Sayın Kireçci, Ispartakule\'ye AVM isteyenlerin öncelikle şun

Soru

Sayın Kireçci, Ispartakule'ye AVM isteyenlerin öncelikle şunu da göz önüne alması gerekir. Öncelikle AVM yatırımı son derece pahalı ve riskli bir yatırımdır. Eğer kiraladığınız dükkanlara hesap ettiğiniz müşteri gelmezse bir süre sonra tüm dükkanlar boşalır ve bu AVM yi okul mu, dersane mi yoksa hastane mi yapalım diye kara kara düşünürsünüz. Öncelikle AVM açılacak noktanın yüksek sayıda ve alış veriş yapabilecek nufus barındırması ve ana arterlere yakın olması gerekir. Bugün için Ispartakule böyle bir nufusu barındırmıyor. Belki 10 yıl sonra yeterli nufus oluşacak ama öncelikle ulaşım sorunun çözülmesi ve TEM gişelerinin kaldırılması gerekiyor. Bahçeşehir de KC inşaatin yaptığı ve 3. cadde olarak adlandırılan AVM benzeri garip bir çarşıda dükkanların yarıdan fazlası tam 3 yıldır bomboş duruyor. Buraya yatırım yapanların neler düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Yine aynı şekilde Hillpark ve Loca gibi noktalarda birçok dükkanın boş olduğunu gözlemliyorum. Ispartakule ye göre çok daha fazla nufus barındıran Bahçeşehir de durum böyle iken Ispartakule ye kim neden AVM yapsın. Zaten yakın bir tarihte açılacak Akbatı Ispartakule, Bahçeşehir, Esenkent ve Boğazkent'in AVM ihtiyacını fazlası ile karşılayacak. Bence Ispartakule de oturanlar AVM ye kafa yoracaklarına Bahçeşehir ile Ispartakule arasına yapılacak 400-500 metrelik yol için TOKİ ye bastırsınlar, eylem yapsınlar. Hatta site yönetimlerinin bölgede faaliyet gösteren inşaat şirketleri ile görüşerek baskı yapması, bez pankartlar asarak yol sorununu dile getirmeleri son derecede yararlı olur. Böyle bir eylem inşaat şirketleri üzerinde de yeni ev alacaklar açısından son derece etkili olacaktır. Aksi takdirde 10-15 yıl üç kuruşluk kötü bir yol yüzünden azap çekerler. Bunun bir örneği Ardıçlı Göl evlerinde yaşanmaktadır. Bu bölgeye evler yapılırken imar izni unutulan 100 metrelik Bahçeşehir bağlantısı yüzünden Ardıçlı Göl evlerinde oturanlar tam 4 yıldır Bahçeşehir'e gelmek için 8-9 km fazladan yol kat edip inanılmaz bir işkenceye maruz kalıyorlar. Sorunu çözmesi gereken yerel yönetimlere sorunu götürdüğünüzde size olmadık kanun ve imar yönetmeliklerini göstererek bu işin sonsuza kadar çözülemeyeceği hissine kapılıyorsunuz. Oysa bu işi en kolay çözebilecek kurumlar inşaat şirketleri. Onlar her nasılsa bu tür problemleri bir şekilde çözebiliyorlar. Zaten bir kez yapıldıktan sonra iş bitmiş oluyor, imar, vs arkadan geliyor. Ispartakulelilere tavsiyem bugün bölgede inşaat şirketleri varken bu fırsatı kaçırmasınlar yoksa yıllarca perişanları oynarlar. Kolay gelsin.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 18:01 Hüseyin TINAL 1377 Kişi okudu

Merhaba Toki Kayabaşında 17.Bölge de yeni daireler için satı

Soru

Merhaba Toki Kayabaşında 17.Bölge de yeni daireler için satış ilanı verdi.Bu bölge ile ilgili değerlendirmeniz genel anlam da nedir ? Tokinin Kayabaiı projesini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.İyi çalışmalar.Tşk.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 17:54 Kenan DURGAN 191 Kişi okudu

