iyi gunler,enaz 5 yıl beklemek kaydıyla arsa almayı düşün

Soru

iyi gunler,enaz 5 yıl beklemek kaydıyla arsa almayı düşünüyorum...3.köprü,havaalanı gibi kriterlere bağlı olarak yatırım yapmak istemiyorum çünkü ne zaman nerde yapılacağı tamamen spekülasyon gibi gelio...kriter olarak istanbulun genişlemesini baz aldım yani bu şehir mutlaka birgün tekirdağ ve kocaeli sınırına dayanacak die düşünüyorum..sorumda burada başlıyor..yoğunlaştığım bölgeler çatalca,silivri ve çerkezköy ve buralarda m2 10 liradan başlayıp yukarı doğru giden fiyatlar var..50 tl ve üstündeki rakamlar sanki ilk kademe beklentileri gerçekleşmiş arsalar gibi gelio dolayısıyla biraz daha sapa ama m2 10tl civarında bir yer mantıklı geliyor..sizden ricam benim bu sorum nezninde arsa yatırımı yapmak isteyenlere dönük ayrıntılı bilgi vermeniz...nerede almalı,hangi sürede ne oranda bir getiri beklenebilir gibi..şimdiden teşekkür ediorum..iyi çalışmalar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Mart 2010 | 10:44 semih öztekin 405 Kişi okudu

bahcesehir spradon quartz dan 180 bin tl ye 1 1 ev almak ne kadar

Soru

bahcesehir spradon quartz dan 180 bin tl ye 1 1 ev almak ne kadar mantiklidir? bahcesehir piyasasina gore 1 1 62m2 evin ederi bu mudur, yoksa yuksek bir meblag mi? yarin 1 1 evi satmaya kalkitigmda 180bin tl'den daha yuksege satma ihtimalim var midir? yani kisaca bahcesehir piyasasi yukselir mi, ongorunuz nedir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Mayıs 2010 | 13:36 eda.celik 405 Kişi okudu

14 mayıs cuma 2010'da yapılan buca 2.etap çekilişinden 3 1 da

Soru

14 mayıs cuma 2010'da yapılan buca 2.etap çekilişinden 3 1 daire kazandım.Ancak evlerin ne zaman teslim edileceği konusunda bilgi alamadım.Ben kirada oturuyorum.Hem kira verecek hem taksit ödeyecek gücüm yok.Ağustos ayında teslim edileceği söyleniyor.Eğer öyleyse bi şekilde idare edebilirim.Ancak bu süre uzarsa yine ev sahibi olamayacağım.Şu an evin çıktığına bile sevinemiyorum.Lütfen bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.Şimdiden çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Mayıs 2010 | 16:24 Uğur YILMAZ 405 Kişi okudu

tekrar merhaba, oncekı mesajımda yazmayı unutmusum. yurtdısı

Soru

tekrar merhaba, oncekı mesajımda yazmayı unutmusum. yurtdısında yasıyoruz. bır sure sonra yasamımızı ıstanbulda surdurmek ıstıyoruz. bu nedenle ıstanbuldakı projelerle ılgılenıyoruz. tesekkurler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mayıs 2010 | 14:26 elif özdemir 405 Kişi okudu

Hocam iyi günler dilerim; bir sorumu cevaplandırmanızı diliyo

Soru

Hocam iyi günler dilerim; bir sorumu cevaplandırmanızı diliyorum, iş durumundan dolayı Ankaradan İstanbul'a gelmem gerekli, Kartal Atalar'da ev almayı düşünüyordum, sanırım deprem bölgeleri arasında imiş. Bu yönde tavsiyelerinizi önemle bekliyorum. Saygılar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Haziran 2010 | 11:33 tolga tamer 405 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey,kağıthane-piyalepaşa ve dolmabahce-bom

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,kağıthane-piyalepaşa ve dolmabahce-bomonti tünelleri açıldı bildiğiniz üzre. Bu tüneller alibeyköy - eyüp - kagıthane hattına hareket getirir mi sizce? Bu bölgelerde finanskent, avr. konutları ve blox haliç falan var. Avr. Konutlarında geç kaldık ama diğerlerinde hala satışlar var. Ayrıca bu bölgede başlayacak olan projelerle ilgi bilginiz var mı? Paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2010 | 16:20 önder erdem 405 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş bey.Sitenizi 2 haftadır takip etmeye başlad

Soru

Merhaba Tebernüş bey.Sitenizi 2 haftadır takip etmeye başladım,oldukça faydalı bir site.Sizi ve ekip arkadaşlarınızı kutlarım.Yeni emekli oldum ve İstanbul'a yerleştik.Merkezi lokasyonda olmasından ve yapılaşmaların yeni oluşundan dolayı Şerifali bölgesini seçtik ve burada iki ev beğendik.Bunlardan biri Cumbba home club adındaki sitede 10. kat,3 1,150 m2,330000tl.İkinci ev ise Merit life bulvar sitesinde 11. kat,3 1,145 m2,300000tl.İkiside en iyi şerefiyeye sahipmiş.Bu konutların birisini alacak bizlere hangisini önerirsiniz.Yahut başka bir projemi tavsiye edersiniz.İlginiz için teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Temmuz 2010 | 15:20 erkan şüküroğlu 405 Kişi okudu

