kitaplarınızı gönderme durumunuz var mı?
Merhaba. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, takipçilerinizden biriyim. Rica etsem kitaplarınızı bana da gönderebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar... adres:
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba. Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, takipçilerinizden biriyim. Rica etsem kitaplarınızı bana da gönderebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar... adres:
merhaba, eşimle beraber konut kredisi kullanarak ev almayı düşünüyoruz. ev benim adıma olsun istiyoruz.banka maaş müşterisi olduğumdan ve hesabım başka bir ilde olduğu için şu anda bulunduğum ilden müdahale edemeyeceğini belirtti.krediyi eşim adına alırsak tapu benim adıma olur mu? eğer olmuyorsa ortak tapu alabilir miyiz? ortak tapuda ek masraf çıkar mı? tapuyu iki tarafın onayı olmadan alım satım ve ipotek amacıyla kullanabilir miyiz?
Merhaba Tebernüş Bey, Arsa paylı bir daire aldık, bu apartmanda 10 daire var, yani arsanın %10 unu aldık. Bu apartmanın %60 ı tek bir şahsa ait. diğer %30 ise üç kişiye eşit pay edilmiş. Ben buradaki 4 numaralı daireyi almadan önce %60 pay sahibi olan kişi bu 4 no lu dairenin kirasını kendisi alıyormuş (4 numaranın eski sahibi ile aralarındaki bir anlaşmazlığı bahane ederek kendi hakkı olmadığı halde). Şimdi bu ev benim oldu, bana da bunu yapamasın diye ne yapmam gerekiyor? Bu konudaki yasal haklar nasıl düzenlenmiş? Tapuya bir şerh falan koyulmaz mı 4 no lu daire Tuğba Eröne aittir gibi. veya ayrı bir sözleşme mi imzalamalıyız?
Merhaba Tebernüş Bey, Emlak Konut Ispartakule Projesi'nden daire devir almak istiyoruz ancak projedeki dairelerin devir hakkı teslime kadar (3 yıl) kapalı. Devredenlerden vekaletle devir alsak sağlıklı olur mu? noterden her türlü güvenceyi vereceklerini belirtiyorlar, aklımıza takılan tek konu bu. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim
Aile olarak bir daire almak istiyoruz beğendiğimiz bir evimiz var 3 katlı 1 dairesini alırsak eğer o arsa bina üzerinde hak sahibi olabilirmiyiz veya kentsel dönüşüm gibi şeylerden pay alabilirmiyiz.Lütfen cevaplarmısnız.
Sayın Tebernüs Bey, 15 Temmuz 2015 tarihinden 14 Temmuz 2016 ya kadar kira sözleşmesi yapıldı. Eve girilirken bir kira bedeli peşinat bir kira bedelide depozitoda 15 Temmuz 2015 tarihinde verildi. Ev sahibi depozitoyu geri verecek olması kosuluyla ve evi 14 Temmuz 2016 da boşaltacak olmam göz önüne alındığında benim ev sahibine ödeyeceğim son kiranın hangi tarihte verilmesi gerekmektedir ?
Merhabalar, 1 yıl önce Ankara Çankaya'dan 10 daireli bir apartmandan bir daire satın aldım. Daireme taşınırken yönetici ve denetleyici araştırdım, fakat bulamadım. Bina komple bir bayana aitmiş.Şuanda ise bayan bir dairesini emlakçısına satmış. Dolayısı ile 2 adet mal sahibi var, 8 adet daire ise yaşlı bir bayana ait. Bina görevlisini 6-7 sene önce yönetici olarak atamış. Herhangi bir denetleyici olmadığı gibi cahil bir kapıcı ile dialog kurmaya çalılıyoruz. Aidatlar nereye gidiyor? Apartman temel ihtiyaçlar ne oluyor? Apartmanın içinede asfalt döktürmüş akşam vakti kapıma gelip size ödeme çıkacak 189 TL diye bir ifade kullanınca şok oldum. Bu kadar lakait ve asansör ayrı bir sayaca bağlı arasıra gecikmeden ötürü asansörde duruyor.Yukarıda belirttiğim dışında aşırı derecede lakait bir durum söz konusu. Bu durumda ben kat maliki olarak ne gibi bir yol izleyebilirim.Bana bu konuda ışık tutabilirseniz çok memnun olacağım.
(1/12) arsa paylı (2) adet dükkan , (2/12) arsa paylı (5) adet meskene sahip riskli ana binanın maliklerinin yarısı başka bir müteahhit firma, diğer yarısı ise başka bir müteahhit firma ile kendi arzuları doğrultusunda anlaşma yapmışlar.Yasanın emredici hükmü olan 2/3 sağlanamamaktadır ve taraflar anlaşamamaktadır. Yıkım kararı taraflara tebliğ edilmiştir.Dükkanların çok daha değerli olduğu muhakkak olup, yeni yapıda daha fazla değerli yer almak ve ortak karar alınabilmesi için yeterli 2/3 oranına ulaşabilmek için : 1) Arsa payı düzeltme davası açılabilirmi? 2) Açılır ise , sizce arsa payları değişikliğe uğrarmı..? Bu dava sonuçlanmadan bina yıkılırmı ?
Tebernuş Bey iyi günler dilemek isterim öncelikle.sorum bundan 15 sene kadar önce belediye 400 metrekare yeşil alan olarak bir yer aldı bizden.Komşumuzdan da aynı şekilde fakat komşumuz o yıl içinde belediyeden bunu satın aldı. Bende bu sene belediyeden satın almak istedim ama bana yerin hacizli olduğu söylendi ve büyük bir miktar para istendi 250 bin kadar.Ayrıca eskiden kaygan zemin olduğundan imara kapalı bir yerdi bu gün iseimara açık durumda. Acaba benim bu yerle ilgili haklarım nelerdir.Nasıl bir yol izlemeliyim. Çok teşekkürederim
Merhabalar, Kira sözleşmemizin süresi dolmadan, ev sahibimizin ısrarlı telefonları ve en son iş yerimize gönderdiği ihtar ile evi boşalttık. İhtarda, evin yıkım kararının çıktığı, yasal sürenin dolduğu (bizle bu kararı paylaşmamışlardı daha önceden), müteahhit ile anlaşılmak üzere olunduğu ve belirtilen tarihte evi boşaltmamız gerektiği yazılıydı. Evi boşaltma tarihi geldiğinde, müteahhit ile anlaşamadıklarını (bu durumda belediyeden alacağımız kira bedeli yardımını kaybetmiş olduk) ve bize sözlü olarak vaat ettikleri taşınma yardımını da yapamayacaklarını öğrenmiş olduk. Yıkım kararı ile bizi evden tahliye ettirdikten sonra ise evi düzenleyerek kendileri oturmaya başladılar. Bu durumda hukuki olarak yapabileceğim birşey var mı yoksa kendi evleri olduğu için yıkım kararı da olsa beni tahliye ettikten sonra oturabilirler mi?