Senet odemeleri hakkinda

Soru

Hilal Hanim Merhaba, Aralik 2011 de Ukra İnsaat Ukra City projesinden 60 ay vadeli 2+1 ev aldim. %25 pesinat ve 60 ay vade ile aldigim evin senetlerini 8 aydir duzenli olarak oduyorum. Sozlesmemde opsiyonla birlikte en gec nisan 2013 de teslim edilecegi yaziyor. Bu tarihten sonraki mucbit sebep disindaki uzamalarda 0.05 oraninda kira bedeli odenecegi soyleniyor. Sorum su; 1. Bu imar sorunu mucbir sebep midir? Kira bedelini odemeyiz diyebilirler mi? 2. Bu sorundan dolayi senet odemelerini askiya alma sansimiz var mi? Bu iki sorunun hikuksal boyutunu ve olurunu aciklayabilirseniz cok sevinirim saygilar.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 13:13 Cihan Ankara 271 Kişi okudu

siz olsaydınız nasıl yatırım yapardınız.

Soru

Hatayda yaşamakta olan pratisyen hekimim, uzun sürede biriktirdiğim 200.000 tl civarında param var. Kendime göre evim arabam yazlığım var. Geleceğe yönelik nasıl bir yatırım önerirsiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 13:06 Hüseyin AKSOY 281 Kişi okudu

YETER ARTIK....

Soru

Yıl 2012 yani 21.yüzyıl, biz hala bekliyoruz, neymiş efendim, yüce ulu İBB bir karar versin diye.Teknoloji çağında ,ışık hızıyla haberleşmenin olduğu, bu yüz yılda haaaaallllllaaaaaaa bekliyoruz....Tam evet şimdi karar çıktı bu hafta açıklanacak diyoruz, metro açılışı araya giriyor, şimdi gene bekliyoruz, Ya metro açılacaksa açılsın sen bak işine yalakalık olsun diye başbakanın etrafında dönmeye neden gidiyorsunuz? ama biz hep bekliyoruz, ve ödemelerimizi tıkır tıkır yapıyoruz, neye ödeme yapıyoruz? Bir hayale, bir makete. Arıyoruz Özyurtları diyorum ki " kardeşim tamam biz bir sözleşme yaptık, varımızı yoğumuzu , hayallerimizi herşeyimizi size emanet ettik ve borçlandık, taksitlerimizi ödemeye devam edelim, ama şu iki tane ara ödemem var bari onları şu inşaat iznini tam olarak aldığınızda ödeyelim bari diyoruz" malesef bunada olumsuz tavır takınıyorlar... ya biz ne yapalım kardeşim...benim suçum, günahım ne? Neden oyalıyorlar bu milleti, bir de evet ben para iadesi istesem ne olur diye soruyorum firmaya, "olur ama beş ay sonra diyor", ya bu nasıl bir zihniyettir, nasıl bir anlayıştır Allah aşkına, ya ...Sayın Kireçci , lütfen bunları programınızda Tamer ÖZYURT'a sorun, sabrımız kalmadı, 2012 sonunda teslim edilecek proje, mayıs 2013'e ve şimdi de 2013 yıl sonuna ötelenmiş durumda.. İBB de yapacaksa bu toplantıyı veya adı her ne ise yapsın artık, binlerce insan İBB ve Şirketleri bekliyor. Yüce ulu İBB artık toplan ve bir karar ver...Lütfen bunları TAMER ÖZYURT' a iletin,.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 12:43 nabi dursun 305 Kişi okudu

yurt dışında yaşayan kişiler konut satışı

Soru

merhaba , yurt dışında yaşayıp Mersin'de lüx konut almak isteyen kişilere konut satmak istiyoruz .yurt dışında İletişime geçebileceğimiz etkili gayrimenkul şirketleri arıyoruz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 12:03 ayhan kaplan 179 Kişi okudu