Mrhaba.Beylikdüzü bizimkent \'den 1+1 2.el daire alsam, ucra ci

Soru

Mrhaba.Beylikdüzü bizimkent 'den 1+1 2.el daire alsam, ucra city 1+1 ile kıyaslanabilirmi? Hangisi daha iyi prim getirir sizce? Yatırım için emlakmı yoksa para biriktirmekmi daha kazançlı.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 17:38 ayşe canıpek 171 Kişi okudu

Tebernüş bey ben aknmerkezden 2+1 için sözleşme imzaladım a

Soru

Tebernüş bey ben aknmerkezden 2+1 için sözleşme imzaladım ama daha peşinatımı vermedim. Vazgeçmek istesem bu konuda bir sorun yaşar mıyım. teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 17:26 murat demircioğlu 235 Kişi okudu

Papatya Residence 2 projesinde 2011 Aralık teslim 60m2 net 1+1 d

Soru

Papatya Residence 2 projesinde 2011 Aralık teslim 60m2 net 1+1 daireler için kısa ve uzun vadede seyredecek satış rakamını ne olarak ön görüyorsunuz? Şuan hemen önünde yer alan Papatya Residence1'de 66m2 1+1 daireler 140bin TL civarında konuşulsada çok sıkışan mülk sahipleri 125bin TL den de veriyor arasıra..Ben açıkçası Papatya Residence'ı Beylikdüzünün iyi bölgesinde yer aldığı için tercih ettim. Sizce proje 2011 Aralıkta teslim edildiğinde dairemin değeri 150bin TL civarında olur mu? Fiyatların 3 yıl sonra metro ile iyice uçma şansı olur mu? Görüşlerinizi bekliyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 17:14 Aykut ANIL 443 Kişi okudu

Tekrar merhaba. Öncelikle çabuk cevaplanan sorular için teşek

Soru

Tekrar merhaba. Öncelikle çabuk cevaplanan sorular için teşekkür.Bir şey daha sormak isterim. Benim amacım yatırım amaçlı daire almak.Dumankayanın kurtköydede 1+1 projeleri var.Sizce ucra city beylik düzümü yoksa dumankaya kurtköymü daha çok prim yapar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 16:58 ayşe canıpek 309 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş bey iyi çalışmalar. 120 bin nakitim var bun

Soru

Merhaba Tebernüş bey iyi çalışmalar. 120 bin nakitim var bununla Esenyurt Agena Par evlerinde bitmiş 157 m 3+1 (185 bine) almak mı. Yoksa Aknmerkezden 60 bin peşin verip 60 taksitle 128 m 2+1 almak mı siz daha doğru olur. Aknmerkez den alınan ev icin 24 ay beklemek biraz beni ürkütüyor. Sizce hangisi daha doğru olur

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 16:57 murat demircioğlu 251 Kişi okudu

Merhaba, etap satışları tamamlandığı için Alemdağ Emlak K

Soru

Merhaba, etap satışları tamamlandığı için Alemdağ Emlak Konutları'ndan ev sahibi olabilmek için hangi yolları izleyebilirim. Şimdiden teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 16:57 Bilgen Yıldırım 153 Kişi okudu

selamlar tebernüş bey.Annemden kalan hadımköy ve yassıören

Soru

selamlar tebernüş bey.Annemden kalan hadımköy ve yassıören köylerindeki tarlalarımız hisseli ve de iştiraken hisseli olduğundan bize düşen m2 yi bilemiyoruz ve diğer hissedar olan akrabalarım da bilmiyor ya da söylemiyor.Ben bu tarlalarda hisseme düşen miktarı öğrenebilmek için 4982 sayılı kanunu öne sürüp Arnavutköy tapu müdürlüğüne bir dilekçe versem net bir bilgi alabilirmiyim.Ya da satışı istemeden yane izlei şuyu yapmadan hisseler nasıl belirlenir.(Kimi tarlada 7,kimi, tarlada 17 kişinin hissedar olduğu tahmin ediliyor.Teşekkür eder işlerinizde sonsuz başarılar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Aralık 2010 | 16:46 ismail hakkı 197 Kişi okudu