KİPTAS MALTEPE SEYRANTEPE 2. ETAP

Soru

Tebernus bey merhaba, kiptas maltepe seyrantepede 3+1 150m2 olan dairemi 418bin tlye satmayı dusunuyorum. Onunde fuaye yukseldıgı ıcın denız manzarası kapanmıs durumda. Sızce fiyat uygun mudur ? İyi çalışmalar, Akif

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Eylül 2013 | 12:49 akif ozkan 608 Kişi okudu

Yatirim icin neresi ve ne alsam

Soru

Sayin Tebernüs Bey, ben almanyada yasiyorum ve yakinda 200000? para gececek elime. Bu parayi Türkiyemize yatirim yapmak istiyorum ama karar veremiyorum neyapayim diye. Benim kendi tercihim Istanbul,Ankara ve Kayseri. Arsa mi yoksa Dükkan mi alsam diye cok düsünüyorum bana akil verirseniz cok sevinirim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ağustos 2013 | 09:39 Tahsin Tastan 608 Kişi okudu

makrom tek esenyurt d blok

Soru

makrom tek esenyurt d blok tan daire aldım fakat ortada d blok yok hergn önümüzdeki hafta başlıyor dediler teslime 8-9 ay kaldı başladı telefonlarada artık müşteri temsilcileri yoğun vs. diye cvp vermiyolar esenyurt belediye başkanı , petek dinçöz vs.dahil olmak üzere bütün reklamında rol oynayıp güvendirip almamızı sağlayan herkese şikayette buluncagım. Bu sorumsuzluk lütfü beye hiç yakışmadı ortada bi sorun yoksa bile çalısanlarının böyle sorumsuz olması firma hakkında bütün güvenimizi kaybettirdi. lütfen yardımcı olunuz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2013 | 13:19 feryal gül 608 Kişi okudu

Fİ-TOWER

Soru

Fi-Yapı ile imzaladığım sözleşme noter onaylı değil, ama Fi-yapı mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde daireyi bana satmadıklarına dair bir şey demiyor. Bir başka deyişle, benim hak sahibi olduğumu kabul ediyor. Tapu tescil davası açtım ve dairemin üzerinde SGK'nın haczi yokken, mahkeme benim lehime tapu şerh koydu, daha sonra SGK haciz koydu ve davamın görüldüğü mahkeme benim lehime tedbir koydu. Her ne kadar şu an için dairem bir başkasına satılamayacak olsa da, benim için en önemli konu dava sonuçlanınca tapumu alıp alamayacağım. Size asıl sormak istediğim şey şu; davam sonuçlandığında mahkeme tapumu verecek mi? Dava sonucunda tapumu alabileceksem, davamın sonucunu beklerim, böylelikle de Fi-Yapı'ya para kaptırmamış olurum. Ama eğer mahkeme bana tapuyu vermeyecekse, Fi-Yapı'nın (haksız olarak) istediği m2 farkını ödeyerek tapumu alma yoluna gitme imkanım var. Sizce mahkeme, sözleşmemin noter onaylı olmamasına rağmen tapumu verir mi?

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
24 Temmuz 2013 | 11:34 Ömer Faruk KAYA 607 Kişi okudu

Soyak Evreka

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Soyak evreka dan 64 mt 1+1 200.000 TL ye yatırımlık daire almayı düşünüyoruz. Kira getirisi 900 TL.. Kira çarpanı 222 ay.. Çarpanı iyi gibi görünüyor. Sizce mantıklı bir yatırım olur mu? Birde fiyatlarına bakınca, metronun gelmesi, adliye sarayının olması gibi detaylarını düşünce hala iyi oranda prim yapmamış gibi görünüyor.. sizce daha payı var mı? Bizim bir acelemiz yok, ya da bu fiyat bandında bize önerebileceğiniz yerler var mı?Düşünmemiz ve değerlendirmemiz açısından.. Bir kere de tüm soruları sormak istedim :) teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Temmuz 2013 | 16:33 Nursel Uluğ 608 Kişi okudu

uluhan grup

Soru

Mrb Tabernüş Paşa bey.. Ben arkadaşımın tavsiyesi üzerine Uluhan Grup'un Esenyurt Tac-mahal Prestij projesinden 1 adet daire satın almak için sözleşme imzaladım ve ödemelerim düzenli olarak devam etmektedir. Yalnız ben Nevşehir ilinde yaşamaktayım. İstanbul'a uzak yerde olduğum için proje hakkında her hangi bir bilgiye sahip olamıyorum. Diyorlarki inşaat başladı hafriyat çekimi devam ediyor vs vs ama öğrendiğim kadarıyla henüz herhangi bir çalışmanın olmadığı yönünde.. bu konuda bizlere yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz.. Teşekkürler... iyi kandiller.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Haziran 2013 | 13:20 ABDURRAHMAN DOĞAN 607 Kişi okudu

