Beyan edilecek bağımsız alan.
Dairemin 115m2 sı iskanlı ,30m2 de çatıda iskansız kısım var .Beyan ederken kaç metrekare beyan edip ödeme yapacağım.Saygılarımla.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Dairemin 115m2 sı iskanlı ,30m2 de çatıda iskansız kısım var .Beyan ederken kaç metrekare beyan edip ödeme yapacağım.Saygılarımla.
Emlak vergisi muafiyeti ve iadesi ile ilgili Fatsa Belediyesine verdiğimiz dilekçeye inceleme sonucunda muafiyet tamam ama iade yapmıyoruz dendi. Müdür ile yaptığım görüşme sonucunda geriye dönük iadesini yapilmamasinin sebebi olarak örneğin geçen sene türkiye sınırları içinde ikinci bir evinizin olmadığı bilgisini kanitlayabilirmisiniz dendi öğrendiğim kadarıyla tapudan sadece o ildeki gayrimenkulerin bilgisi yazıyor geriye dönük üzerimize başka bir meskenin tapusu olmadığını nasıl ispatlayabiliriz yada ispatlamak zorundamiyiz?
4 Katlı binamızın iskanını ve kat mülkiyetli tapusunu yeni çıkarttık.Tapuda satış bedeli kısmında rakam sıfır yazıyor.Binamız 4 katlı ve 4 daireli aile binası olarak inşa edildi.Şimdi diğer 3 dairenin devrini herhangi bir bedel almadan yapacağız.Yalnız belediyedeki rayiç bedel 61000 TL çıkıyor.Biz satış olarak verdiğimizde sıfır bedelle bu rakam arasındaki tutardan vergi çıkarsa yüklü miktarda vergi ödememiz gerekiyor.Nasıl bir yol izlememiz gerekir.Teşekkürler.
Merhaba ,6 katlı binamız toprak tapusu şeklindeydi. imar barışı kapsamında yapı kayit belgemizi aldik. Kat mülkiyeti almak için herhangi bir zaman dilimi var mı? Yoksa istediğimiz zaman başvurup(3-4 ay sonra) bağımsız tapulari alabilir miyiz?
Merhaba Tebernüş bey, bundan bir kaç sene önce sizin sayfanıza Arsa yatırımın karlı olduğunu örnek ile yazmıştım. Şimdi sizin yıllar içinde birikmiş olan bilginize dayanarak soru sormak istiyorum. Malum, ülkemiz iki sene içinde müthiş döviz karşısında TL müthiş değer kaybetti ve şu anlar gayrimenkul daha doğrusu Arsa işi durmuş bir vaziyette. Ben Arsanın birini satmış ve bayağı kar etmiştim, diğer iki taneden birini de satmaya niyetlenmisken karşı taraf tapuyu üzerine almadan satış vekaleti isteyince satıştan vazgecmistim. Sonrasında da satmaktan vaz geçtim ve döviz yükseldikce yükseldi ve şu anda Arsa alan kimse yok, almak isteyen olsa bile geçen seneden daha da az fiyata verilir anca. Beklesem ne kadar sürer bilmem, benim için zaman fark etmiyor, yani bir on sene daha beklerim (20 sene önce almıştım tarla olarak) lakin ileride gayrimenkul olayı düzelir mi onu tam bilmiyorum. Yer olarak Ankara Keçiörende Ovacık bölgesinde. Halbuki 2017 senesinde müthiş inşaatlar baslamisti o bölgede, sizin de hep bahsettiğiniz gibi Şehrin ekseninde, yani İstanbul'dan gelen ve Samsun'a ve Havayoluna giden otobanın tam kenarında, yeni kurulan Etlik Şehir Hastanesi'ne de yakın ve o bölgede geniş yolları olan ve modern site yapımı olan ve Forum Ankara AVM si olan, etrafında özel dershaneler yapılan bir bölge, sizin anlayacağınız yer ve konum olarak çok iyi bir yerde ama gel gelelim şu anki durum fena vurdu, ne doğru dürüst satan var ne alan nede yeni projeler için gelen müteahhitler. Sizce şu anki durum ne kadar devam eder, yoksa arsa veya gayrimenkul işi artık bitti mi ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar dilerim.
Merhabalar, Topraktan ocak ayında bi ev aldım. evin teslimi bugun yapılacaktı fakat kredi çıkmadı. sözleşmede 30.000 peşinat geri kalanı kredi cekilecektir ifadesi bulunmaktadır. Kredi çıkmadıgı ıcın peşinatı vermek istemediler. Peşinat konusunda tartıstık ve sonra vereceğiz ama emlakcı komisyonu kesecegiz dediler. evin fiyatı 245.000 komisyon olarak 15.000 tl alacaklarını bize ilettiler. Kabul etmedim. Siz evi almaktan vazgeçtiniz %20 evin fiyatından vermeniz gerekiyor normalde diyip duruyorlar. Ben vazgeçmedim siz kredi çıkartacaktınız ama kredi çıkmadı bu durumda ne yapmalıyım
iyi günler kayaşehir bölgesinde metro ve şehir hastanesi ile lüx konut fiyat m2 leri tabi ekonomide düzelirse ortalama ne kadar olur
Merhaba Sayın Kireççi! Bu saatte yazıyorum kusura bakmayın... Bugün bir abi bana bir sorununu anlattı! Ben de duydukça şaşırdım. Tabi daha hukuk alanına girer ama sonuçta gayrimenkul... Beyefendi, " Dul bir bayanla evlenmiş bir beyefendi Mudanya dan müteahhitten daire satın alıyorlar, küçük bir daire. Ama beğenmedikleri için o daireyi ablasına satıyor hanımı sonra da Armutlu tarafından bir daire satın alıyorlar. Bu daireyi hanımı beyine sormadan, haber vermeden ablasının üzerine tapuluyor. Beyefendi bunu öğrenince gidip savcılığa şikayet ediyor. Savcı şahit şartını öne sürüyor, zaten iki yerde soruşturma açılmış. Hanımı da teklif ediyor antlaşmalı boşanalım diye. Adam nasıl kurtulurum bu işten diyor.Sizden rica ediyorum bilginizden faydalandırın. Teşekkürler!
Merhaba KAĞITHANE GÜLTEPE bölgesinde yapılacak olan HERMİTAGE LEVENT projesinin sahibi RUA GAYRİMENKUL iş ortağının dubai merkezli DAMAC grubu olduğunu söylüyor.Sizlerin bu konuyla ilgili bir bilginiz var mı?teşekkürler
Merhaba;bir önceki ezineyle ilgili sorumda bana cevaben uzun sure bekleyin ve alıyorken kazanıyorsanız dediniz mesele su ki tebernus abi uzun süreden kastınız ne kadar bir zaman?size gore ve alıyorken kazanmak ben alıyorken nasıl kazanabilirim o bölgenin fiyatlarına gore mi emlakçıya gore mi yada yaptığımız pazarlik usulune gore mi?kriter hangisi o yerle ilgili fiziki ve yapısal durumları anlatmıştım bu konun uzmanı sizsiniz sizce ben alırken hangi şartlara gore kazanmak durumundayım?siz söyleyin lütfen siz olsanız alirmirmiydiniz ben 100000 tl verip 1000000milyon alayim demiyorum amacim yatirdigim para 7 yıl sonunda 250000 300000bin etse allah bereket versin çok ta gözüm yok bu paralar konuşulur mu o günün şartlarına gore emlakçı yıllık yüzde 40 prim yapan bölge diyor tessekurler