hisseli 2-B arazisi ile ilgili

Soru

Merhaba Hilal Hanım, İzmir- Gümüldür'de olan ve tapuda kaydı 8 ayrı hissedara ait gözüken 2-B kapsamına giren arsada bizim de bir hissemiz bulunmaktadır. Bu hisselerin oranı da belirsiz gibi gözüküyor. Konuyla ilgili 2 sorum olacak: 1) Bu hissedarlardan bir kısmı başvuru yapmaz ise bu hisselerin oranında başvunlara hisse satışı yapılabilir mi?Yani 5 başvuru yapıldıysa bu arsanın tamamı 5e bölünüp satışı gerçekleşir mi? 2)Eğer bu şekilde olmaz ise başvuruda bulunmayanların hisselerinin durumu ne olur ve böyle bir durumda izaleyi şuyu davası açılabilir mi? İyi çalışmalar.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 11:59 ÖZDEN ÖKTEM 3615 Kişi okudu

Başakşehir Makro İnşaat

Soru

Merhaba, Makro İnşaat ın Başakşehir Belediyesi nden aldığı arazi ile Bahçetepe arazisi birbirine komşu durumda mı? Araziler tam olarak nerede kalmaktadır? Daha önceki mesajımında Bahçetepe haritasının yayınlanmasını rica etmiştim. Olumlu yanıt vermiştiniz ama emlak kulisinde göremedim. Bu arazilerin konumu gösteren haritaları yayınlamanız mümkün mü? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 11:45 Erol Ilgaz 243 Kişi okudu

bina alimi

Soru

Tebernus bey iyi gunler, size 2 sorum olacak 1) sefakoy'de 2 250 000 bn tl ye 25 yillik bir bina buldum, aylik yaklasik 20 bin tl kira getirisi var, yani fiyat/getiri endeksi gayet iyi diye dusunuyorum, acaba yasindan dolayi kentsel donusumden etkilenir mi ? 2) elimde bir mitar nakit var, acaba 5 yil sonra satilabilecek sekilde, altinsehir ve kayabasindan arsa ve tarla toplamak mantiklimidir acaba ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 11:38 aslan yilmaz 547 Kişi okudu

2/3 çoğunluğa karşı bir şey yapılamaz mı ?

Soru

Ben daha önce Kentsel Dönüşümle ilgili olarak soru somuştum ama sorumun tam cevabını alamadım. (http://www.tebernuskirecci.com.tr/kentsel-donusumde-23-cogunluga-itiraz-nasil-ederiz-/70501) . Çoğunluk para verip müteahhide yaptıralım diyor ama biz kat karşılığı yaptıralım diyoruz. Bu durumda çoğunluk bizim dairemizi mi alacak ? Çoğunluk bir müteahhidle anlaşıp yolsuzluk yapıyorsa eyvallah mı diyeceğiz ? Hukuki haklarımız neler ? Ben bunları sormuştum.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 11:16 Gaye Haraççı 229 Kişi okudu

fiyaka

Soru

Fiyaka dan fiside premium projesinden ev aldım. Ve bildiğiniz üzere de 3 ay geçmesine rağmen evi almak söz konusu bile değil. İşin yasal boyutu konusunda önerilerinizi rica edeceğim. Ve bunun bana maliyeti konusunda bilgi rica edeceğim. Örneğin dava açmak vs maliyetleri ve sizce olası sonuçları ne olur?

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 11:07 mehmet arif erin 157 Kişi okudu

Avcılar Mustafa Kemal Mahallesi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Evi almaya karar verdim ama size danışmadan haraket etmek istemedim; Avcılar Mustafa Kemal Mah. Parseller mevkinde yüksek giriş 1+1 55 metrekare daire 67.500 lira para istiyor. -e-5'e 10 metrobüse yürüme 15 dk. mesafede- 3 yıllık bina. Kira getirisi 450-500 civarı. Tapuda Zemin olarak gözüküyor. Binada toplam 8 daire var hepside ev sahibi. Bir yol gösterirseniz sevinirim saygılar...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2012 | 10:56 Mesut Yılmaz 337 Kişi okudu