Fındıkzade avm projesi

Soru

Sayın Kireçci,Fındıkzade,Vatan Caddesinde bulunan eski lunapark şimdi Migros ve otopark olarak işletilen çok geniş bir alanın avm yapılacağı ile ilgili çok fazla söylenti var.Bu rivayetlerin gerçekliği hakkınızda bilginiz var mı?Eğer avm yapılırsa bu bölgede konut fiyatlarında artış yaşanır mı?Çok teşekkür ederim,saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2013 | 00:00 murat altın 607 Kişi okudu

FİKİRTEPE

Soru

sn tebernüş bey bugün internetteki haberlere göre bakanlar kurulu kararı ile fikirtepe riskli bölge olarak ilan edilmiş ve resmi gazetede yayınlanmış.Projelerin önünün açıldığı belirtilmiş.Fakat 4.14 emsalin ne olacağı daha belli olmamış.Biz geçen yıl şu anda fikirtepede lansmana çıkan firmalardan birine vekaletlerimizi verip devletin dediğini uygulamıştık.Bundan sonra bizler için neler olacağını deneyimlerinize ve duyumlarınıza göre bizlerle paylaşıp bundan sonra vekalet verdiğimiz için ne yapmamız gerektiğini bildirebilirmisiniz..Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mayıs 2013 | 19:12 Gökay 608 Kişi okudu

Bankanın gönderdiği yazı

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, ben Esenyurt Garden City'den bir daire aldım kredi aşamasındayız fakat banka expertizinin notu kafamı karıştırdıve beni korkuttu. Size aynen aktarıyorum notu. Tam olarak ne anlama geldiğini ve ileride bir sorun yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda bilgi ve görüşlerinizi aktarırsanız çok memnun kalırım. Exper notu: Taşınmazın belediye dosyası müfettişde olduğu için incelenememiştir. Projesi T.S.Müdürlüğünde incelenmiştir. Daha önce aynı sitede, başka bir blokdaki daire için ekspertiz raporu hazırlanmıştır. O raporda ruhsat ve iskan bilgileri yer alıyor idi. Aşağıdaki bilgiler, o rapordan alınmıştır: Taşınmazın yer aldığı bloğun ruhsatta belirtilen toplam inşaat alanı 7006,00 m2dir. İmar durumuna göre 19,279,42 m2 toplam inşaat yapılabilir. Diğer blokların ruhsatı görülememiştir fakat parsel üzerinde 7 adet blok bulunduğundan, toplam inşaat alanının 19.000 m2nin üzerinde olacağı ortadadır. Bu nedenle de imar durumunda göre hesaplanan alan ile toplam inşaat alanının uyuşmaması durumu nedeniyle ileriye dönük ruhsat iptal durumu gündeme gelebilir. Taşınmaz, çok yeni KM tapusuna geçmiştir. Bu olumlu bir durumdur. Fakat, basına da yansıdığı üzere, ileride ruhsat/"iskan iptalleri gündeme gelebilir ve iskanlı olması, bu sorunlar ile karşılaşmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca taşınmazın belediye dosyasının müfettişde olması da, taşınmazın yasallığının sorgulandığı anlamına gelebilir... Konunun bu bilgiler ışığında Tahsis Dept. tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Nisan 2013 | 16:29 Kemal Efe 607 Kişi okudu

kayabaşı toki 19 bölge konutları bitmiş durumda mı?

Soru

Tebernüş Bey iyi günler. 19. Bölge konut satışı başvurularının 15 Nisan'da başlayacağı haberini bu köşeden aldım. Öncelikle bu konutlara hemen oturulabilinecek mi onu öğrenmek istiyorum Aylık 600-700 L arası taksitle ev sahibi olmak istiyorum. Peşinatı 10 bin L arası verebilirim. 75m2 2+1 daire istiyorum. 19 bölge için bu talebim doğrultusunda nasıl başvuruda bulunmalıyım. Halk bankasına gidip peşinat olan 2 bin L'yı yatırmak yeterli mi? Okuduklarımdan bu sonuca vardım. Bilgilendirebilirseniz çok sevineceğim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Mart 2013 | 23:07 zeynep ayhan doğan 607 Kişi okudu