Merkezde 30 yillik ev almali miyim

Soru

Öncelikle iyi günler ben İzmir'de yaşıyorum ve izmirde daire satın almak istiyorum istediğim daire merkez de olduğu için istiyorum izmir kahramanlar da ev ama 30 yillik bina bu beni biraz tereddüte sokuyor sizce ne yapmaliyim yol gosterirseniz sevinirim aldiktan sonra zarara ugrar miyim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Temmuz 2019 | 16:53 Okan yurttaş 851 Kişi okudu

Kentsel dönüşümle dairemizi verdiğimiz Aşiroğlu İnşaat iflas etti.

Soru

Merhaba.Kentsel dönüşümde Aşiroğlu inşaata verdiğimiz evimizi firma yıktı,yeni yaptığı apartmanın kaba inşaatını bitirip bıraktı.52 toprak sahibi var, müteahhidin sattığı 30 daire var. 30 daire içinde şüpheli satışlar da var.bizim nasıl bir yol izlememiz gerekir. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Temmuz 2019 | 13:01 Sema Gülmen 1652 Kişi okudu

Mütahit evimi yıktı yapmıyor

Soru

02.02.2017 tarihinde mütahitle 2 arsa anlaşma yaptık biri boş diğerinde 3 katlı ev vardı 15.03.2018 tarihinde evimi yıktı şimdi de ben yapamıyorum sözleşme de revize yapalım diyor. 3 aydır da kiramı vermiyor?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 19:24 Ferdi uysal 690 Kişi okudu

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığımız mütayit , işi sona geldiğinde bıraktı.

Soru

Ocak 2017 tarihinde sözleşme yaparak Susurluk'ta bulunan arsamı inşaat süresi ruhsat alındıktan sonra 16 ay olmak üzere bir inşaat şirketine verdim. 2-3 ay sonra bitişiğimizdeki parselin sahibi de mütayite başvurarak kendisininkini de beraber yapmasını istemiş ve onunla da inşaatın süresinin 24 ay olduğu bir sözleşme imzalıyor. Sonra parseller birleştirilip tek parsele düşürüldükten sonra 10.10 2017 de inşaat ruhsatını alınıyor. İnşaat başladı ve Temmuz 2019 tarihi itibariyle bitme aşamasına yeni geldi . Bir taraftan zor durumda olan insanlar evlerine taşınmaya başladı . İnşaat süresi içerisinde bütün daireleri sattı . Şu anda TV , zil , kapı otomatı, asansör çalışmıyor, doğal gaz bağlanmadı. Sadece dairelerin elektriği ve suyu var onuda inşaat ruhsatı üzerinden pahalı depozito ödeyerek abone olduk Bahçede ise yapılması gereken daha bir çok iş var . İş durdu mütayit inşaata uğramıyor konuşalım dediğimizde gelmiyor telefonlara cevap vermiyor. Benim sözleşmem 16 aylık olduğu için Ocak 2019 sonunda bitti. Diğer toprak sahibinin kide 2 ay sonra dolacak. Ortada kaldık. Ne yapalım , nasıl bir yol izlememizi salık verirsiniz saygılarımla. Ahmet Refik Koçak.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 17:39 Ahmet Refik Koçak 1087 Kişi okudu

Evi satmak için birden fazla emlakçı ile sözleşme yapabilirmiyiz?

Soru

: İyi günler. Evi satmak için birden fazla emlakçı ile sözleşme yapabilirmiyiz? evi herhangi bir emlakçı vasıtası ile sattıysak diğer emlakçılarla sözleşme yaptık diye hepsine de komisyon ödemek zorunda mıyız?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 13:46 Ayşe Bulut 1475 Kişi okudu

Tapu masrafı öder miyim ?

