Futurepark projeleri

Soru

İyi günler diliyorum. Ben futureparka topraktan girdim ve her aşamada sorumlular tarafından, ruhsatların alındığı hatta her blokla ilgili ayrıntılı bilgiler bir ara yayınlandı, ancak ruhsatların her blok için otuz kata göre halen alınamadığı söyleniyor, ruhsatları gerçekten otuz kata göre alınıp alınmadığı, alınmış ise neden inşaatın çok yavaş yürüdüğü konularında bizleri bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Selam ve saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Şubat 2015 | 11:28 muzaffer dönmez 701 Kişi okudu

kat irtifak ve değer artışı

Soru

merhabalar aydında 1+1 45 m2 yatırım için ev almayı düşüyorum. tapuda kat irtifak gözüküyor. Nitelik mesken yazıyor. arsa payı 2/16 kat 3 yazıyor. arsa m2 değeri 89. alacağım kişi evi 2014 ekimde almış. tapuda satış değeri 36,500. 2015 istisna bedeli 10600 gözüküyor. tapuda bu değeri 47000 gösterebilir miyim. yoksa gerçek değeri mi yazdırmamız gerekiyor. gerçek değer 71000 yazdırırsak ne kadar vergi ödenmesi gerekir. kat irtifak olması sıkıntı yaratır mı? teşekkürler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Ocak 2015 | 22:35 kerim erdinç 701 Kişi okudu

mirastan pay alma hk.

Soru

merhaba iyi akşamlar Tebernüş bey dedemin 1 erkek 3 tane de kızları var. dedem hayattayken üzerine kayıtlı olan tüm mirasını oğlu yani babam üzerine tapuladı. bir kaç yıl sonra dedem vefat etti. babam ise dedemden kendisine miras kalan yaklaşık 50 dönüm araziyi ihtiyaçtan dolayı sattı. 1 yıl geçtikten sonra aynı araziyi geri aldı. böyle bir durum söz konusu iken 3 halamın bu 50 dönümlük araziden pay alma durumu var mıdır. mahkemeye vermeleri durumunda nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalırız. şimdiden teşekkürler iyi akşamlar iyi çalışmalar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Ocak 2015 | 02:52 ahmet bağış 701 Kişi okudu

binamız yenilenirken kandırılmaktan korkuyoruz

Soru

merhaba bizim dededen kalma bir yerimiz var. mahallemizde riskli bölge ilan edildi. hergün kapımıza birçok müteahit dayanmakta. kimisi yerimizi satın almak istiyor kimiside kat karşılığı yapalım diyor. ailece oturduk ve bir firma ile kat karşılığı yapalım diyoruz. ancak sözleşmeler çok uzun ve hiçbirimiz sözleşmeden birşey anlamıyoruz. sadece verilen oranı ve birde birkaç maddeyi anlayabildim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? doğrusu daha önce okuduklarımızdan ve duyduklarımızdan şirketlere pek güvenemiyoruz.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
05 Aralık 2014 | 10:16 Semra Kutay 701 Kişi okudu

Kira Sözleşmesi Hakkında

Soru

Işıl hanım soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Durumu hatırlatmak gerekirse 1 yıllık kira sözleşmesi yapılmış ve şuan evde 1 aylık kiracı olarak oturuluyor ancak mücbir sebepler nedeniyle ki bu sebeplerden birisi iş yerinin başka ilçeye taşınmasıdır, kira sözleşmenin fesh edilmesi gerekiyor ve şuanki kiracı işine yakın muhite taşınması gerekiyor ancak ev sahibi biz 1 yıl sözleşme yaptık diyormuş yani karşılık fesihe yanaşmıyor. Bu durumda kiracı ne yapacak ? Sitenizde fesihle ilgili söyle bir paragraf dikkatimi çekti "İkinci akid feshi ise kira ödenmesinde gecikme olduğu zaman yapılır. Eğer kiracı kira ya da aidat ödemelerini yapmıyorsa, evsahibi akdin feshedileceğini bildirir. Ancak ödeme hala yapılmıyorsa 30 günlük yasal süre sonrasında feshi herhangi bir ayın sonunda gerçekleştirebilir" deniyor. Bu durumda kiracı önümüzdeki ayda kirayı vermezse en geç bir sonraki ayda sözleşme karşılıklı feshedileibilir mi?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Kasım 2014 | 17:44 Elif Teymur 701 Kişi okudu

Konut Kira gelir vergisi hakkında

Soru

merhaba tebernüş bey konutum kirada 650 tl kira alıyorum gelir vergisi ödemiyorum bir sorun teşkil edermi ne gibi sorunlar oluşur . Teşekkurler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Kasım 2014 | 19:23 Şaban turan 701 Kişi okudu

yatırım yapılacak yerler hakkında

Soru

1 milyon tl yatırım yapacak param var istanbul yada k.maraştan ne önerirsiniz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ekim 2014 | 11:20 murat büyükçapar 701 Kişi okudu

toki ile sözleşmeyi nasıl yapmalıyım.

Soru

toki 123 metrekare arsama 1 daire verecek alt giriş bodrum hariç kuralı olacak ben sözleşme yaparken nelere dikkat etmeliyim.yaptığım sözleşmeyi incelettmek amaçlı imzalamayıp tokiden alıp sonra uygun gelirse imzalayabilir miyim.buna hakkım var mı

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2014 | 15:00 Murat 701 Kişi okudu

kısa vadede yatırım hangisi olabilir

Soru

merhaba, 300bintl civarında yatırımla 2 sene gibi vadede kazandıracak yatırım ne önerebilirsinz? aklımda 2 alternatif var biri kurtköydeki projelerden birinden ev almak diğeri ise körfezin köylerinden arsa satın almak ..yardımcı olursanız sevinirim tşk.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Eylül 2014 | 22:07 nayman demir 702 Kişi okudu