İkon Bayraklı konutları

Soru

Serdar bey merhaba. Elimde 215000 TL var. İkon bayraklı ile görüştük. Eşimle birlikte çok beğendik. 400000 civarı artı alım-satımı var. 200000 TL kredi çekip 10 yıl buraya ayda 2450 civarı ödemem gerekiyor. İkimizde özel sektörde çalıştığımız için rakamı bügün için ödeyebilsek de işten çıkma korkusu bizi düşündürüyor. İleride sıkışırsak burayı satmaya karar verirsek değerini arttırır mı yoksa altında mı kalır sorusu kafamızı kurcalıyor. Burası 5 yıllık periyodda prim yapar mı? Yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
21 Mayıs 2013 | 16:20 Hakan S 367 Kişi okudu

Fiside Tapular

Soru

Tebernüş Bey.. Fiside'da tapular dağıtılmaya başlandı.. Haberiniz var mı bilemedim, paylaşayım istedim...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mayıs 2013 | 20:10 Çınar Şentay 368 Kişi okudu

sefaköy kiptaş tapuları hakkında

Soru

İyi Çalışmalat Tebernüş bey, ben 2010 yılında Sefaköy Kiptaş evlerinden konut satın aldım, ancak o dönemde kredimi Kuveyttürk den kullanmak zorunda kaldım, tapu çıkmadığından. Şimdi konut kredisi faiz oranları iniyor, ancak ben katılım bankası olması sebebi ile kredi faiz oranlarımla ilgili hiçbişey yapamıyorum. bu sebeple konutumun tapusunun ne zaman çıkacağı konusunda hangi kapıyı çaldıysam cevap alamadım, sefaköy kiptaş evlerinin tapuları ne zaman çıkacak, bana bu konuda yarımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2013 | 11:20 MERYEM AYTÜRK 367 Kişi okudu

gümüş residance

Soru

slm. tebernüs bey gümüş residance'nin fiyat listesine baktığımda 103 m brüt 2+1 dairelerin ortalama fiyatı 215.000 ile 253.000 TL arasında belirtilmiş.(mutlaka pazarlık vardır.) lokasyon olarak E 5'e ve metrobüs durağına çok yakın ve 2+1 daireler projenin önündeki parka bakıyor yani önü açık. Sizce bu fiyatlar bölge ortalamasının üzerinde mi ve pazarlıkla 200.000 ve 220.000 TL arasına düşseler alınırsa iyi midir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Haziran 2013 | 14:26 salih uçar 367 Kişi okudu

kredi için uygun zamanmı

Soru

Tebernuş bey slm. Üstad daire almıştım 10. aya kadar senet ile ödemem var. hemen Kredide çekebiliyorum. Sorum şu 10. aya kadar bekleyeyimmi yoksa hemen çekeyimmi. 10. aya kadar faiz oranları şuan ki seviyenin üstüne çıkarmı. veyahut gerilermi. İyi çalışmalar. (şuan alacağın kredi oranı 0,65)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Temmuz 2013 | 15:02 yavuz selim 367 Kişi okudu

kanal isatanbul

Soru

tebernüş bey cilingir mahallesinde sazlı bosna gölüne 2 km uzaklıkta 5400 metre kare bir tarlam var kanal istanbul söylentileri olduğu için metrekaresi 300 tl den satışa koydum kanalın bu güzergahtan gecmesi durumunda kaybım büyük olurmu? bu durumda satmam mantıklımı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Temmuz 2013 | 17:57 yusuf adıgüzel 368 Kişi okudu

solarkent mi regnummu

Soru

ben de 1+1 ev alacağım solarkent mi regnummu tavsiyeniz olur.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2013 | 11:35 arzu ünlü 368 Kişi okudu

yunus şua

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,sizce Şua İnşaat Yunus projesine ne zaman başlayacak ve biliyorsanız eğer projeyle ilgili biraz bilgi rica edebilirmiyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2013 | 15:52 ege cebe 368 Kişi okudu

Arsa mı satmaya değecek aylık getiri olacak yer var mı ?

Soru

Benim Sivas'da bir İŞHAN TOKİ akademisyen sitesine bitişik 550 m2'lik villa arsam var. Buranın tam değerini ölçememiş olmakla beraber tahmini 80 ile 120 bin tl arasında bir değer edeceğini araştırmalarım sonucunda tahmin ediyorum. Net rakam merak konusu iken asıl sorum ise şudur . Bu taşınmazı satıp İstanbul'da aylık kira getiri olacak ve süreç ile kendi değeri ve kira gelirinin prim yapması muhtemelen bir yer almak mümkün mü ? Yahut yoksa biraz daha bu arsayı bekletmeli miyim? Hangisi benim için daha karlı olur , Arsa'nın değerinin çok daha fazla uçmayacağını düşünüyorum ama bu arada değerlenecek ve kira getirisi olan bir yer alabilirmiyim ? Sizin değerli fikir ve görüşlerini merak ediyorum . Teşekkür ederim. Bu arada arsananın konumu hakkında küçük bir bilgi ; Sivas merkeze yakın , Sivas manzaralı olup , Yerleşik oturmuş bir hayat olan bir site ortamında ve alt kısmında toki konutları var oradada hayat var. İşhan köyüne bağlı Sivas cumhuriyet üniversitesine yakın bir bölgede.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Temmuz 2013 | 04:09 Fatih Ata 367 Kişi okudu

KAYACITY

Soru

İyi günler, Kayacity'den ev aldım. Bölge tamamen rezerv alan ilan edilmiş durumda, bu yüzden hiçbir proje bölgede gelişmiyor. İnşaat yapılmıyor, yol yapımı v.b. şeyler de yok. Acaba bölgeden ev almakla hata mı yaptık. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ağustos 2013 | 21:45 MERT KAZIM 367 Kişi okudu