Muteahhit sözleşmeye uymadi

Soru

Ücret karşılığı 90 bin TL ye anahtar teslim olarak muteahhit ile anlaşma yaptık fakat muteahhit parayı ödediğim halde inkar ederek binayı kaba bina şeklinde bıraktı binada kalan işleri ben tamamladım sözleşmede muteahhitin kendi yerine çalışanının imzası var şimdi iskan almaya çalışıyorum muteahhit eğer iskana imza atar ise gereken haklarımı nasıl arayabilirim hak sahibi olabilirmiym

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 20:19 Arzu akcay 1315 Kişi okudu

ömer sezgin bey'e verilen cevap

Soru

merhaba tebernüş bey, inşallah iyisinizdir. Ömer sezgin bey piyasadaki gidişatı özetlemek istemiş. Otel yatırıları hız kesmiyor diyerek örnek vermişsiniz (ttp://emlakkulisi.com/istanbulda-191-yeni-otel-insa-ediliyor/516628 ) herhalde haberi okumadınız. konunun özeti , dolduramadığımız otellere yenileri eklenmesi. (otel yapsan ne olacak ki dolduramadıktan sonra) ve doluluk oranının sürekli düşmesi. Gerçekten ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, küçük esnaf zor durumda, büyüklerinde pek farkı yok, yabancılara kdv .siz konut satışı bile başlandı (satılsa böyle bir şey yapılmazdı zannedersem) , dairenin tümü satılmayınca ,sertifikalı satışlar yapılmaya başlandı ,bir dairenin birden fazla ortağı olacak inşallah bu yeni sistemde halk için faydalı olur

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 16:17 naci fırat 1485 Kişi okudu

indifa hakkı bende olan dairedeki boşandığım eşimin eşyaları.

Soru

Sayın ilgili, Boşandığım eşimin eşyaları indifa hakkı bende olan dairede durmaktadır. Aile mahkemesinde hakimin verdiği karara göre şahsi eşyasını 6 ay içinde alacaktı, fakat almadı, telefonla söyledim çöpe at dedi. Beni zor durumda bırakır diye noter kanalı ile mahkemedeki adresine eşyalarını 3 gün içinde alması için ihtarname gönderdim. Postacı verdiğim adresin mesai saatlerinde kapalı olması nedeniyle iletememiş ayrıca mernis numarası olmadığı nedenle de muhtarlıktan bir işlem yapamamış. Bu durumda mernis numarasını belirten yeni bir ihtarname mi çekmem gerekir. Şu anda da bir şey yapamıyorum, sizden yardım talep ediyorum, zira dairemi kiraya veremiyorum, teşekkürlerimle, esen kalınız.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 13:27 irfan köksal 707 Kişi okudu

Yeter artık ! Kimse kimseyi kandırmasın..

Soru

Tebernüş Bey merhaba. Geçen gün anahaberlerde reklam gördüm , turizm sektörü canlandı diyor , turist akımı başladı diyor İstanbul'a ve Türkiye'ye.Sultanhanahmet'te 1 günde 10 tane Avrupalı turist geziyor , bütün gün gezerek 3 tanesini yakalayıp röportaj yapmışlar.Sanki herşey güllük gülistanlık.Turizm gelirlerindeki düşüş 1,5 sene öncesine göre %80. Hem doluluklar hem de fiyatlar tepetaklak düştü.Günlük 120 Euro?dan aşağıya oda vermeyen oteller 40 Euro?ya oda veriyor şu an.Daire kiralamaya gerek yok , otellerde de kalabilirsiniz aylık aynı fiyatlara.Oteller tek tek kapanıyor.Yeni yapılan oteller açılış yapamıyor.Turizm sektörü körfez krizinden sonraki en ağır krizinde , ne zaman biteceği de belli değil.Malesef turizm krizi gayrimenkulü de vurdu.Çünkü ülkeye olan güvensizlik yabancı alımını bitirdi , yurtiçi alımlar da ekonomik krizden dolayı düştü. Az olan yurtiçi alıcısını da büyük şirketler kapıyor.Beylikdüzü , Esenyurt , Bahçeşehir , Ispartakule , Küçükçekmece gibi lokasyonlardan 450-500 Bin TL' ye 3 sene önce alınan daireler şu anda 350 Bin TL'ye alıcı bulamıyor.1200 TL' ye zor kiraya veriliyor.400 kira çarpanı :) 2015 ve öncesinde her sene İstanbul gayrimenkul değer artışı ortalama %22 , 2016 artışı %11. Enflasyon %9. Yani sadece %2 kazandırdı gayrimenkul geçen sene.Bazıları son 5 seneye bakıyor ama geçen senenin başından itibaren Türkiye'nin ekonomisi değişti.Bundan sonraki yıllar da geçen seneki gibi olacak gibi görünüyor.Hem turizm sektörü hem de gayrimenkul sektörü daha kaç sene böyle gider bilmem.Zira hem Türkiye hem de dünya çalkalanmaya devam ediyor , devam edecek gibi de görünüyor.Turizm haberleri gibi büyük gayrimenkul şirketlerinin havalı reklamları da dönmeye devam ediyor tv kanallarında.İnsanları hayallerle kandırmak yerine , bu krizlere çözüm bulunmalı bence.Benim gayrimenkul alacaklara nacizane tavsiyem şehir merkezinden uzaktaki daha başlamamış olan projelerden almak çok riskli.Bu projeler çocuklarına hatta torunlarına yatırımdır bilsinler , tarla almak gibi.Kiracı bulabilmek için sadece merkezi bölgelerden , kiracı bulma sıkıntısı olmayan ve kira çarpanına uygun gayrimenkuller alsınlar.Zaten gayrimenkul değerlenmiyor artık , hiç olmazsa kiralarını alsınlar. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 10:55 Ömer Sezgin 13963 Kişi okudu

eski evin üstüne borçlanarak yeni ev almak mı? kiraya ver-kiraya gitmi?

