defne 2 hakkında
öncelikle merhaba kolay gelsin halkalı defne 2 sitesi deprem yönetmeliğine göremi yapılmıştır?zeminin sağlamlığı konusunda nereden bilgi alabilirim?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
öncelikle merhaba kolay gelsin halkalı defne 2 sitesi deprem yönetmeliğine göremi yapılmıştır?zeminin sağlamlığı konusunda nereden bilgi alabilirim?
Tebernüş Bey Merhaba; İstanbul Lounge 1 projesinden 1 +1 daire aldım. Herşey çok güzeldi. İyi bir şekilde teslim ettiler. Fakat zamanla bazı malzemelerde sıkıtı oldu. PVC olan kapı şişme yapıp ayrıldı. kışın dış cepheden içeriye yağmur suyu sızdı. Boya kabarma yaptı. bu gelişmeler hoş karşlılanabilir. Hata herşeyde olur. Fakat firmayı 4 aydır arıyorum bu sorunları dile getiriyorum kimse geri dönüş yapmıyor. Hiç bir ilerleme alamıyorum. Ayrıca tapumuzu bir türlü vermiyorlar. konu hakkında çağrı merkezininde site yönetiminde hiç bir bilgisi yok. en son nisan ayında verilecek dendi sonra mayıs oldu , haziran ayını sormadım bile. İskanda bir sıkıntımı var? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? bu sürecler her firmada yaşanıyor mu? Noter aracılığı ile ihtarname göndermeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı? teşekkür ederim.
Tebernüş bey merhabalar. Birikimlerimi son 1 yıldır arsaya yatırıyorum. Şu sıralar çerkezköy bölgelerine yoğunlaşmış bulunmaktayım. Büyükçavuşlu köyü ve değirmenköy kadrajımda. Sizin görüşlerinizi almak isterim, bölgenin kısa ve orta vadedeki trendi nasıl olur? Alternatif önerileriniz (civar bölge için) nerelerdir?
İyi Çalışmalat Tebernüş bey, ben 2010 yılında Sefaköy Kiptaş evlerinden konut satın aldım, ancak o dönemde kredimi Kuveyttürk den kullanmak zorunda kaldım, tapu çıkmadığından. Şimdi konut kredisi faiz oranları iniyor, ancak ben katılım bankası olması sebebi ile kredi faiz oranlarımla ilgili hiçbişey yapamıyorum. bu sebeple konutumun tapusunun ne zaman çıkacağı konusunda hangi kapıyı çaldıysam cevap alamadım, sefaköy kiptaş evlerinin tapuları ne zaman çıkacak, bana bu konuda yarımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.
Merhaba Tebernüş Bey, elimde 10.000 lira gibi bir para var. Bu parayı vade çok uzun olmamak adına (max 3-4 ay) veya bana aylık düzenli bir gelir getirecek şekilde nasıl değerlendirmemi önerirsiniz? Bu parayla küçük çaplı demir ticareti veya başka bir şeyin ticareti yapılabilir mi? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum, iyi günler.
Tebernüş Bey size sorum Sancaktepe mi Küçükçekmece mi hangi ilçemizin geleceği daha parlak hangisi daha hızlı prim yapıyor sizin desteğinize ihtiyacımız var . Teşekkürler...
Anne ve babamın babamın aldatmasından dolayı boşanma durumu söz konusu. Annemin üzerinde bir ev var. Babamın kendisinin çeşitli tarihlerde aldığı 5 dairesi var. Tazminat davası açabilirmiyiz? aldatmayı nasıl ispat edebiliriz? Evlatların tanıklığı geçerli olurmu? Babam evlerinden birini annemin iznini almaksızın sattı. Bu konuda ne yapabiliriz? Annemin üzerindeki ev mal paylaşımı davası açtığımızda ortak paylaşıma girer mi? Annem ev hanımı hiç bir geliri yok. Boşanma sürecinde nafaka alabilirmi?. Annemin evini boşanma davası açmazdan önce satarsak ne sonuç doğar?. Bunun için karşı dava açılır mı?l Cevap verirseniz çok memnun olurum. Bir an önce dava açmamız gerekiyor.
Ben kiraciyim,oturdugum ev 21.06 da izaleyi suyu ile satisa cikti ve asliye hukuk mahkemesi acik arttirmasinda satildl... Benim elime herhangi bir tebligat gelmedi... Temmuz ayi kirami kime nasil odemeliyim?
Sayın hocam öncelikle işlerinizde kolaylıklar dilemek istiyorum. Hocam benim sorum şudur ben % 50 engelli emekliyim maaşım dışında hiç bir gelirim yok ve benim 138 m2 bir adet evim ve 5 hisseli kardeşlerimle değersiz bir kaç tarlamız var ben emlak vergisi ödermiyim ve daha önce ödediğim emlak vergilerini geri alabilirmiyim saygılar şimdiden
Benim Sivas'da bir İŞHAN TOKİ akademisyen sitesine bitişik 550 m2'lik villa arsam var. Buranın tam değerini ölçememiş olmakla beraber tahmini 80 ile 120 bin tl arasında bir değer edeceğini araştırmalarım sonucunda tahmin ediyorum. Net rakam merak konusu iken asıl sorum ise şudur . Bu taşınmazı satıp İstanbul'da aylık kira getiri olacak ve süreç ile kendi değeri ve kira gelirinin prim yapması muhtemelen bir yer almak mümkün mü ? Yahut yoksa biraz daha bu arsayı bekletmeli miyim? Hangisi benim için daha karlı olur , Arsa'nın değerinin çok daha fazla uçmayacağını düşünüyorum ama bu arada değerlenecek ve kira getirisi olan bir yer alabilirmiyim ? Sizin değerli fikir ve görüşlerini merak ediyorum . Teşekkür ederim. Bu arada arsananın konumu hakkında küçük bir bilgi ; Sivas merkeze yakın , Sivas manzaralı olup , Yerleşik oturmuş bir hayat olan bir site ortamında ve alt kısmında toki konutları var oradada hayat var. İşhan köyüne bağlı Sivas cumhuriyet üniversitesine yakın bir bölgede.