uygun bir fiyat midir? tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 12:43 Ebru Catakli 513 Kişi okudu

yer seçimi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, elimde 40000tl kadar para var ailemin aylık geliri ortalama 4500tl ve ev almayı düşünürken kafam karışık. pendik çamlık mahallesindeki bir sitede 550tl'ye(site aidatı dahil) kirada oturuyorum ve eşimin işi avrupa yakasında , ben ise kartal yakacıkta çalışıyorum . kafamda 3 soru var. 1)çamlık mahallesi ,sakin ferah ve site olarak yapılaşması beni cazip kılıyor ve ev fiyatları makul ortalama 150000-160000tl'ye yeni 1veya 2 yıllık evler . 2) kartal yakacıkta pek yeni site yok ama müstakil binalar , doğa ve deniz manzaralı fiyatlarıda 150000-170000tl/ arasında 1veya2 yıllık binalar. 3) şuan uygun bir fiyata iyi bir sitede oturduğum için avrupa yakasında yatırım amaçlı tokinin kayabaşındaki ve diğer projelerini mi takip etsem bilemedim. bahsettiğim evlere göre avrupa yakasındaki evler daha pahalı ama uzun vadede getirisi daha iyi olur diye düşünüyorum. İşte kafam karıştı sizce hangisini tercih etmeyelim,hem lokasyon olarak,hemde uzun vadede hangisinin getirisi iyi olur bilemedim.birde memurum ortalama 5-6 yıl sonra başka bir ile tayinim çıkacak ve aldığım evi satmayarak kiraya vermeyi düşünüyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 12:37 Fatma Uzun Pınar 573 Kişi okudu

Esenyurt & N Merkez KDV Oranı

Soru

Merhaba, Ayhan Koçak isimli okurunuzun Esenyurt ve N Merkez projesi ile ilgili KDV oranı sorusuna ilişkin Esenyurt Belediyesi internet sitesinden (https://webportal.esenyurt.bel.tr/web/guest/5) Arsa Rayiç bedeli sorgulaması yaptım ve Doğan Araslı Bulvarının Rayiç Bedeli 1.234,36 görünüyor, malesef eski ruhsat geçerli sayılmaz ise ödenecek KDV oranı %18 oluyor sanırım. İyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 12:25 Ömer YAHŞİ 219 Kişi okudu

ek ödeme

Soru

sevgili Hilall hanim Ben FISEDE projesinden 2+1 125 m2 ev aldim 2009 sonunda ve pesin ödedim, tapumuda aldim, ama esenyurtta yasanan sorunlardan öturu biliyorsunuz insaatlar durmustu, simdi fiyapi belediyeden kaynaklanan sorunlar nedeniyle zarara ugradigi ve bu zararlarin da bize yansitilacagini söyleyip ek ödeme istiyor, siz avukat olarak parasini pesin ödedigim hic bir borcum olmayan ve tapusu olan dairem icin benden kanunen ek ödemem talep etmelerini nasil aciklarsiniz ve bende 1,5 yildir kira bedelini istiyorum, mucbir sebep deyip ödemek istemedikleri kira bedeli icin yorumunuz nedir, ve ek ödeme yapmayi asla dusunmuyorum, onlarda dairemi natamam teslim ederiz diyorlar, kanuni haklar benden yana bunu biliyorum, nasil yardimci olabilirsiniz ve sizin net bir yorumunuz varmidir , nasil bir yol izlemeliyim

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 12:03 SENOL GUZEL 109 Kişi okudu

Kat17

Soru

17.kat önü açık kulelerınde olan ıcı ve konumu çok güzel bır daıre akbatı projesı çok güzel bu fıyatlar ıyı dıyorsanız fazla düşünmicem :) tekrar teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 10:59 Gül kanı 103 Kişi okudu

Vera Vizyon Esenyurt Projesi

Soru

Merhaba Tebernüş bey, 2011 Eylül ayında 70 bin TL'ye Esenyurt'taki Vera Vizyon Projesinden 3+1 daire aldım. Hatta bir kaç ay sonra çekilen kuralar ile yerlerimiz belli oldu. Esenyurt'taki imar sorunu nedeniyle projenin planlanmış 25 katlık projesi onaylanmadığından inşaatlar durdu ve süresiz bir beklemeye girdik. İnşaat şirketi tarafından tarafımıza verilen çözüm seçenekleri bir türlü gerçekleşmemektedir. Bir kaç ay önce 17 kata göre ruhsat alan Saylan İnşaat yeniden satış kampanyaları ile yeni satışlarına devam ediyorlar. Fakat benim gibi pay sözleşmesi karşılığında daire sahibi olanlara da , iadesini istememeize rağmen ödediği parayı iade etme konusunda isteksiz davranıyorlar. Sistem içinde kalanlara ise bu işi çözeceğiz diyorlar. Bu durumda Esenyut'taki imar planı ile ilgili bir herhangi bir gelişme var mı? Hukuki olarak haklarımızı arayalım mı, bu konuda tavsiyeniz ne olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2013 | 10:38 Fettah ÖZCAN 977 Kişi okudu