Tebernüş Bey, Merhaba.Emlak Konut Alemdağ projesinin önündek
Tebernüş Bey, Merhaba.Emlak Konut Alemdağ projesinin önündeki arazinin, Emlak Konutun aldığı ile ilgili duyumlarımız var. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı?Saygılar, Selamlar.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tebernüş Bey, Merhaba.Emlak Konut Alemdağ projesinin önündeki arazinin, Emlak Konutun aldığı ile ilgili duyumlarımız var. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı?Saygılar, Selamlar.
Bir arkadasimiz gectigimiz kis ev bakiyordu.Kis ortasinda bosalan veya bos kalan evlerin % 30-40'i cati dubleks diyordu.Yani normal daoreler arasinda cati dubleks orani belki de % 2-3'tur.Ancak bos olma durumu neredeyse 10 kati.Isinan hava genlesir ve yukselir.Dubleks kat eger bir merdivenin sonunda iyi bir kapi ile nispeten izole degilse isinmis hava once oraya kacar.Yalitimda iyi degilse ust kattan disari cikar isinimis hava ki en son yeni teknolojilerle yapilan binalarda bile tartisilabilir bir yalitim varken,8-10 yillik binada iyi yalitim tamamen kismet isi.En mantikli cozum arada iyi bir kapi olmasi ama o da kismi cozum.Yani uzun sozun kisasi,baska bir arkadasimizin belirttigi gibi,cati dubleks biraz tekne sahibi olmaya benziyor.Keyifli yonleri olabilir ancak masrafli.Bunu goze alan girmeli.Bu arada hayatimda ne zaman gonlumu dinlediysem bir sure sonra tamamen olmasada kismen pisman oldum.Dinlenmesi gereken yer akildir.Gonul,gonul islerinde bile dinlenmemeli.)Akilla yapilan secimlerde orta vadede gonul de ayni yere geliyor zaten.Sadece gonulle yapilan secim de ise tamamen zar atiyorsun.Bu da benden siteniz okuyucularina bir felsefik bakis acisi olsun.)Uygulamasi zor,ben hic uygulayamadim,bedelini de hep odedim.
Merhaba.Gültepede Kanyon'a ana caddeye levente çok yakın cadde üstünde bir ev var.Ara kat ev bakımlı fiyatıda yeni yapılan fakat küçük evlere nazaran konumu itibariyele uygun.Tek sorun 40 senelik olması.Sizce bu kadar eski bir ev alınırmı?
Tebernüş Bey,Özür dilerim ama arazinin neresi oldugunu simdi anladım stadyum tarafına bakan boş arazi,yakında TOKİ nerde boş 10 dönüm yer bulursa hemen ihaleye cıkaracak bu gidişle,demek ki iyi kazanıyorlar bu yöntemden,ama keske sizin dediginiz gibi yatay yapılasmaya biraz daha önem verilse,her isteyen istedigi kadar kat yapabiliyor,berbt bir görüntü kirliliği var ortada.Sağolun
Tebernüş Bey iyi akşamlar, ben yurt dışında çalışıyorum, önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında da Türkiye'ye dönmeyi pek düşünmüyorum bu yüzden yapmayı düşündüğüm emlak yatırımından vazgeçtim ve bir arsatarla alıp uzun vadede (15-20 yıl)değerlenmesini bekleyeceğim.. Sizce İstanbul'un hangi bölgeleri uzun dönem arsa yatırımı için daha cazip?
merhaba ben samsundan sızı sureklı takıp eden bır fanatıqınız olarak samsun cazibe merkezinde 40 donum bır arsamız var istenirse 77 donume kadar cıkıyor istanbul fırmasından ilgilenenler olurmu?kat karsılığı..suan elımde cızılmıs tasarlanmıs bır proje var istersenız sızede faxlı gonderebılırız bilgilendirirsenız sevınırım..
merhaba bahce katın da oturmaktayım aprt da mantolama yapılmaya baslandı m2 sı 30 tl den bına 1100 m2 olarak hesaplandı ayrıca balkonları ıcın sozlesmede ıkıncı kalem olarak orme fıyatı cıkarılmıs 8 500 tl bız bu ıkıncı kalemı odemekle yukumlumuyuz zıra yonetıcı balkonların apartmanın gorsel gorunumu ıcın ortak oldugunu soyluyor mantıken bu bana yanlıs gelıyıor bende balkona ortak gosterılıyorum kı komsuların balkonlarını tek tek kullanma hakkına sahıp oluyorum.yasal olarak balkonlar ıcın odeme yapmam gerekıyormu ve bana dusen m2 hesabını nasıl hesaplamalıyım tapu uzerındenmı yapılıyorsa arsa payı tapuda 40720 arsa alanı 498 m2 yardımcı olursanız cooook sevınırım sımdıden tesekkurler
Merhaba Tebernüş Bey,Yeşilpınar da Avrupa TEM in karsısındaki arazide cok sayıda kamyon gördüm bu sabah,ihale sonuclandımı acaba,hangi firma aldı,lansmanı ne zaman olur.Orayı Avr. Kon. mu alacak.Çok teşekkür ederim.
Sn Tebernüş bey yazılarınızı sıkça okumaktayım ama üzülerek sizinle paylaşmak isterimki sizinle aynı görüşü paylaşmadığım nish adalar konusu var Bende ev almak için gittim dürüstçe sölemek isterimki bu gençleri bu kadar yermenizi sağlıklı bulmuyorum. Beni hiç üzmediler. çok gergin zamanımda Benimle iyi geçinmeyi başardılar valla ne yalan söliyim.Tarafsızlığınıza inannıyorum umarım yazıma cevap verirsiniz...
Merhaba Tebernüş Abi,Kişisel mail adresini alabilirmiyim? Sana birşey göndermek isterim. Saygılarımla,görkem