Sayin Kirecci gecenlere Silivriye ugradim ve Arsa ve Arazi fiyatl

Soru

Sayin Kirecci gecenlere Silivriye ugradim ve Arsa ve Arazi fiyatlarini arastirdim Emlakcinin dedigine göre Silivride Arsa almak icin tam zamaniymis simdi almasam 2 Sene sonra bölgede simdiki fiyatlariyla ARsa kalmayacakmis teredüte girdim Fiyatlar Emlakcinin dedigi kadar hizli yükselirmi. Saygilar Firat

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2010 | 16:40 Firat Isik 405 Kişi okudu

Merhaba. Hasan yaycının yazısı ile ilgili birseyler soylemek

Soru

Merhaba. Hasan yaycının yazısı ile ilgili birseyler soylemek istiyorum. Sayın Hasan Yaycı, ben 2 ay once 300 bin tl´ye sukent hissesi satın aldım. Evlerin 120 m2 3 artı 1 oldugunu dusunursek m2si 2500 TL `ye geliyor. Evler soylediginiz gibi 3 sene sonra değil, en gec 2 sene sonra teslim edilecek. Ki Agaoglu genelde erken teslim ediyor. My towerlanddaki dairelerden hiç ama hiçbir farkı yok. Belirttiğiniz varyap, deluxia gibi projelerden bu fiyata ev alabiliyor musunuz? Herhalde bu projelerdeki fiyatlardan haberiniz yok. Sukent `in tek dezavantajı kura sonucu daire yerinin belirlenecek olmasıdır. Bu da towerland gibi ferah, yesil alanı fazla, her blogunda havuzu olan bir proje için çok büyük bir fark oluşturmaz. Ayrıca my world yogunlugu fazla, 3 sene once teslim edilmiş bir projedir. My towerland teslim edildiğinde my world 5 yaşında olacak. Tabi ki my towerland çok daha değerli olacak. Bugün hangi Agaoglu projesinden m2si 2500 TL´ye ev alabilirsiniz? Zira benim şu an oturacak eve ihtiyacım var ve 300 bin tl param vardı. Bu beyefendi bi göstersin de bakalım bu bahsettiği projelere, 300 bin tlye 120 m2 3 artı 1 daire varsa hemen alacağım. Sayın Hasan Yaycı, diyorsunuz ki varyaptan, ikondan 345 bin tlye alınan daireler 3 sene sonra en az 750 bin tl eder. Ya matematiğiniz zayıf ya da atmak serbest diye atabildiğiniz kadar atıyorsunuz. Neredeyse yuzde 120 kazandıracak diyorsunuz yani. İnanılır gibi değil. Eğer bu projeler 3 sene sonra yuzde 120 kazandıracaksa, benim 300 bintlye aldığım my towerland hissem de rahat 800 bin falan olur. "Tüm sitelerde binlerce hisse satılmayı bekliyor" demiş. Yav zaten toplam 1072 tane hisse var. Satan da toplasan toplasan, olmaz ya 50 tane olsun. Tebernüş bey, Hasan Yaycının daha once size yazdıklarına baktım da, yurtdışında yaşadığını yazmış, ama bazı yazılarında sanki Türkiyede gibi, çünkü kooperatif üyeleriyle konuştum falan demiş. Bir de yapmayı düşündüğü yani size sorduğu yatırımları toplasam milyon dolarları geçiyor. Ama size hep sormuş, sormuş. Sonucunda hiçbir aksiyon yok. Çok merak ediyorum madem bu kadar bilgili, yazsın da anlayalım nasıl bu kadar sağlam bilgilere erişebiliyor. Nasıl bu kadar rahat yorum yapıyor. Nisan ayında sukentle ilgili bir sürü yorum yapmış beyefendi, hatta hisseler 250 bin tl iken, 20 Nisan tarihinde 190 bin tlye hisselerin bulunduğunu söyleyip insanları yanıltmış. Hala da burada atıp tutup insanları yanıltıyor. Yarın öbürgün bu evler teslim edilip fiyatlar artınca, bu beyefendinin Sukent ile ilgili söylediği bu kadar olumsuz şeye dayanarak almaktan vazgeçen insanlar ne düşünecek acaba. Sizden ricam bu platformda bu tür yazılara sadece gülümseme işareti koyup yanıt vermememezlik yapmamanız. Çünkü bu durumda insanlar sizin o görüşe katıldığınızı düşünüyor. Bu beyefendi gibileri de istedikleri gibi atıp tutuyor. İyi akşamlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Temmuz 2010 | 22:51 Tuncer Aksoy 405 Kişi okudu