arsa metrekare fiyat tespiti

Soru

kilyos kumköy eski jandarma karakolunun orada arsam var denize hakim kupon yer metrekare fiyatları kaç usd civarındadır teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Eylül 2018 | 00:53 ahmet demirhan 967 Kişi okudu

Arsam var sosyal tesis alanı geciyo ne yapmam lazim

Soru

Kolay gelsin hocam konya Tatlicakta arsam var 650 metre hisseli sosyal tesis alanı gözüküyor satmam lazım satamıyorum kimse yanaşmıştı almaya sosyal alanı diye ne yapmam lazım ada22254 par1 bilgi verirmisiniz teşekkürler .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Eylül 2018 | 00:25 Osman alp 2705 Kişi okudu

Imar Affı Başvurusunda Aklıma Takılan Sorular

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey; E-devlet üzerinden imar affı başvurusunda aşağıdaki noktalarda taıldım. Yardımlarınıza ihtiyacım bulunmakta. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim - 3 katlı binamızın(zemin-1.kat-2.kat) zemin katı 76 m2. Fakat 56 m2 olarak yapı ruhsatı bulunmakta. Sonradan 20 m2 garaj alanı odaya çevrildi. Bu garaj yapı ruhsatında görünmüyor. Bu durumda toplam 76 m2 için mi yoksa 20 m2 ilave için mi başvuru yapmamız gerekli? -Çatıda 16 m2 odunluk bulunmakta, bu odunluk alanını nasıl bildirmeliyiz? En üst kata(2.kat) 16m2 ilave mi yapmalıyız, yoksa 3. bir kat olarak mı göstermeliyiz? -Aykırılığın Kapsamı kısmında "Binanın Tamamı" seçeneğini mi seçmeliyiz, yoksa "Bağımsız Bölüm" seçip her kat için ayrı ayrı mı başvurmalıyız? - Bu başvuru sonunda her kat için ayrı ayrı "Yapı Kayıt Belgesi" verilecek mi? Yoksa binanın tümü için sadece bir " Yapı Kayıt Belgesi" mi verilecek? Sadece tek bir "Yapı Kayıt Belgesi" verilirse her kata ayrı ayrı ev vergisi gelmeyecek midir? Bu durumda kentsel dönüşüme girmek istenirse bina tek katlı gibi mi görünecektir?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 23:59 Mustafa Yağımlı 1457 Kişi okudu

Yaptığım tadilata karşılık son 5 kirayı ödemedim

Soru

Merhaba. Kiracı oalarak oturduğum eve tadilat yaptım. Hepsi belgeli. Uzun müddet aynı kira ile oturma sözü karşılığında. Fakat sonrasında oğlum oturcak bahanesi ile 2 yıl sonra mahkemeye verdi ve kazandı. Evi tahliye ettim ama son 5 kirayı ödemedim harcamalarıma saydım. Şimdi beni bu kiralar için icraya verecekmiş. Buna karşı ben ne yapabilirim? Yardım edereeniz sevinirim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 22:44 Ahmet ödemiş 1055 Kişi okudu

İmar barışı hakkında bilgi almak istiyorum

Soru

Senin Kireççi İyi çalışmalar diliyorum Ayvalık'ta site içerisinde iki katlı bir yazlığım var . Sitedeki yazlıkların iki tanesi üç katlı diğer ikisi ise iki katlı. İki katlı olan yazlığımın üzerine bir kat ilave edebilir miyim? İmar barışı dan yararlanabilir miyim?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 19:58 Ibrahim lenger 853 Kişi okudu

Zemin etüdü nedir neden yapılır

Soru

Merhaba. 2016 yılında köyümüze il büyükşehir belediyesinin personelleri tarafından gelinip zemin etüdü yapıldı ve köyün imara açılacagı söylendi. zemin etüdü nedir ? Ve yapıldıktan ne kadar bir süre sonra imar çalışması yapılır bunun belirli bir süresi varmıdır yoksa şehrin büyüme hızına göre imara açılma süresi farklılıkmı gösterir.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 16:45 Ali yılmaz 555 Kişi okudu

Miras ile kalan hisseli aesa üzerindeki ev

Soru

merhaba.miras yolu ile düşen hisseli arsa üzerinde 1980 li yıllarda yapılmış bir ev var, ama bu ev kayıtlarda gözükmüyor. Bu evin mirası yasa miras değeri arsadaki hisselerden bağımsızmı olur. Yani ev kendi başına ayrı bir miras değermidir tşk ederim

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 16:45 Mustafa korkut 881 Kişi okudu

imar affı da bir kısmı kapalı teras katı bildirim ikilemi

Soru

Merhaba köydeki evim 2.5 katlı dır en üst katın 3 te biri kapalı diğer kalan kısım sundurma ve açık terastır bu müstakil bina 3 katlı bina olarak mı beyan edilmesi gerekir teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 16:10 Bora Yurttutan 723 Kişi okudu

Arnavutköy Yeni Havalimanı Bölgesi Bölünen Arsa

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, İstanbul Arnavutköy'de (Yeni Havalimanı Bölgesi) 4 sene önce vefat eden Halama ait olan hisseli arsa, herhangi bir bildirim yapılmaksızın kamulaştırılarak yol geçirilmiş. İlgili arsaya ait kısmın bir bölümü eşit olmayan bir şekilde yolun sağına ve soluna gelecek şekilde bölünmüş. Malum o bölgede ki arsalar değerli olduğundan, Halamın kardeşleri mevcut imar durumuna göre parselleri birleştirip değerlendirmek ya da uygun bir teklif gelirse satmak istiyorlar. Herhangi bir M2 kaybı ve mağduriyet yaşamadan, bu durumu nasıl lehimize çevirebiliriz. Bu konu ile ilgili yapmamız gerekenler hususunda değerli zamanınızı ayırıp cevap verirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2018 | 14:36 Cem Yazıcı 1443 Kişi okudu