Yaşanacak yer....

Soru

Merhabalar tebernüş bey, size bir sorum olacak.. 2 oğlumuz var...şu anda 5000 m2 lik bir alanda 2 bloklu butik bir sitede yaşamaktayız siteden,evimizden ve komşularımızdan memnunuz, kendi evimiz...ancak sitenin etrafı tabiri caizse "taşra" yani sitenin dışına çıktığınızda dışarı profil tamamen değişiyor ve yolda yürümeye bile korkacağınız bir hal alıyor...bizi burada tutan en büyük sebep anneme olan yakınlık..çocuklar küçük olduğundan malum destek şart...gelecekte ise içinde sosyal donatısı basketbol,futbol vs alanları olan (havuz şart değil) rahat geniş geniş bisiklete binilebilecek alanı, yürüyüş yolları ve birde yeşilliği-temiz havası olan küçük bir alana tıkılmadığımız bir yerde oturmak istiyoruz...Anadolu yada avrupa yakası farketmez..çocuklar büyüdükçe anneme olan ihtiyaç azalacağını düşünerek uzağa gitmeyi göze aldık..bu çevrede bu şarttlar mümkün değil...eşim ev hanımı benim işim ise şu anda zincirlikuyuda ancak ileride anadolu yakasına taşınma ihtimali var...bize önerebileceğiniz bir lokasyon var mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Nisan 2014 | 11:05 Mehdi Günler 401 Kişi okudu

Eksik tapu harcı cezası

Soru

emlak alım satımında eksik tapu harcının cezası nedir ? ziyaa uğratılan değere yüzde 25 vergi ziyaı cezasımı uygulanıyor yoksa başkabir yol mu izliyor maliye

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Nisan 2014 | 11:36 orhan yılmaz 402 Kişi okudu

toki açık satış sistemi

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey Tokiden 6 ay önce 3+1 daire(149 mt2) AÇIK SATIŞ sistemi ile satın aldım. bazı nedenlerden ötürü evi satmam gerekiyor. bu konuda görüştüğüm banka evin tesliminden 1 yıl sonra devir yapabileceğimi söylüyor. Banada nakit sıkıntısından dolayı ivedi para lazım. evin devir edecegim arkadaşı da buldum bu konuda ne yapabiliriz. Lütfen yardımcı olunuz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Nisan 2014 | 09:51 ibrahim yıldırım 402 Kişi okudu

Kat irtifakı bozulurmu?

Soru

İyi gunler tebernus bey,benim sorum aynı parselde bulunan bağımsıZ bölümlerin %45 i harap olmuş durumda, ve anlaşmazlık var, bu durumda bu parsel uzerinde kurulan kat irtifakı bozulabilirmi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Mayıs 2014 | 11:15 Caner yılmazer 402 Kişi okudu

Bakırköy'de yatırımlık konut Soru No 2

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak binanın deprem yönetmeliğine uygun olmamasının bana nasıl bir dezavantaj getireceğini anlayamadım. Ayrıntılandırabilirseniz sevinirim. Daireyi kiraya vereceğim. Oturmayacağım. İleride binayı yıkıp tekrar yapmaya kalktığımız zaman 4 yerine 5 kata izin var. Bu arada yeni bina oturum alanı kaçtır, bilmiyorum. Küçülecek mi aynı mı kalacak, soracağım. Neyi gözden kaçırıyorum acaba?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mayıs 2014 | 15:38 Hakan Efe 401 Kişi okudu

tuzla da ev almak

Soru

merhaba Tebernüş bey benim kızım tuzlada 58.000 bin liraya site içi 2+1 bahçe kat ev bulmuş onu almak istiyor sizce bu nasıl bir yatırım olur fikrinizi almak istedi. şimdiden tesekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2014 | 20:51 selma teker 402 Kişi okudu

Beylikdüzünde uygun daire için fikir..

Soru

Merhabalar; 50000 Tl birikmiş param var bekar yaşıyorum ve iş yerim fatih de..uygun daireyi iş yerime daha yakın olan yerlerde alabilmem için en azından 100000 kredi çekmem gerekecek ve 10 yıl vadeli:-( B.düzü taraflarına bakınca en azından 100000 Tl na daireler var.Benimde zaten sınırım bu miktar olacak.Acaba bu fiyata b.düzünde en uygun nereden hangi mah.den almam iyi olur.Sizin yüksek tecrübenizden dolayı fikriniz çok önemli bizler için... Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mayıs 2014 | 14:52 Murat Yayla 401 Kişi okudu

pendik çarşı

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey, Ticaret Alanı olarak kentsel dönüşüme giren Pendik Çarşı İçinde Bitişik nizam binada 90 m2 2+1 bir daire ile ilgileniyorum.120 m2 arsa üzerindeki İskanlı binada daireye düşen arsa payı 23 m2 civarındadır. Fiyat 160.000 TL istenmektedir. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Haziran 2014 | 21:53 emin özyurt 401 Kişi okudu

toki evlerinden kredi çekemi.

Soru

Tebernüş Kireçci Bey Merhabalar. Tokiden ev aldık borcu tam olarak bitmedi . Onun Üzerinden 5 bin tl lik kredi çekmek istiyoruz çekebilir miyiz? Şimdiden Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2014 | 17:12 okan kilic 402 Kişi okudu