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, Yıllardır bıkmadan usanmadan insanlarımızı halen bilgilendirmeye çalıştığınız için öncelikle teşekkür ederim. Sizlerle yaklaşık 5 yıl evvel önce site aracılığıyla sonra da yüzyüze görüşme olanağına kavuşmuş ve danışmanlığınız sayesinde memnun kaldığımız bir daire almıştık. O zamandan bugüne de sürekli hayır dualarımızı aldınız. Şimdi güncel bir durumumuz var. Mevcut dairemizden daha büyüğüne geçmek istiyoruz. Malumatınız üzerine dairemizi satmakta zorlanıyoruz. Alıcı neredeyse yok. Satamayınca yeni bir eve de geçemiyoruz. Sermayemiz çoğu bu ev. Aynı sitede benimle aynı düşünce de biri var. Onlarda aksine daha küçük bir daire istiyorlar. Ailenin çocukları evlenince - ayrılınca büyük evleri ihtiyaç olmaktan çıkmış. Ortak paydada buluştuğumuz bu aile ile evleri takas etmek değiş tokuş yapmak istiyoruz. Elbette ben üzerine para vereceğim. Ancak tapu masrafı karşımızda büyük sorun çünkü iki aile de hiç yok yere tapuya ortalama 15 bin tl gibi ödeme yapmak durumunda gibi. Prensipte yeni bir ev sahibi oluyor gözüksemde esasen aslında zenginlemiyorum. Yani ikinci bir ev sahibi olmuyorum. Karşı tarafta aynı şekilde. Tapuları birbirimizin adına geçirirken bu durumumuzu izah edip tapu masrafı ödemeyeceğimiz bir hukuki yol yasa vb var mıdır? Yoka bu değişimi malesef yapamayacağız.Çünkü karşı taraf tapu masraflarına karışmak istemiyor. Bende ev değişiminde üste para verip + 30.000 TL tapuya ödeyemeyeceğimi belirtiyorum. bilgilerinizi rica ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 13:44 orhan ince 1531 Kişi okudu

Home ofislerde kdv oranları

Soru

İyi günler. Benim ankarada 60 metrekare büyüklüğünde home ofisim var.Tapuda ofis olarak yazıyor.yalnız ben ev olarak kullanmayı düşünüyorum. Yüzde kaç kdv ödemem gerekir acaba

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 10:57 erkan arslan 2750 Kişi okudu

izaleyi şuyu davası malın tamamı için mi açılır

Soru

Babam bir tarlanın 1/2 sine sahipti. Babam öldü. Bu tarlanın 1/2 si biz 3 mirasçıya kaldı.Mirasçılardan biri tarladaki hissesini ne satıyor ne alıyor. Bu miras kalan yer için izaleyi şuyu davası açacağım. Ancak benim açık artımada almak istediğim sadece bize miras kalan 1/2 lik yer. Dava açılınca diğer bize ait olmayan 1/2 hissenin sahibi de işin içine giriyormu. Açık artırmada tarlanın tamamı mı satılacak yoksa sadece bize ait olan 1/2 simi.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 10:39 özcan kılıç 1434 Kişi okudu

Mahallemizdeki 2B Arazisi Tam olarak nedir?

Soru

Iyi gunler Tebernus Bey, Mahallemizde evlerin arasinda bir kismi 2B bir kismi 3B arazisi olarak gecen belediyeye ait buyuk bir yesil alan var. 2B arazileri arastirdigimda hep genel gecer tanimlar verilmis. Benim sorum reelde buraya belediye ne yapabilir? Site dikebilir mi? Satabilir mi? Yani ne olur bu arazi? Hep boyle bos mu kalir? Mahallelinin anlayacagi dilde yazarsaniz seviniriz. Takipciniziz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 10:14 Ali Pepe 1925 Kişi okudu

Emlakçı ile sözleşme yapmanın avantajları nelerdir? Yazılı sözleşme yapmadığımız bir emlakçı vasıtası ile ev satmanın tehlikeleri nelerdir?

Soru

iyi akşamlar. Emlakçı ile sözleşme yapmanın avantajları nelerdir? Yazılı sözleşme yapmadığımız bir emlakçı vasıtası ile ev satmanın veya ev almanın tehlikeleri nelerdir? yani emlakçı ile alım veya satım durumuna giriyoruz ama ortada yazılı bir sözleşme yok. bu durumda oluşabilecek tehlikeler nelerdir? Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 00:00 Ayşe Bulut 691 Kişi okudu