morgıc kapatma cezasını geri alabilirmiyim

Soru

2010 yılında kullandığım konut kredisini altı ay taksit ödemesinden sonra elime para gectiğinden dolayı krediyi kapattımkapatırken banka benden yüzde iki kapama cezası olarak 1300 tl tutarında para aldılar bu parayı hakem heyetine müracatla alabilirmiyim teşekkürler iyi calışmalar .

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
31 Ağustos 2016 | 12:43 isa yabuz 833 Kişi okudu

Mersivene bebek arabası koyabilirmiyizz

Soru

Merhabalarr bişey danışmak istiyorum ..4katlı bi binada oturuyorum ve asansör yokk ve bebeğim var bebek arabasını bodrum katının merdivenlerine koyuyorum...ama giriş dairenin sahipleri bana sölemek yerine duvara yazılar asıyolar vee ben bu alanın ortak kullanım alanı olup olmadığını merak ediyorumm...

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
30 Ağustos 2016 | 13:05 Yasemin pektaş 834 Kişi okudu

Ön gönrüleriniz hakkında

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey, ülkemizin geçtiği bu zorlu süreç doğrultusunda dün yapılan miting den sonra hem ülkemizin huzuru hemde gayrimenkul sektörünü nasıl şekilleneceğini düşünüyorsunuz. Bir evemiz var 4-5 aydır satmak istiyoruz (yatıımlık bir ev almak için) ancak doğru düzgün alıcı çıkmıyor. Önümüzdeki aylarda bir hareketlilik bekliyor musunuz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Ağustos 2016 | 13:31 Mehmet Demir 833 Kişi okudu

Sapanca Konut Projesi Satisi Hakkinda

Soru

Tebernus Bey merhaba; Sapanca'da konumlandirdigimiz 7 villadan olusan bir site insaatimiz var. Zamaninda tavsiyeler ile sizin Arap yatirimcilar ile nasil irtibata gecebilecegimiz konusundaki yazilarinizi ilgi ile takip etmistik. Ancak her sorunun sonunda belirtilen Abdullah Ciftci ile bir turlu iletisime gecip danismanlik icin bilgi alamadik. Projemizin ornek villasini bitirmemize bir kac hafta kalmisken, gelen Arap yatirimcilar ile iletisime gecmek konusunda sizden fikir istiyoruz. Bu tip abaci acentalara nasil ulasabiliriz? Simdiden tesekkur ederiz. Iyi calismalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Ağustos 2016 | 14:06 Reyhan Villas 834 Kişi okudu

halkbank toki indirimi uygulaması

Soru

merhaba iyi çalışmalar benim 19.bölgede dairem var borcu kapatmak için kredi çekcem halkbankın tkiye özel bi indirimi oluyor mu bide bunu konut kredisi olarak mı alıcaz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Temmuz 2016 | 13:08 ümit üzen 833 Kişi okudu

Arsami yoksa evmi almaliyim.?

Soru

Mrb tebernüş. Bey elimde biraz nakit para var sizce Karamanmaraştan üzerine krediyle tamamlayip ev mi alsam yoksa param kadar arsa mi alsam. Kahramanmaraştan arsa yi nereden alabilirim kazançlı olabilmem icin cvb bekliyorum tşkrlr

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Temmuz 2016 | 11:51 Mehmet kaplan 834 Kişi okudu

Doğru bir yatirim yapmiş olur muyuz?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Bodrum Mumcular Beldesi'ne 2 km uzaklikta yol kenarında 1750 metrekare olan bir tarla alma düşüncemiz var.Fiyatı 60.000 TL.Tarla imar alanina çok yakin.Yakinda bu bölgenin de imara açılacağını düşünüyoruz.İsabetli bir yatirim olacağını düşünüyor musunuz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Temmuz 2016 | 15:20 Taner özcan 834 Kişi okudu

site için toplanan aidat bilgisinin verilmemesi ve faizi ile istenmesi

Soru

Tebernüş bey selamlar. Ben istanbul'da yaşıyorum. Tekirdağ da yaklaşık 1,5 sene önce site içerisinde sıfır bir daire aldım ve akabinde bu evi kiraya verdim. geçen zaman içinde site tamamen dolmuş ve yönetim toplantıları yapılmış. Alınan kararlar neticesinde yönetimi özel bir şirkete vermişler. Bu özel şirket 1 sene önce site için alınacak demirbaşlar için ev sahiplerinden para toplamış. bu paraların toplanması hakkındaki bütün duyuruları imza karşılığında kiracıma vermiş ancak kiracım bunların hiçbirisini bana ulaştırmadı. yaklaşık 2 gün önce yönetim benim telefonuma ulaşmış ve geçen sene toplanan parayı faizi ile istedi. bende toplanan parayı tabi ki vereceğimi ancak zamanında bilgilendirilmediğim için faizini ödemek istemediğimi ilettim. Ancak yönetim ısrarla tefeci gibi, biz bilgilendirmelerimizi kiracınıza imza karşılığı yaptık, burada sorumluluğumuz yok, sorumluluk kiracınızın diyor ve faizini de istiyor. bu durumda ne yapmalıyım. kiracının bu alınan kararları bildirme gibi bir zorunluluğu var mı? Faizini vermeli miyim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
07 Haziran 2016 | 13:37 CAN TEMUR 834 Kişi okudu

Kentsel Dönüşüm Olabilmesi İçin ?

Soru

Merhaba Tebernüş bey; Beni size sorum eski Beylikdüzü bölgesi olan Güzelyurt yada yeni adıyla Mevlana mahallesindeki 12 ve 14 katlı 20 yıllık siteler bölgesine kentsel dönüşümün girmesi için ne yapmamız gerekiyor.Belediyeye bir kaç kez gidilip görüşüldü ama cevap yok. Kat sayısını yükseltmiyor yerine sadece aynısını yapabilirsiniz diyorlar. Bize tavsiyeleriniz ne olacaktır, yüksek fikirlerinizden istifade etmek isteriz. Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Nisan 2016 | 11:48 Arlet H 833 Kişi okudu

Bankacılık karlarına bakış

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Fatih Karakaş Bey, bankacılık karları 5 yıldır artmıyor demiş ama 35 bankanın her sene 20 milyar TL kar yapması normal mi? Bence değil. 5 yıl içinde 15 e 10 yıl içinde 10 milyar TL ye düşmeli. Kaç tane reel sektörümüz yılda 1 milyar TL ve fazlası kar ediyor da bu bankalar böyle karlar etsin. Fatih Beyin bakış açısı hep bana rabbena. İnsanlar tasarruflarını neden bankaya vermiyor. Banka onlara bir şey vermediği için. Selamlar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mart 2016 | 17:23 Devrim Özünsal 834 Kişi okudu