balkon kapatması yaptım bu nedenden dolayı iskan ruhsatı alamıyorum..

Soru

Merhaba iyi çalışmalar 3 katlı kendimize ait binamız bulunmakta mutfak balkonlarımızı PVC ile kapattık ve bundan dolayı iskan ruhsatı alamıyoruz bu durum gerçekten iskan almaya engel bir durum mu eğer değilse bununla ilgili yargıtay kararı var ise bildiğiniz söyliyebilirmisiniz.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 15:16 çağatay hozer 505 Kişi okudu

ayıplı konut hakkında ne yapabilirim

Soru

evin tapusunu alalı yaklaşık 1 ay olacak ama eve oturmadan üst kattan su akıntıları olmaya başladı aynı şekilde benim evdende aşagıya akmaya başladı ve bunun gibi bazı sorunlar var .ben bu evi konut kredisi kullandım bununla ilgili neyapabilirim. iyi çalışmalar..

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 14:23 ali çelik 363 Kişi okudu

TAPU DA TEVHİD İŞLEMİ ?

Soru

Tebernüş bey merhaba sağladığınız bilgilerden dolayı teşekkür ederim; başakşehir güvercintepe mahallesinde babama ait 235 m2 arsa var tek tapu yan tarafımızda da 170 m2 arsa var enişteme ait ifrazlı o arsa da tamamı 250 m2 kalan kısmında kaçak yapılaşma var bizim arsa ile yanımızda ki 170 m2 arsa yı birleştirmek istiyoruz geçen sene yayınlanan imar planlarına göre izin vermemişlerdi şimdi yeniden imar planı açıklandı inşaat izinleri çıktı tekrar başvursak izin çıkar mı yada hukuki açıdan dava yoluna gidilme imkanımız var mı birleştirilmesi için teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 14:17 Enes Çakmak 867 Kişi okudu

Kat irtifakı olan dublex dairede kat mulkiyetine geçilirken sorun olur mu

Soru

Merhaba, Almayı dusunduğumuz kadıkoydeki bir dublex dairenin iskanı yokmuş. Kat irtifakı şu an. Teras ve çatı katına ait bir tadilat projesi de tapuda gozukmuyor. Kat mülkiyetine geçilirken teras/catı katıyla ilgili bir sorun cıkar mı?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 14:01 Melih Ertusonlu 1289 Kişi okudu

izaleyi suur davasindaki kendi yerlerimizi nasil aliriz

Soru

Annanneden kalan arsalarimizi yigeni izaleyi suur davasi ile satisa cikartti biz itiraz ettik fakat ekim 2015 ihale gunu verildi kendi arsalarimizi ihalede veya oncesinde kendimiz nasil alabiliriz öncelik hakkimiz varmi yardimci olursaniz sevinirim saygilar kolay gelsin

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 14:01 salih sari 327 Kişi okudu

Erenköy Kentsel Dönüşüm Bölgesinde 44 yıllık binada daire alınır mı?

Soru

Kentsel dönüşümden yararlanma ihtimali yüksek Erenköy'deki bir daireyi almayı düşünüyorum. Dairenin özelikleri; *Erenköy minibüs caddesine 2. apartman dr. mithat süer(süyev) sokak *1970 yapımı *Arsa: 1586m2 *Arsa payı: 21/492 *Mevcut daire sayısı 20 + 2 tane 30m2'lik dükkan *Toplamda 5 farklı ev planı var. Baktığım dairenin m2'si net 75. *İnşaat firmalarından alınan teklifte net 97m2 verileceği ifade ediliyor. Ev sahibinin satma sebebi: Tek başına yaşayan 80 yaşındaki annesine kendi evine yakın (çekmeköy) bir yerden ev almak istemesi ve 2 senedir müteahhitlerle görüşülmesine rağmen sonuç alınamadığı için sabrının tükenmesi. Apartman yöneticisi ile de görüştüm, 2 daire sahibinin planlara sürekli itiraz ettiğini teyit etti. Ancak eninde sonunda bu apartmanın yıkılacağı söyledi ki binanın hem içi hem de dışı bunu yansıtıyor. Tüm masraflar dahil istenilen fiyat 580.000TL. 300.000TL kredi çekerek bu yatırma girebilirim ve evde şu an oturmak için ciddi masraf yapmak gerekiyor. Ancak etraftaki benzer m2'deki sıfır daire fiyatlarını incelediğimde 700 - 750000 TL civarında olduğunu gözlemledim. Yeni evliyim. Hem ev sahibi olabileceğimiz hem de değer kazanacak bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Sizce bahsettiğim risklere değer mi? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 13:56 Görkem Öktem 2229 Kişi okudu

Kat irtifakı için gerekli işlemler, Ruhsat yenilemesi

Soru

Merhaba .. Artvin Borçka ilçesinde henüz yapımı tamamlanmamış ( Kabası çıkılmış ancak ortak alanlar asansor,trabzan ve çatı gibi kısımları yapılmamış ) bir binamız var bu bina üzerinde iki ortak bulunmaktayız.Yaklaşık olarak 10 yıldır bu şekilde bina beklemektedir.Şimdi kat irtifakı almak istiyoruz bunun için ne gibi işlemler yapmamız gerekmektedir.Ruhsat yenilemesi gerekiyor mu bunu nerden kontro edebiliriz. İyi Çalışmalar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 13:44 Tolga Goncal 535 Kişi okudu

Ev peşinatı için ihtiyaç kredisi

Soru

Tebernüş bey merhaba.Yeni evlendik ve 3 sene için yurtdışındaki kuzenimin evinde oturuyoruz.kendisi yurda döneceği için 3 sene sonra çıkıcaz.bu 3 yılı değerlendirip konut kredisiyle bir ev alıp içine kiracı oturtup,kiranın üstünü tamamlayıp kredi borcumuzu ödemek ve 3 sene sonra aldığımız eve tasınmak istiyoruz.şimdi size sorum şöyle peşinatımız 30 bin cıvarında peşinatı arttırmak için ben 30 bin tl ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum.elimizde olacak 60 bin nakitle bir ev almayı evin kredi borcunu da eşimin maaşıyla ödemeyi düşünüyoruz.sizce elimizdeki nakiti çoğaltmak için ihtiyaç kredisi cekmek mantıklımı? Birde almayı düşündüğümüz semt kağıthane sizce burası değer kazanacak bir semt mi?tesekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 13:16 Emel özdemir 703 Kişi okudu

Özyurtlar N5 Suites Aylık 3000 tl kira getirili

Soru

Kira Getirisi 199 Bin TL?ye Konut Alın, 3 Bin TL Kira Getirisi Kazanın! Özyurtların bu konsepti bu rakamı (199.000) edermi? 3000 tl kira veren olurmu burasına? Yatırım amaçlı düşünüyorum. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 12:59 Hasan Aksoy 2335 Kişi okudu

maketten satıştakapora

Soru

2014 Kasım ayında Simpaş Denizli projesinden bir daire beğendik ve 1000 tl kapora verdik. Daha sonra firmadan bağımsız nedenlerle almaktan vazgeçtik. Kapora iademiz için başvurduk ama, iade genel kurul kararı ile yapılıyor cevabını verdiler. Kapora iademiz yapılmadı. Ne yapmalıyız?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2015 | 12:47 salih yuksel 515 Kişi okudu