arsa
uskudarda arsa almak ıstıyorum kentsel donusumde kac metreye bır daıre verıyorlar bır bılgınız varmı
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
uskudarda arsa almak ıstıyorum kentsel donusumde kac metreye bır daıre verıyorlar bır bılgınız varmı
1,5 yıl önce satın aldığım dairede aidat 35 liradan 100 liraya çıkarıldı ve yapılan açıklamada 6 ay 100 lira diğer 6 ay 50 lira dediler. Nasıl böyle bir şey olur dediğimde emekli olan personel var onun için böyle denildi. Ben de hazır tahsil edemediklerinizi mahkemeye verin dediğimde verildi zaten denildi. Sitede yaklaşık 200 daire var; havuz yok, güvenlik yok, 4 çalışan var ve çöpümüzü bile kendimiz atıyoruz. Verilen hizmet park bahçe bakımı + apartman merdivenlerinin yıkanması. Yaklaşık 1,5 yıl önce 500er lira asansör yenileme ücreti ayrıca toplanmasına rağmen asansörler yenilenmeden öylece duruyor. Sorduğumuz zaman vermeyen var onları bekliyoruz diyorlar. Sizce 50 lira aidat bile fazla değil mi ? Ödemezsek ne gibi yaptırım olur ?
Tebernüş bey merhaba. Hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama geçtiğimiz yaz size bir olaydan bahsetmiştim. Tekirdağ/Muratlıda dedemin düğünümde hediye ettiği o zamanlar 5 kuruş etmeyen 600 m2 arazi için suan bi mütahitin 2 daire 35 bin tl de para verdiğini söylemiştim ve beklesem değeri daha da artar mı diye size sormuştum. Sizde beklerseniz uzun vadede daha da kazançlı çıkarsınız dediniz ama sanırım öyle olmadı. O tekliften sonra Ankaradan Muratlıya geldim ve 3 farklı mütahitle yüzyüze görüştüm. Hepsi aşağı yukarı aynı teklifi verdi ve bunu görünce sanırım biraz şımarıp sizin de söylediklerinize güvenerek paraya da ihtiyacım olmadığından bekleme kararı verdim ama bu yaz beklenmedik şekilde küçük oğlum evlenme kararı aldı. Düğün masraflarını karşılamak ve nakit param olmadığı için arsamı satmaya karar verdim ve görüştüğüm mütahitleri geçen hafta sırasıyla aradım. Fakat hepsi geçen yaz verdiği teklifleri düşürdüler. Şuanki en iyi teklif 2 daire 15 bin tl de peşin para. Yani 20 bin tl yaza göre zararım var. Mütahitlerle pazarlık yaparken fiyatı düşürmesinler diye paraya ihtiyacım olduğunu da belli etmedim. Sonra Muratlıdan bir emlakçıyla görüştüm fikir almak için ve durumu anlattım. Emlakçı Muratlıda mütahitlerin buldukları her boş arsaya bir apartman diktiklerini ve ihtiyaçtan daha fazla inşaat yaptıkları için satmakta zorlandıklarını ve bu yüzden de arsalara olan talebin düştüğünü söyledi. Yaza doğru biraz daha piyasa canlanır ama kesin bişey söyleyemem size dedi. Geçen yaz aldığım tekliften sonra bu durum beni hiç tatmin etmedi. Emlakçının dediği olay doğru olabilir çünkü heryerde yeni bir inşaat yükseliyor bu kadar evi kime satacaklar. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim kafam çok karışık. Beklesem fiyat daha da düşer mi yoksa yükselir mi sizin muhakkak bir öngörünüz vardır. Şimdiden sağolun iyi çalışmalar.
Sayın Tebernüş bey soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.küçükçekmecedeki Evi satmama kararı aldık.dayım ile maslak 1453'te 1+1 700.000 tl'ye yatırım amaçlı daire almayı planlıyoruz.650.000 tl'ye teklif verdik taksitle 1 yıl ödüyücez ve kredi çekicez ve 3 yıl sonrada satmaya karar vedik.sizce kararımız mantıklımı ve 3 yıl sonra prim yaparmı ?
Merhaba sizin tectubenize güvenerekten benim 70.000 bin nakit param var nereden ileriye dönük prim yapacak tarla almalıyım bölge önerebilecek bir semt söyleye bilirmisiniz birde müstakil tapu çok pahalı bana bu konuda yardımcı olacak arsa satışı yapan bir tanıdınızı önerirsiniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ediyorum
Mrb kolay gelsin sorum dairem çok küçük binanın ortak sığınağı dan dairem 6m2 küçük çocuk odası katacam kat maliklerinin 10 dan 6 si imza attı sözleşmeye yasal olarak sorun cikarmi geri kalan 4 şikayet etse yapmış olduğum oda yikilirmi teşekkürler şimdiden cvp icin
Selamlar Tebernüş Bey, Şu an kiracısı olduğum daire için Temmuz 2014 de kira kontratı yaptım. Kontrat 1 senelik. Her sene yenilenir gibi bir ibare yok.Her sene oturmaya devam edecek misiniz ? diye soruldu kira artışı yaparak devam ettik. Mart ayı içinde daireyi boşaltmak istesem Temmuza kadar olan kirayı ödemek zorunda mıyım? Ne yapmam gerekir?
Kolay gelsin. ben ömrümde ilk defa ev aldım. daha önce bu işlerden hiç bilgim yoktu. emlakçı aracılığıyla alınca daha sağlam olur düşüncesiyle hareket ettim. ev sahibi yüksek kredi kullandırmayacağını söyleyince emlakçı önce tapuda peşin satış yaptırdı krediyi sonra onaylattı ama içime hiç sinmedi bu iş vazgeçemedim çünkü senet imzalamıştım. bu yapılan işlemden dolayı nasıl bir cezai işlem ile karşılaşırım. tapuda bankada kimse bilgilendirmiyor vatandaş herşeyi bilemezki keşke devlet bu durumlara el atsada bu durumları yaşamasak uykular haram oldu.
iyi günler.11 katlı dairenin (kuzey dogu) 7.katımı,yoksa aynı cephede 3.katınımı tercih etmeliyim.
Merhaba, Yeşilyurt inşaatın Still istanbul diamond projesinden bir ev satın aldık. 20 Aralık 2015te teslim edilmesi gereken projenin hala onlarca eksiğinin giderilmemesinden, nisanda tazminat ödememek için bizlere teslim edildi ve taşınmak zorunda kaldığımız evimizde 2 ay şantiye içinde yaşamak zorunda kaldık. Aralık 2016 geçti teslim sözü verilen tarihin üzerinden 1 yıl geçti Şubat 2017 oldu neredeyse teslimattan sonra 1 yıl geçmek üzere hala şantiye gibi bir sitede oturuyoruz. Bunun paralelinde iskan alınmadı ve hala şantiye elektriği ve suyu kullanıyoruz. İlk sorum bununla ilgili iskanın alınmasını hızlandırmak adına yasal yollarla yapabileceğimiz bir şey var mı? Bu gecikme normal midir? İkinci sorumda sitedeki eksiklerin giderilmesi ile ilgili. Ev ile ilgili yaşadığımız sorunları geçici yönetime ve inşaat firmasına iletiyor olmasına rağmen ya çözülmüyor ya da çözülmesi çok uzun sürüyor. Bu tür konularda da tüketici mahkemesi gibi başvurabileceğimiz yasal bir yol var mıdır? Bu konuda fikir ve önerilerinizi rica ederim.