Soru

Merhabalar Tebernüş bey, gözlemlediğim kadarı ile son yıllarda bir ev sahibi olan insanlar(arkadaşlarımız, buranın müdavimleri,komşularımız...) bir üst sklada ki evde oturmak için ev-sat yenisini al üstüne borçlan vs yapmaktansa kendi evini kiraya ver-istediğin eve kiraya git modelini tercih ediyor. 2 oğlumuzun büyümesi ve ihtiyaçlarının değişmesi sebebiyle biz de bir üst segmentteki site özellikli eve gitmek istiyoruz, Şu an ki evimiz 3+1. Gitmek istediğimiz site belli ancak eşim şu an ki evi kiraya verip yine 3+1 kiraya gitmek istiyor. Elimizde birikimimiz var, sitede ki giriş kat 2+1 ler için yeterli bir nakit. Ben ise kendi evimizi alalım diye düşünüyorum, giriş katta olsa 2+1 de olsa sonuçta kendi evimizde oturucaz. (2+1 çok kullanışlı ve büyük bir ev) Eşim taraftar değil, farklı bir yatırım yapıp onu da kiraya verip bu yeni sitede havuz manzaralı vs bir 3+1 tutmak istiyor, sizce genel anlamda,gelecek için vs hangisi daha mantıklı olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 10:23 Emine Uzun 1259 Kişi okudu

Kağıthane den ev almak karlı mıdır?

Soru

Mrblar. 2018 yılında açılacak olan kağıthane metrosuna 50 metre mesafede 1oda 1 aalon 245.000 tlye yeni binada daire buldum ve almayı düşünüyorum. Açilacak olan metro istasyonu göz önüne alındığında iyi bir yatırım olabilir mi? Metroya yakınlık ne kadar farkettirir? Evin fiyatı kısa sürede prim yapar mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mart 2017 | 03:21 Tayfur demir 1243 Kişi okudu

Bermen Yapı Bayramoglu Plus

Soru

Merhaba, darica bayramoglunda 1+1 net 45 m2 balkonlu havuza bakan bir daire almak uzereyim. Anlasilan fiyat 185.000TL + arti masraflar benim tarafimdan karsilanacak. Kira getirisi ve bu bolgedeki 1+1 fiyat olarak nasildir sizce. Dogru bir yatirim mi yapiyorum ve 3-4 sene icinde iyi bir prim yaparmi? Tesekkurler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mart 2017 | 20:46 Can Berk 915 Kişi okudu

Istenen konut ve kredi masraflari

Soru

Iyi gunler, Butcemi zorlayip hayatimdaki ilk konutumu aldim, ama bazi surprizlerle karsilastim. Yardimci olabilirseniz sevinirim. Konut toplam fiyati 500,000 TL. Bu miktarin yarisi 0 faizli konut kredisi ile bankaya yarisi da zaman icinde uc taksitle yapan insaat proje sirkete odenecek. Yapan insaat sirketinin fiyatladirmasina gore pesin satis 450,000 civari. Bu durumda kredi icin banka insaat sirketinden para aliyor olmali. Konutun ise bankaya terminat olarak gosterildigini soylediler. Bankadan kredi icin cikan ekstra odemeler sunlar: Dosya masrafi: 1250 (binde 5) Kredi kullanim: 250 Ipotek: 180 Konut alimi icin: Noter sozlesmesi: 3400 (toplamin yarisi) Bu rakamlar olagan rakamlar midir? Cok tesekkurler simdiden.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mart 2017 | 18:28 Cengiz Erdogan 917 Kişi okudu

şuyulu arsa davası sonucu nasıl biter

Soru

Sayın Kireççi..ben bir arsa aldım üzerinde bir katlı gece kondu var..toplam 96 m2..aynı zamanda bu arsa üzerinde benimle birlikte 5 ortak var arsanın toplamı 500 m2.bir parsel olarak ayrılmış...ortaklar kendi aralarında anlaşıp mütahite vermişler..benim hesabıma gelmediği için ben vermek istemiyorum...mütahit dava açacakmış..dava sonucu nasıl olur..benim arsamı elimden alırlarmı..cevaplarsanız çok sevinirim ...teşekürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mart 2017 | 17:50 Muhammet buruklar 2815 Kişi okudu

Yorum istanbul evleri hakkında düşünceleriniz...

Soru

Merhaba; Bayrampaşa Forum istanbul avm karşısında yorum istanbul evleri 65 metrakare 410 bin lira peyzaj bakan daireyi satın almak istiyorum, 4 yıllık olan sitede çok arap ev sahibi var ve bu sebepten ev fiyatlarının düştüğü söyleniyor, evi oturma amaçlı alacağımdan ilerki dönemlerde zarar edermiyim?Metrekare fiyatı yüksekmi, bu işlerden hiç anlamıyorum...Cevaplarsanız çok sevinirim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mart 2017 | 16:35 EmineTürk 1855 Kişi okudu