Sultan Gazi habiblerde yatırım uygunmu

Soru

Sultan Gazi Habibler yatırıma uygunmu geleceği nasıl bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2019 | 16:06 Hakkı karadağ 829 Kişi okudu

Silivride Arsa Alipaşa TEM yakını

Soru

Merhaba Tebernüş bey, bana Silivri?de Alipaşada TEM?e çok yakın yerde 250m2 80.000tl civarında bir teklif sunuldu. Sizce bu fiyata yatırım yapılması kazançlı olurmu?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2019 | 15:57 Taha Yaman 1295 Kişi okudu

Ev alımı için yorumunuza ihtiyacım var

Soru

merhaba Tebernüş Bey, 29 yasındayım ev almak gibi bir planım var. 30.000 tl civarında nakit param ve 60 70 bin tl civarında bir araba var. yaklaşık 200.000 tl civarına ya 1+1 yada istanbulun daha kırsal kesimlerinden 2+1 almak istiyorum, çünkü ödeme gücüm ancak buna yetecek. daha sonra da bunun borcu bitince satıp üzerine biraz daha kredi çekip kendi oturacagım evi almak gibi bir planım var. siz ne dusunursunuz dusuncem mantıklı mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2019 | 13:57 Tolga Hanoglu 1073 Kişi okudu

dolar düşer peki euro......gayrimenkul mü mevduat mı

Soru

Merhaba Tebernüş bey saygılar.. evet dolar konusunda haklı çıktınız.Peki EURO sizce ne durumda.nasıl bir gelecek bekliyor EUR .yu.fikrinizi merak ediyorum. Ve yine soracagım Konut mu Mevduat mı...İstanbul Halkalı dan selamlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2019 | 02:41 Melisa ocal 2541 Kişi okudu

EMLAK VERGİLERİ VE YAPILANDIRMA

Soru

Merhaba Tebernüş bey 2019 yılının sonu yada 2020 yılında vergi affı yasası çıkarmı

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2019 | 21:53 elif soylu 677 Kişi okudu

konut kredisinin yapılandırılmaması

Soru

halk bankasıından 1:28 ile nisanda konut kredisi kullandım merkez bankamızın faiz indirmesi fedin faiz indirmesi ile çok şükür dolarda düşüş oldu ve sayın hazine bakanımızın açıklamaları ile kamu bankalarından başlamak üzere hızlı bir konut kredisi inidirim başladı.bu duruma sevinirken kredimizi masrafıyla yapılandırırım derken şube ile yaptığım görüşmede indirimin tabelada olduğunu yeni kredi kullananlar için geçerli olduğunu genel müdürlüğün kabul etmeyeceğini söyledi.Ama dedim kredi kullanırken ilerde faiz inidirimi olursa masraflarını karşılarsanız indirim yapılacağını söylemiştiniz dedim.şu anki durum özel bir durum dediler. tüketici haklarına sizce uyuyormu tebernüş bey nasıl bir yol izleyimki yeni oranlardan yapılandırayım. yoksa bekleyimmi çünkü merkez bankamız faiz indirmeye sıcak bakıyor eylül kasım ve aralık toplnatıları var oradada inidirim devam ederse konut kredileri dahada düşer zaman yapılandırmalara sıcak bakarlar diye düşünüyorum.Ülkemiz için herşeyin en güzeli olsun selamlar saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2019 | 15:31 hasan çivi 1111 Kişi okudu

İstanbul'da konut arz fazlası ne zaman biter?

Soru

Merhaba, İstanbul'da yatırımlık konut almayı düşünüyorum ancak alabilmek için 6 aya kadar durumumu düzeltebileceğim. fiyatlar daha ne kadar bu düşük seviyelerde olur merak ediyorum. Sizce İstanbul'da arz fazlası ne zaman biter?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2019 | 10:53 Mehmet Cetin 2605 Kişi okudu

sarıgöl kent konutları duvarda oluşan çatlaklar

Soru

Merhaba , sargöl kent konutları henüz 4 yıllık yapılar olmasına rağmen, hemen yan tarafındaki misal istanbul evleri inşaatı nedeniyle, bloktaki dairelerin tamamında duvarda çatlaklar oluşmuş, fen işleri gelip bakmış yandaki inşaatta temeller fazla oyulduğu için oluşmuştur, kolonlarda olmadığı için sıkıntı yoktur bina yerine oturuyordur denmiş,zaten kot farkı epey fazla olan bir yer kredi çekip onca parayı bağlamak açısından görüşünüz nedir.Aslında fiyat siteye göre uygun nakit ihtiyacım var diyor ev sahıbı ama aynı zamanda aynı siteden başka bloktan takasda olur diyor ?? uyandıran şeyler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2019 | 10:26 derya binbir 1139 Kişi okudu

Daire için iskan nasıl alınır

Soru

Merhaba Tebernüş bey esenyurtta 2+1 net 70-75 m 2 aralığında sıfır yüksek giriş daire baktım daire arka cepheye bakıyor 125 bin fiyatı var 750 tl getirisi var kira çarpanı uygun mu sizce daire almak içim doğru zaman mı esenyurt ilerde prim yapaca bölgeler arasında mı yoksavuzak mı durayım birde dairenin iskanlı olduğunu nasıl anlarım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2019 | 02:15 Özlem tutuk 1139 Kişi okudu

Kadıköy Kozyatağı Bahçeli Kargir Apartman

Soru

Merhaba, Kadıköy Kozyatağı'nda 2007 yapımı 12 yaşında "Kat Mülkiyet" tapulu, iskanlı ev alacağım. Ancak tapuda ana gayrimenkul nitelik "Bahçeli Kargir Apartman" olarak geçiyor. Kargir Apartman tam olarak ne için kullanılıyor? Ne demek? İnternette çok karışık bilgiler var. Yani bu yapı kolon kiriş olmayan taşıyıcısı duvarlar olan bir yığma yapımıdır ? Çok teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Ağustos 2019 | 23:39 Erkan Ercanlı 4589 Kişi okudu