tema
Tema istanbul da 1+1 daire 223.000tl ye aldim.0.65. ten 48 ay vade ile 167.000 tl kredi cekmek mantiklimidir.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tema istanbul da 1+1 daire 223.000tl ye aldim.0.65. ten 48 ay vade ile 167.000 tl kredi cekmek mantiklimidir.
İyi günler Tebernüş Bey , Ben Kayabaşı Kiptaş Konutlarında oturmaktayım sitemiz 2010 yılında teslim edilip bizlere hala tapularımız verilmemiştir tapumuzun ne zaman verileceği ile ilgili Kiptaş müdürlüğünü aradım bana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından rezerv alanı ilan edildiği için tapu verilme işlemleri durdurulduğu söylendi rezerv alanı ilan edilmesi bizim Tapularımızı almamızı daha ne kadar süre engeller bizler tapu işlemlerini hızlandırmak için nasıl hareket edebiliriz Kiptaş'a baskı yapmamız işe yararmı? Teşekkürler
abim 6 dairelik ev yapmaktadır. Abimden 1 daireyi de ben konut kredisi kullanmak suretiyle satın alabilirmiyim
merhaba tebernus bey arnavutköy bolgesınde su havzalarında kalan kısa mesafelı orta mesafelı ve uzun mesafelı yerler yenı yasaya göre kaldırılcakmıs ole bısey varmı yada duzenleme gelıcek sanırım
merhaba Tebernüş bey öncelikle hızlı cevabınızdan dolayı teşekkür ederim. Henüz kredi aşamasına gelmedik. O aşamaya geldiğimizde size tekrar döneceğim. Ancak haliyle yurt dışında yaşayan ve Türkiyeden hiç kredi çekmemiş biri olduğum için bazı endişelerim var. Bu projede bir mağduriyet söz konusu olabilrmi. Bu tip evlerde dairenin katının yüksek yada alçak olması ne kadar önemli? Yada sizin önereceğiniz başka projeler varmı? Selamlar
Kadikoyde ruhsati yeni alinan bir projede 120 metre karelik bir daire ile ruhsati 2012de alinan bir daireyi satin almak arasinda kdv orani farki var midir, varsa ne kadardir? Tesekkurler!
Avrupa konutları atakent 3 de brüt 84 m2 ortaüst kat neti 63 m2 peyzaja bakmayan ve şuan kirası 1100tl olan dairenin HERŞEY DAHİL OLMAK ÜZERE YANİ BAŞKA HİÇBİR MASRAFI YOK.NET fiyatı 4198 tl/m2 dir.Tema istanbul 1+1 netİ 50 m2 olan dairenin NET fiyatı 4580 tl/m2 dir.(ek olarak,tapu harcı ve başka diğer masrafların durumunu da var mı yokmu bilmiyorum.) sonuçta şu durumda tema istanbul 2,5 yıl sonra teslim edilmesine rağmen şuan avrupa konutları atakent 3 den %9,09 DAHA PAHALIDIR. Sabriye Yayadağ hanımefendiye tamamen KATILIYORUM.bir o kadar da Leyla Cidal hanımefendiyede KATILMIYORUM.leyla hanım yanılmıyorsam, daha düne kadar oturduğunuz o sitenin sorunları dağ gibiydi.(h.dündar,d.küçükoğlu nun yazdıkları hala burda...), Ama avrupa konutlarında böyle sorunlar olmaz. çünkü avrupa konutları 3 işletenler bu işin PROFESYONELLERİ...Ayrıca insanlar yaşantılarında ÖZGÜRDÜR,SAYGI duyulmalıdır.Erdem bey,siz galiba soyakda daire sahibi değilsiniz,kiracısınız anladığım kadarıyla.eviniz varsa beğenmiyorsanız satın gitsin,kiracıysanız münferit bir olaydan dolayı koskoca bir siteyi(1000 dönüm arazisi olan) burada kötü göstermek,itibarsızlaştırmak size mi kaldı.site yönetimi orda..Bazıları soyak olimpiyakentin kıymetini bilemez.bakın temadaki bir yetkili soyak için şunu söylüyor;"o arazi bizde olsa 12 bin(onikibin) konut yapardık."yani yaklaşık 3 katı...Değer bilmek hesap kitap işidir.Lafla değil... Not:Tebernüş bey,Çanakkale merkezde (biliyorum alanınız değil ama..) ev ve arsa fiyatlarının son 3 yıl içinde bu kadar çok (3-4 kat) artmasını neye bağlıyorsunuz?
Merhaba Tebernüş bey,ben 25.06.2013 de Tema İstanbul dan 1+1 daireden brüt 75,30, net 54,96 metre kare bahçe katlı batı yönündeki daireyi 279.000._tl ye opsiyonlattım, metre kare fiyatı 3.700._tl ye geliyor sizce bu fiyat pahalımı bilgi verirseniz sevinirim, Saygılar.
tebernus bey iyi gunler, daha oncede yine ayni bolgede bir daire icin sizin bilginize danismistim ama daire ben karar verene kadar satilmisti. simdi tekrar bir daire bulduk ve size danismak istedim. 5 katli bir binanin 4 ve 5 inci kati dubleks olarak 5 oda ( bir tanesi ebeveyn banyolu ) + 2 salon + 2 mutfak + 2 banyo .245 m2 brut - 165 m2 net + 35 m2 göl + deniz manzarali teras - guney cepe. yani yaklasik 200 m2 kullanim alani + mutaklar full ankastre - bina sifir cift asansor, kapali otopark - toplam 33 daire var - kat basi yaklasik 6 daire var, binanin 4 tarafi acik ve onu kapanmaz, yaklasik 300 m2 bahcesi var ufakta olsa bir yesillik var yani. marmaray duragina tam 3 dakika yurume mesafesi - bir ust sokakta 6 ay icinde ozel hastane aciliyor. bolgededi neredeyse butun satiliklari gezdim malzeme ve iscilik olarak acik ara onde. ve dikkatimi ceken bir cok binada bolgede kiraci veya mal sahibi olarak kuveytliler var, yani arap ilgisi var herhalde bolgeye. son olarak fiyati 505 bin tl. ben 333 bin tl nakit + 172 000 tk kredi cekecegim 60ay vade 0.64 faiz orani ve 2500 tl dosya masrafi ( ekspertiz + dask + tum masraflar dahil ). sizce ileriki 5 yilda prim yapma ihtimali varmi ?
Tebernüş Bey merhaba, Tema kısa katlılardan 155 m2 4. kat bir daireyi 487.000 TL den bloke ettim. Oturmak için alıyorum ama okul ayarlayamazsam satabilirim. 10 yıl kredi ile alacağım. Makul bir alım olur mu ? brüt ile net arasındaki m2 farkı ne demektir ve ne demektir ? içine tema park yapılacağı doğrumu ? yapılıp yapılmaması nasıl etkiler ?