selamlar Tebernüş bey, Gökhan Basmacı'nın avrupa k atakent-2

Soru

selamlar Tebernüş bey, Gökhan Basmacı'nın avrupa k atakent-2 sorusuna verdiğiniz cevapta cümle kurgusu bakımından aslında yanıtınız olumlu ama yazarken prim potansiyeli düşük diye yazmışsınız, oradan konut sahibi olarak bilgilendirme yapmak istedim )

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Haziran 2010 | 09:55 ibrahim kara 339 Kişi okudu

Üstad selamlar. Bu sabah çok gündemde olan ıspartakuleyi ince

Soru

Üstad selamlar. Bu sabah çok gündemde olan ıspartakuleyi incelemeye gittik. 2 tane beğendiğim proje var. Biri avrupa konutları, öteki ağaoğlu. Şu an için metrekare fiyatları aynı gibi. İkisi de sosyal tesis yönünden iyi. Avrupada herkes tesislere otomatik üye yapılıyor, ağaoğlunda ise tesis baya iyi üyelik extra ama aidatlar ucuz. Yalnız ağaoğlu 200 konut civarı fazla yapıyor ve 7 ay kadar önce başlamış satışa ve ilk satış fiyatı metrekare bazında 1500 - 1600 civarı. Avrupa ise fiyatları 1800 - 2000 den başlatmış. Ağaoğlu bu bakımdan yatırım için çok cazipmiş. Bunu kaçırdık ancak bu formatta Ağaoğlu'nun yakında başlayacak projeleri varsa söyler misiniz? (yeri ve zamanı) Ayrıca aynı muhitteki bir proje için nasıl avrupa konutları kendisinden daha iyi bir marka olan ağaoğlundan yuzde 30 a varan bir pahalılıkta metrekare fiyatıyla satışa başlıyor. Oradan konut alanlara büyük haksızlık bu. He orası gelişirse zaten kimse zarar etmez zaten bu banka faizleriyle ama şöyle örnek vereyim ağaoğlu kışın ortasında 2 haftada 450 daire satmış, avrupa konutları 6 haftada 205 te kalmış. İnsanlar anlıyor bazı şeyleri.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Temmuz 2010 | 14:38 Hakan Börte 340 Kişi okudu

Merhaba tebernüş bey afrikada biriket yapan TAHSİN HAMMALİ Be

Soru

Merhaba tebernüş bey afrikada biriket yapan TAHSİN HAMMALİ Beyin haberini ilgi ile okudum ve ilgimi çekti bende afrikada bir takım işler yapmak isterim fakat o kadar bilgi birikimim yok en azından dil bilmiyorum benim sizden ricam mesela tahsin hammali gibi afrikada iş yapan arkadaşlarla irtibat kurabileceyim bir meil adresi veya bir telefon gibi ulaşbileceyim adres varsa bu adresleri bana ulaştırırsanız çok sevinirim hizmetlerinizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum kalın sağlıcakla..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Temmuz 2010 | 12:52 memet durmuş 340 Kişi okudu

Merhaba,bir konuda fikrinizi almak isterim.Beylidüzü'nde oturuy

Soru

Merhaba,bir konuda fikrinizi almak isterim.Beylidüzü'nde oturuyoruz.Bursa Mudanya'da site içerisinde 1.kat bir dairemiz var.Site havuzlu değil,eski bir site.Kooperatif olarak alınmıştı.Senelerdir hiç değerlenmedi.Şu an ise 80 en fazla 90.000 TL olabileceği söylendi.Acaba orayı satarak Beylikdüzü'ndeki yeni projelerden biriyle değerlendirsek(yatırım amaçlı)olabilir mi acaba?Çünkü,bir arkadaşım NTOWER dan 90.000 TL'ye daire aldı 4 gün sonra 120,000 TL oldu.Böyle değerlendirebilir miyiz veya siz bir yol gösterebilir misiniz?Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2010 | 23:21 GENÇER ŞENER 340 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey;Ispartakuledeki hangi parselin kime ait o

Soru

Merhaba Tebernüş Bey;Ispartakuledeki hangi parselin kime ait olduğuna ve bu parsellere ne yapılabilebileceğine dair bir kroki yapma planınız vardı.Bununla ilgili gelişme var mı?Teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Ağustos 2010 | 12:32 Yücel Sez 339 Kişi okudu

morgıç konut kredisinde hayat sigortası ev sigortası dask ve

Soru

morgıç konut kredisinde hayat sigortası ev sigortası dask ve ev eşya sigortası şart mı bütün bu sigortaların üstüne eve birde ipotek konulması şart mı teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Ağustos 2010 | 10:17 nesrin çelik 339 Kişi okudu

2007 yılında 80.000 TL ye ev aldım ve tapu kayıtlarında emla

Soru

2007 yılında 80.000 TL ye ev aldım ve tapu kayıtlarında emlak vergi değeri olan 18.000 TL olarak göstererek harcı yatırdım. aynı evi 2010 yılında 75.000 TL'ye sattım ve tapuda 2008 yılında yapılan bir değişiklikten bahsettiler gerçek değer üzerinden tapuda gösterilmesi gerekir dedikleri için 75.000 TL beyan ederek tapu harcını ödedim. ancak daha sonra yaptığım araştırma neticesinde 5 yıl içinde satış yapılırsa aradaki fark değer artış geliri olarak değerlendirilip gelir vergisi ödemem gerekirmiş. şimdi ise aslında 80 e alıp 75 e sattığım ev,tapuda 18 e alıp 75 e sattım gözüküyor. dolayısıyla yapay bir şekilde kar elde etmiş gibi gözüküyorum bu durumda ise gelir vergisi 10-15 bin tl imiş gözüme uyku girmiyor. maliye benden gelir vergisi talep edermi, ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim acil cevap verebilirseniz sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Eylül 2010 | 16:21 murat akyol 340 Kişi okudu

Tebernüş Bey merhabalar, Çekeceğim dediğiniz tarihten itibar

Soru

Tebernüş Bey merhabalar, Çekeceğim dediğiniz tarihten itibaren hergün havadanemlak.com'a girip bakıyorum.havadanemlak.com'da Kurtköy'den pek çok projenin görüntülerini yayınladınız. Yanılmıyorsam bu haftaki uçuşunuz Anadolu yakasında. Sizden istirhamım bu hafta Kurtköy Loca'nın da resimlerini çekmeniz. İyi çalışmalar dilerim. Kolay gelsin.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Eylül 2010 | 09:24 Mert Yılmaz 340 Kişi okudu

iyi geceler tebernüş bey.bence fiyapının kampanya reklamları

Soru

iyi geceler tebernüş bey.bence fiyapının kampanya reklamları hiç iyi olmamış.raklamın satışları ne kadar etkilediğini ağaoğlu reklamlarında gördük.fikret beye çok güvenirim.fikret beyin bir bildiğimi var acaba.çok daha iyi bir raklamla satışlarını artırabilirdi diye düşünüyorum.sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.iyi çalışmalar.çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Eylül 2010 | 00:10 baran yılmaz 340 Kişi okudu