Glow3 Sitesinden Ev alırken

Soru

Merhaba Tebernüş bey; Çekmeköy Glow3 sitesinden ev alma niyetindeydim fakat araştırma yaparken duyduklarım yapacağım yatırım ve sitenin imajı hakkında kafamda soru işaretleri oluşturdu. Öncelikle kira getirisi ardından metro faaliyete gecince satmak üzere 2+1 129m2 brüt, 105m2 net 440bin liraya dağire düşünüyordum, kira çarpanı 275 olarak etraftaki siteler ile aynı oranda. Site hakkındaki pozitif yorumlara ve kendim görüp beğenmeme ramen site konusunda gerçekleşmiş negatif olayların bu sitede kira veya satış konusundaki prim potansiyelini nasıl etkileyeceğini merak etmekteyim, fikirlerinizi palaşırsanız çok sevinirim. Sitenin durumu: 1. Inşaat firmasının dairelerin temizliği için tuttuğu temizlik firmasının güçlü kimyasallar kullanıp(tuz ruhu gibi) daire içindeki mobilya ankastre, parke ve yer kaplamalarına zarar vermesi. bu durumda olan birkaç daire sahibi ankastrelerinin paslanması ve parkelerinin küflenmesi nedeniyle bunları değiştirtmişler, lakin zamanla bu erozyonlar olmaya devam etmekteymiş. 2. 1 yıl oncesinde birinci kat otoparını su basmış, drenaj ve su tahliyesinde sorunlar oldugu soylenmekte. 3. Güvenlikli bir site ormasına ramen sitede gecen yıl hırsızlık olayı meydana gelmiş. Site güvenlik sisteminin yetersiz olduğu anlaşılmış. böyle bir sitede hırsızlık olması ciddi güven sorunu yaratmış. 4. Digiturk ve Dsmart dışında uydu sistemi çalışmamaktaymış, karasal yayınların görüntü kalitesi 1960lar gibiymiş. Inşaat firması sinyal dagıtımı konusunda ek ekipman koymasına ramen sorun giderilememiş. 5. İnşaat firmasının ilk yıl için aidatlarda belli miktarı kendi karşılıyor olması fakat bunun site sakinlerine iletilmemiş olması, bu yıl içinde ciddi aidat artışlarına neden olmuş. 1+1 daire aidatı 260TL, 3+1 aidatı 400TL civarındaymış. 6. Site asansörlerindeki sıkıntı halen giderilememiş, geçmiş aylarda asansörün aniden birkaç kat düşmesi sebebiyle bir site sakini yaralanmış. Asansör arızaları sürekli tekrar etmekteymiş. 7. Sitenin rüzgar alması yeteri kadar yönetilememiş, bir cok site sakini rüzgar nedeniyle balkona cıkamamktan şikayetçiymiş. Yaz aylarında rüzgar nedeniyle şezlonglar havuza kadar ucuyormuş, inşaat firması rüzgar hesabı konusundaki hatasını kabul etmeyerek site sakinlerinin balkonlarını kapatmasına müsade etmiyormuş. yukarıdaki konular son site yonetim kurulu toplantısında site sakinleri tarafından dillendirilip paylaşılanlar, benim merak ettiğim bu tarz imaja sahip olan bir sitede yatırım amaçlı alınacak bir dağirenin prim potansiyelinin nasıl etkileneceği. fikrinizi paylaştığınız için çok teşekür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 18:43 Tacettin Hüseyin Yılmaz 1094 Kişi okudu

arnavutköy

Soru

sayın tebernüş şu anda elimde 80 bin lira param var bu parayla arnavutköy yeni havalimanının yanı yani arsa alıp muteahide vermek istiyorum acaba buradan arsa alınır mı yada ev mi alsam kararsız kaldım tavsiyeniz nedir saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 18:39 mehmet akan 354 Kişi okudu

ev almak için doğru vakit mi?

