imarla alakalı sorum vardı
12.50 imar dört kat deniyor giriş hariç dört katmı dört kat en üst dublex olabiliyormu teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
12.50 imar dört kat deniyor giriş hariç dört katmı dört kat en üst dublex olabiliyormu teşekkürler
Merhabalar, Biz üç kardeşiz (2 kız 1 erkek) Annem ve babam vefat etti her ikisininde anne ve babası da vefat ettiler. Annemin üstünde oturdukları evin tapusu var , babamda ise kullandığı arabanın ruhsatı vardı. Bu durumda miras paylaşımı nasıl olmalıdır? Çünkü erkek kardeşim komple arabayı alacağını söylüyor bilgi vermenizi rica eder iyi çalışmalar dilerim.
Öncelikle merhabalar; 2014 yılı kasım ayında tapu da 90.000 TL bedel ile bir daire satın aldım, fakat bunun için 200.000 TL kredi kullandım. Daha sonra bu daireyi Temmuz 2015'te 140.000 TL bedel ile sattım. Şİmdi ben pişmanlık dilekçesi verip daireyi almış olduğum bedeli 200.000 TL ye çıkarırsam, gayrimenkul gelir artışı vergisi öder miyim? Teşekkür ederim.
Sayin hocam , iyi gunler Apartmanimizin kat malikleri ikisi haric hepsi bir muteahhitle anlasti . Tapu kayitlarinda ogrendigimize gore bu iki malikden birinin dairesi uzerinde bircok haciz var . Bakanlik bu daireyi satisa cikarir ve bizlerden (2/3 ) biri bu daireyi satin alirsa , bu daire uzerindeki hacizleri de kendi uzerine almis olurmu . Eger bu hacizler de yeni sahibine intikal ederse , bu daireyi kimse almak istemez . Durumu aciklarsaniz cok sevinirim . Saygilarimla Salih Yukselten
Ben SSK emeklisiyim. Eşim ev hanımı. Emekli maaşım dışında herhangibir gelirim yok. Oturmakta olduğumuz kışlık evin tapusu; eşimin üzerinde. Ancak;bu ev üzerinde benim İNTİFA hakkım mevcut. Yeni yazlık bir ev almayı düşünüyoruz. Yazlık evin tapusu benim üzerime olursa; emlak vergisi muafiyetimiz sona erermi ? Muafiyet nasıl devam ettirilebilir? Teşekkürler. İyi günler. Kolay Gelsin. Saygılarımla. Murat Ada
Ben 7 yıl evel nakit arsa aldım ayda ev diyelim sonra konut kredisi kullanak şimdi daire almak istiyorum konut kredisini onaylandı ödeme Planı'nda KKDF kısmı 0 gözüküyor acaba ödeme başladığında Ücret cıkarmı cevabınızı acilen bekliyorum
merhabalar efendim,bundan sekiz yıl önce köyümüze tapu kadostro geldi,dedemin olan tarlaları,babamın kızkardeşinin,kızı (halamın kızı) tarlaları annemin ve kendi üzerine yaptırmış.(babam ve bu halam.vefaat etiler fakat bir halam daha var o yaşıyor,)halamın kızı bizlerin haberi olmadan,kendi üzerine tapuyu alabilirmi,saygılar teşekkür ederim.
az bi miktar kredisi kalan kendi evimi bir arkadaşa satıp tekrar alırsam tapu sıkıntı yaparmı yada banka kredi verirmi
Tebernuş bey merhaba bolluca da ters dublex daire aldık fakat içerden merdiveni yok tüm tesisatları ayrı ama tek tapu.apartman aidatı ni 2 daire içinimi vermeliyiz? sonuçta tek tapu aidatı da tek daire için vermem gerekiyor diye düşünüyorum fakat apartmanda görevli 2 aidat vermemi istiyor.
marmaris te 3 katlı bir yerin 2. ve 3. katı bana ait tek yukarı cıkış benim daire içerisinde kullanım hakkı kimë ait ve güneş enerjisi koyduğu için binaya şu alıyor