emsal indirimi dedikodusu
Dünden beri panik halinde 2.07 den bir emsal indirimi dedikodusu var GÖZTEPE de.. Bu panik havasının nasıl yaratıldığını bilmiyorum.. BU tür durumlar karşısında nasıl davranılmalı???Görüşünüzü alabilir miyim???
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Dünden beri panik halinde 2.07 den bir emsal indirimi dedikodusu var GÖZTEPE de.. Bu panik havasının nasıl yaratıldığını bilmiyorum.. BU tür durumlar karşısında nasıl davranılmalı???Görüşünüzü alabilir miyim???
Vermiş olduğunuz cevap için teşekkürler Son sorum olarak satış bedelini 100.000 olarak göstermemiz alıcı ve satıcıya ne gibi fazla ödemesi olur bu konuda müteaahhitin neden bu kadar direndiğini çözemiyorum bu konuda kesinlikle anlaşamıyoruz evin içinde değişiklikler yaptırdım masrafları oldu şimdi elimde kalıcak boş yere 60.000 göstermekle 100.000 göstermek neyi değiştiriyor
Merhaba Tebernüş Bey, Şu sıra elimizdeki birikimimiz olan bir para var.Yatırım amaçlı Türk-İş Bloklarında bulunan ve 210.000 TL ya alınacak olan 2+1 80 m2 5.kat bir daire var.Bu daire fiyat olarak nasılsdır?Ayrıca Türk-İş Bloklarının çok iyi prim yapmaya başladığı ve Ataşehirde arsa bulunmadığı için karşısındaki İmar İskan Blokları yıkılıp yapıldıktan sonra sıranın bu bölgeye yani Türk-iş Bloklarına geleceği ve herbir daireye düşen arsa payının yüksek olduğu yıkılıp yapılacağı söyleniyor.Bu konu hakkında bizleri aydınlatabilirseniz çok seviniriz.Teşekkürler eder, iyi çalışmalar dilerim.Saygılarımla.
ben babamın üstüne ev almak istiyorum. alt gelir gurubu toki konutlarından alabilirmiyim ankarada satışı varmı şu an nereye başvurabilirim .babamın üstüne hiç bir şey yok sadece emekli ssk maaşı var bana bilgi verebilir misiniz çok sevinirim.
Merhaba Tebernüs Bey, Kagithane Terasevler Sitesinde 4. katta, cok güzel Kagithane Dere manzarali, önü cok acik, 123 metrekarelik bir dairem var. Iki sene önce daireme iyi bir bakim da yapildi. Su an icinde oturan kiracim 1350 TL kira ödüyor ve gelecek temmuzdan itibaren kirayi 1500 TL'den ödeyecek. Bu daireme 440.000 TL veren bir alici cikti.(Ayni sitede 1. katta 127 metrekarelik bir daire 425 bine satiliga cikarilmis.) Bu daireyi satip Kayisdagi'nda üniversiteye yakin yerlerden üc adet 140 ya da 150 binlik 1+1 dairelerden alsam sizce mantikli bir yatirim yapmis olur muyum? Orada yasayan bir tanidigim bu tür dairelerde kiralarin 900 ve bin liradan asagi olmadigini ve asiri talepten dolayi hizla yükseldigini söylüyor. Tanidigimizin dedikleri dogruysa bu sekilde kira gelirim iki kati artabilecek. Bir yazinizda Atasehir'in cok gelisen bir semt oldugunu yazmissiniz. Kayisdagi da oraya cok yakin. Böyle bir yatirimi tavsiye eder misiniz? Ya da tavsiye edebileceginiz baska bir proje var mi? Ben kira geliri icin yatirim yapmak istiyorum, oturacak bir evim var cok sükür. Cevabiniz icin simdidden cok tesekkür ederim. Selamlarimla Nuran D.-C.
Merhaba Tebernus bey babamın 2 sene önce kanser olduğunu öğrendik. Babamin tek hayalini gerceklestirmek için ev aldik. Aradan bir sene gecti ikinci evide banka kredisi ile aldik. Ikinci evede ben kefil oldum ödemeleri mizi aksatmadan 2 sene odedik. Babam ocakta vefaat etti. Abimde issiz kaldi anne zaten 7 sene önce vefaat etmişti. Simdi banka kredileri ve 2 evin borcu önümde reddi miras yapmayi düşünüyorum. Sigorta babam kanser hastası oldugu icin hic bir sey odemiyor. Reddi miras yapmassamaylik en az 2500 Tl odemem gerekiyor. Benim maasim yetmiyor. Reddi miras yapsam kefillikten ev satilmasi durumunda geriye kalan borcu odemem gerekiyor bu iişten nasil kurtulurum. Mirasi kabul etsem de etmesemde bankalar yakami birakmayacak kuru maasdan baskada bir mal varligim yok. Lutfen yardim edin. Teşekkürler
Kolay gelsin Şimdiden ilginiz için teşekkürler. Bundan yaklaşık 1 ay önce müteahhit ile 150.000 TL' ye anlaştım ve eve 10.000 lira kaparo verdim. Ev 0 olup inşaatı devam etmekte fakat benim sorunum Müteahhit' in en fazla 60.000 krediye müsaade etmesi. Ben 100.000 kredi kullanıp kalan tutarı nakit olarak vermek istiyorum ama müteahhit buna yanaşmıyor 60.000 üzerinden fatura keseceğini ona göre vergi ödeyeceğini 100.000 keserse vergisinin çok fazla çıkacağını gibi gibi uzun lafın kısası 100.000 kredi kullandığımda tapuda satış esnasında satış bedelini 60.000 göstermemiz bu şekilde satışı yapmamız bize ilerde bir sorun teşkil eder mi bu yöntem herhangi bir usulsüzlüğe girer mi ?
merhabalar....babamı kaybettik üç kardeş ve üvey anne olarak ev mirası dörde bölündü.babam eşine oturma iznide vermiş...ama ben hakkıma düşeni almak istiyorum....hissemi alabilemem için mahkemeye başvurma ve alma hakkına sahip oluyormuyum...oturma izni mahkemeye verirsem hükmü gecersizmi olur.bu ev babam annemle evliyken alınmışdı beni aydınlatırsanız cok sevinirim...teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum....
ben kamu personeliyim 2400 tl maaşım var.aylık 375 tl ihtiyaç kredisi ödüyorum. kayın validem yanımda kalıyor ve bağ kur emeklisi 900 tl emekli maaşı var.140 bin tl değerinde bir ev beğendik mütahitle anlaştık. haziran 2014 teslim sorum 100 bin tl konut kredisi kullanmak istiyoruz. kayın validemle ikimiz aynı evde yaşadığımız için ev içindeki hane geliri 3300 tl kredi alırken hem kayınvalideme hem de bana mı sigorta yapacaklar ve ikimiz adına ortak bir tapumu olacak vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
mrb.tebernüş bey sorum bu kiptaşhadımköy 3.etapta konut yapılanması var 84 m2 evler 96bintl ödeme planı taksitle 24 ay sonra teslimat var biz teslim aldıktan sonra ileride tabii borcu bitikten sonra burayı satabilirmiyiz ?yani bi nevi yatırım amaçlı sizce burası değerlenirmi?96 bine maloan evi 24ay sonra kaça satabiliriz ?benim şahsı bir evim yok orasıda bana uzak olduğu için mecbur satmak zorundayım cevap verirseniz sevinirim Saygılarımla