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey, son 3 yılı evli olmak üzere 12 yıldır İstanbulda yaşayan biriyim- ne zaman ev alacak olsam ya elimdeki altınların değeri düşük olduğu için vazgeçtim ya da kredi oranlarının yüksek olması beni engelledi. Son 3 yıldır önlenemeyen bir artış var; çok mu göç alıyor bu şehir yoksa konutları yabancılar mı satın alıyor da arz o kadar fazla olmasına rağmen fiyatlar hiç düşmüyor? Bir de şu önümüzdeki yerel seçimler sonrası piyasaların tepetaklak olmasından korkuyorum.Malum bayadır felaket tellalları seslerini yükselttiler . Sizce ev almak için ne zaman uygun bir vakit?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 17:00 erhan kaya 262 Kişi okudu

Yatırım Tavsiyeniz Nedir?

Soru

Tebernüş Bey, iyi günler ... Yeni Kartal Adliyesinin arka caddesinde, caddeye çok yakın mesafede (15 metre) ve sokak içerisinde, adliyeden görülebilir bir noktada ve adliyeye 150 metre mesafede, satılık bir ofis ile ilgileniyorum. 67 m2, 1+1, parke zemin, kombili, banyo ve wc, asansörlü, ön taraf komple cam, işçilik ve malzemesi kaliteli sayılabilecek bir dükkan. kira gelirinin 1000 tl civarı olacağını söylüyorlar. Fiyat ise 260.000 tl. Yaklaşık 60-70 bin tl kredi kullanmam gerekiyor. Sizce bu yatırım, bu fiyata değer mi? Fiyatlar abartılı mı? Gelecek için kazançlı bir yatırım olur mu? Bu siteden yapmış olduğunuz tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için size minnettarız. Esen kalın ...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 16:48 Ahmet Esen 379 Kişi okudu

yakuplu bölgesi ofis alımı

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Beylikdüzü yakuplu bölgesi metrobüsle birlikte son yıllarda giderek gelişme gösteren bir yer. Nakit parayla bu bölgeden bir ofis almak istiyoruz. Aynı bölgede ve aynı inşaat firmasının yaptıgı 110 m2 lik ofisleri düşünürsek, hemen teslim ofis 200 bin iken benzer şartlarda bir yıl sonra teslim olacak bir ofisin ücreti 180bin. Tek fark bir yıl sonra bitecek olanın metrobüse daha yakın olması.Bu şartlarda aradaki fark en çok ne kadar olmalı ki bir yıl beklediğimize değsin ve topraktan alalım? Hangisini tercih etmemiz daha doğru sizce? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 16:30 merve saruhan 303 Kişi okudu

imar

Soru

merhaba tebernüş bey benim esenyurt yeşilkent mahallesinde 300 m2 gibi bir arsam var ama imar izni yok hiç bir şey yapamıyorum imarın ne zaman açılacağına dair bir bilginiz var mı ? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 16:27 sercan pehlivan 438 Kişi okudu

Myesgarden - Makrom Yapı Krizi

Soru

Merhabalar, Makrom Yapı firmasından, Myesgarden Projesi için, 35 M2 1+0 daireyi peşin satın aldım. Daha doğrusu 33.000 TL ödeme yaptım. 30.05.2014 (90 gün opsiyonlu) tarihi teslim tarihi. Ve şuan teşbihte hata olmasın bir kazma bile vurulmadı. Projeydi, onaydı, belediyeydi, falandi filandı derken sanırım oyalanıyoruz ve sonunda bir gün firmayı aradığımda telefonlarının kapanmış olacağını, internet sitelerinin çalışmayacağını, ve ucuza ev almak gibi aptalca fikirlerle paramı çöpe atmış olabileceğimi düşünüyorum. Sanırım diğer alan kişilerde benzer şeyler düşünüyorlardır. Sizin firma ve sahipleri hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Acaba gereksiz yere mi evham yapıyoruz? Bu piyasada güvenilir bir itibarları var mı? Önlem alabileceğimiz bir davranış biçimi var mı? (Bazı arkadaşlar dava vs. açmışlar sanırım, sitenizden okudum açıkçası) Bizde farklı yollara başvuralım mı? Değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Saygılarımla,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 16:16 Batuhan Otuziki 469 Kişi okudu

