tapuyu adıma çevirmek istiyorum.
sayın Kireçci yaptığınız hizetten dolayı teşekürler. Babamın adına olan daireyi kendi adıma almak istiyorum babam sağ ve sekseniki yaşında ve sağlıklı ne yapmam gerekiyor.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
sayın Kireçci yaptığınız hizetten dolayı teşekürler. Babamın adına olan daireyi kendi adıma almak istiyorum babam sağ ve sekseniki yaşında ve sağlıklı ne yapmam gerekiyor.
ben yurt dışındı yaşayan bir vatandaşım türkiyedeki işyeri kira gelirlerime vergi ödemek durumundamıyım bunla ilgili bir yazı okudum ama anlayamadım
2009 Ekim ayında 45.000TL'ye aldığım konutu,2013 Nisan ayında 85.000TL'ye satarsam ne kadar vergi ödemem gerekekir. Teşekkürler.
Iyi geceler Tebernus bey Basaksehir belediyesi ve Mokro insaatin yapmayi planladigi Mavera projesinde ticari alanlari acik arttirma usulu ile satmayi planliyorlar. Is yerlerinin m2 bazli muhammen satis degeri 8-10/m2 bin TL arasi. Kira carpani onemli olmakla birlikte, yaklasik 1,5 sene sonra teslim edilmesi dusunulen ticari mulkler icin max teklif edilebilecek m2 fiyati ne olmalidir? Degerli tavsiyeleriniz icin tesekkurler
Merhaba Tebernüş Bey prestij park evleri krediye uygunmu ödeme koşullarıyla ilgili bilgi almak istiyorum Teşekkürler
190bin tlye ev alıyorum. 140binine kredi kullanacağım. pazarlık yaparken tapu masrafı hiç konuşulmadı. tapu dairesinde benim ve satıcının masrafı ayrı ayrımı çıkarılır? muhtemelen ödemek istemiycek. ne yapabilirim??
Mmerhabalar, şu an elimizde 15.000 TL kadar bir birikimimiz var, bu miktar ile kçük fakat gelişmekte olan bir ilçeden kooparatifden bu peşinat ve aylık taksitler ödeyerek daire alalım bir kaç yılda kar elde etmiş oluruz diyoruz. 2016 başı teslim edilecek ve toplamda 90.000 TL ye bize gelecek kredi çekmeyecekğiz kooparetif olduğu için 1.500.TL gibi bir aylık ödememiz olacak ne dersiniz uygun olur mu.?
tebernüş bey iyi günler.bağcılar mahmutbey de oturuyorum.burada yeni yapılan sitelerdeki daireler 300-350 bin liradan satılıyor.kira getirisi 1000 lira civarı kira çarpanı bazında 300-350 yapıyor sizce çok yüksek değilmi ? fiyatlar bu seviyelerde olmasına rağmen daireler peynir ekmek gibi satılıyor bu evleri alanların amacı ya da beklentisi ne olabilir ? bu evlerin fiyatları daha ne kadar artacak 500-600 bin lira mı olacak.
Tekrardan Merhabalar Tebernüş Bey Kısa Koruma olması kötü olmasından bahsetmişsiniz;Biraz açıklıyabilme şansımız varmıdır acaba? Ayrıca bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim...
tebernüş bey;bizleri gm konusunda aydınlattığınız için bir kez daha sizlere tşk. ediyorum.herşey gönlünüzce olsun.:)sorum şu;ist.daki gayrimenkul piyasası mevsimsel olarak nasıl bir trend izliyor?tecrübe ve gözlemlerinize konut kış mevsimindemi almak lazım..yoksa sonbahardamı?yoksa arsa ve arazimi almak lazım...konut piyasası,yada ticari-dükkan piyasası vs. gibi...bu konuda bizleri aydınlatırsanız memnun olurum.hatta bu konuda bir makalenizin olmaması bence büyük eksiklik.:)))sağlıcakla kalın.