Satış vaadi sözleşme noter masrafi
Noter satis vaadi sözleşme fiyatı nedir 170000 yıllık bir sat is için tüm masraflar nedir şimdiden tesekkurler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Noter satis vaadi sözleşme fiyatı nedir 170000 yıllık bir sat is için tüm masraflar nedir şimdiden tesekkurler
Apartmanimiz 20 daire olarak gorunmekte . Ben teras kata oturmaktayim. Yanliz tapumuz 4. Kat 17 numara hiseli olarak gorunmekte. Yani oturdugum yer gorunmemekte. Bu sorunu nasil cozebilriz. Elektirik ve su aboneliklerimiz var. Vergimizide odemekteyiz . Ama ikametgahta cikmamakta. Yardimci olursaniz sevinirim . Imar afindan yararlanabilirmiyiz.
Tebernüş bey merhaba. Çok uzun sürelerdir sitenizi ve yazılarınızı takip ediyorum. İnşaat malzemeleri satan ve inşaat sektörünü iyi bilen biri olarak yorum yapıyorum şuan. Ülke şuan ciddi anlamda ekonomik bir kriz içinde diğer sektörleri bilemem ama inşaat sektörü şuan öyle. ve durum bu haldeyken millet hala alıp satmak yatırım yapmaktan bahsediyor. niye kimse ülke nereye gidiyor diye tartışmıyor veya soru sormuyor. inşaat malzemelerine(çimento, demir, kereste vs.) sadece son 1 yılda 2-3 kat zam geldi. özellikle şu son dolar kurundan sonra piyasa darma duman oldu. benden malzeme alan mütahitlerin yarısına yakını projeleri durdurdu. duyduğum kadarıyla rönesans gibi büyük şirketler bile projeleri durdurup eleman çıkarmaya başlamış. Türkiyenin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü bu halde ve uzun sürede bu demir çimento gibi malzemelerin fiyatları düşmicek gibi görünüyor. Siz inşaat sektörünü ve ülkemizin geleceğini nasıl görüyorsunuz bence biraz bu konuda konuşalım. eminim binlerce kişi bu soru hakkındaki yorumunuzu merak ediyordur. iyi çalışmalar.
Kentsel dönüşüm kapsamında ticari alan ilan edilen apartmanımız da imar affı ile kat mülkiyetine geçmemiz konusunda tam bir görüş birliği yok. Danışılan bir kişi zaten ticari alan uğraşmasanız da olur dedi ama bir kişi de kat mülkiyetine geçmemiz konusunda fikir verdi. Benim tapuda olan payım 15/3 dükkan sahibinin 15/5 ve diğer dairelerin 15/1. Uzman bir kişi olarak görüşünüzü almak istedim. Ne yapmamız gerekir?
İyi çalışmalar.Dedemizden babamıza tarla kaldı.bu tarlada 4 hisse var.3 kardeş ve babannemiz.şimdi ben bu tapuyu tek tapu yaptırmak ve üzerime almak istiyorum.bunun için hepsinin tapuya gitmesi gerekirmi yada hepsinden vekalet alsam tek tapu yaptırabilirmiyim.birde babam babannemin vasisi bu durumda babannemin hissesini nasıl alabilirim.babannemin hissesi için babam bana vekalet verebilirmi.
Merhabalar; 1/2 hisseli imarlı ve büyükşehir statüsündeki bir ilin ilçe belediyesi sınırlarında olan arsanın kendimize düşen kısmını nasıl ayırabiliriz? Ortağın sorunlarından dolayı kendi hissesi icra yoluyla satılacak ve yeni ortak ile anlaşamama riskimize karşın ve bu satış işleminin uzayan yasal süreci sebebiyle arsayı değerlendiremiyoruz. Belediyeye karşı nasıl haklarımız var bu konuyla ilgili olarak?
Merhabalar Tebernüş Bey yaklaşık 9 yıl önce müstakil bir ev aldım. Evin arkasında çıkmaz sokak mevcut. Çıkmaz sokak üzerindeki arsayı belediyeden almak istiyorum. 2 yıl kadar önce sordurdum belediyeden olmaz demişler. Nasıl bir yol takip etmem gerekiyor ?
Merhaba; Yurtdışında konut yatırımı için Almanya haricinde tavsiye edebileceğiniz bir ülke varmı.Almanya dan sonra ikinci bir ülkede daha almak istiyorum.
Merhaba Tebernüş bey.Bizim 120.000 tl paramız şubat ayında elimize geçecek.Ev almak istiyoruz.Rakama uygun olan Türkiyenin heryeri olabilir.Bize birkaç il,ilçe tavsiye edermisiniz.
İyi günler. Kahramanmaraş Yamaçtepe mahallesindeki Maraş Park Residence'ye 100 metre uzaklıkta; Yedikule sitesine çok yakın; yeni yapılan ve bittiğinde 600-700 bin ? fiyatlara satılacak olan lüks bir siteye 150 metre mesafede bulunan ve hemen arkasında 4 adet müstakil villa yer alan sıfır bir apartmandan ev almayı düşünüyorum. 2 blok halindeki binadaki daireler 4+1, brüt 215 m2. Bu özellikteki bir binayı 900 - 950 ? gibi rakamlara kiraya veriyorlar civar yerlerde. Binanın altında 2 katlı iş yeri katı var. Asis inşaat tarafından yapılan bir bina. Tapuya ve krediye hazır durumda. 1 ay sonra teslim edilecek. Binanın önü açık. Cami ve okul yapılması için ayrılmış boş bir alan var önünde. Binada ara kat ve en üst katlarda boş yerler mevcut. En üst kat için 270 bin isteniyor ama 255 bine bırakıyorlar. 3. kat için 280 isteniyor ama 255'e pazarlık bitebilir gibi. Geçen gün bir tanıdık 2.katı 240'a aldı. Bu apartmanın hemen yanında bulunan bir sitede aynı genişlikte bir daireye 330 bin istiyorlar. Sadede gelecek olursam, bu apartmanda ara katı mı almak daha mantıklı yoksa en üst katı mı? Hangisi daha çok prim yapar? Eskiden kalma, en üst kata karşı bir ön yargı var insanlarda. Bundan biz de nasibimizi alır mıyız ileride? Yeni yapılan binalarda ısınma problemi olmadığını duyuyorum. Ama emin değilim. Tercih konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bir de, yukarıdaki fiyat aralığında farklı bölgelerde, ara sokaklarda alternatif çok evler var ama çevre olarak bu apartmanın daha çok prim yapacağı gibi bir his var. Bu düşünceme katılıyor musunuz?