Zorunlu Mantolama

Soru

Merhaba, Bulunduğum ilçe belediyesinden gönderiln tebliğ şu şekildedir; Şuanki halinin görselleri bulunan binanın dış cepe yalıtımı, table, çanak anten, klima vb görüntü kirliliği oluşturan envaterlerin toparlanarak temiz bir görüntü elde edilmesi için örnek görselde gösterildiği üzere mantolama ve renk modellerinin seçilerek en geç 30 içinde tamamlanması, tamamlanmaması durumunda belediyemizce yapılarak %20 iskonto bedeli eklenerek gerçekleştirilecektir. şeklinde gönderilen tebliğatta, Model görselde belirtilen şekil ve marka/model numaralı seçimler kullanılarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde işlemlerin tamamlanması, tamamlanmaması ve belirtilen örneklemelere uymaması durumunda yaptırımlar uygulanacağı bildirilmektedir. Bulunduğumuz bina 3 cephe 4 katlı olup 4 daire 1 dükkan şeklindedir. 2017 tarihine kadar yapılması zorunlu dış cephe yalıtımın, diğer işlemlerle bu şartlar altında zorunlu kıldırması ne kadar etiktir? Yapılması yada yaptırılması hususunda öneriniz nedir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 14:16 M. Ayberk GÜVEN 284 Kişi okudu

Bodrum kati

Soru

Tebernus bey merhaba. yardimlariniz icin tesekkurler. Benim babadan kalma 3 kardes uzerinde kayitli bir bodrum katim var ve fakat kat otoparki ve otel yapiliyor karsina ve hicbir manzarasi kalmiyor. bodrum katinin onunde bir bahcesi var ve yalnizca salon ve bir yatak odasi gunesi goruyor, mutfak ve diger yatak odasi karanlikta. oteki 2 kardesim benim almami ve kendilerine haklarini vererek ayrilacaklarini soylediler. benim verecegim para onlara 60 milyar. evin sorunu bodrum katta olmasi, binanin ve mutfak kolonlarinda catlak var ve ev 45 senelik. Belediyeden arastirdim su anda yeni bir yapilanma yok orada. Zincirlikuyu caddesinde. evin alti bos, 75 m2 buyuklugunde bir ev. emlakci getirdik biri 90 digeri 100 ve digeri 110 m verdiler. kardeslerim bana 90 a satmaya karar verdi. Kasimpasa gelismekte olan bir yer ve fakat evin prim yapip yapmayacagini bilemiyorum. icine 20 m gibi harcayip duzenleyip kiraya verebilirim diye dusunuyorum. sorum su ki acaba bu fiata bu evi alsam karlimi olurum gerek ev ve gerek konumu acisindan, yoksa satim 3 kardes 30 m alip baska bir yerden mi alsam. 30 m cok az bir para ev almak icin bankadan kredi cekemem ve Istanbul'u pek fazla bilmiyorum. evin cok merkezi bir yerde 10 dakika beyoglu, aksaray ve osmanbey. bana bir isik verebilurseniz memnun olurum. Saygilarimla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 14:13 Nigar Binbas 565 Kişi okudu

Peşinatsız Ev Almak

Soru

Merhaba ben maltepeden ev almak istiyorum fakat peşinat verecek durumum yok.Şimdi sorum şudur: ben tanıdık bana yardımcı olabilecek bir exper bulabilirsem eğer almak istediğim evi peşinat ödemeden alabilirmıyım yani nasıl bir rapor hazırlamalı ki bana banka tamda evin değeri kadar cebimden para çıkmadan bana kredi versin... Cevap için sımdıden tesekkur ederım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Kasım 2013 | 14:12 PINAR AKTAYCA 974 Kişi okudu