hisseli tapudan hisse alabilirmiyim
iyi günler 6000m2 hisseli tapulu bir yer var bu yerden ben 2000m2 sini almaya talibim.almam için nasıl bir yol izlemeliyim. saygılarr
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
iyi günler 6000m2 hisseli tapulu bir yer var bu yerden ben 2000m2 sini almaya talibim.almam için nasıl bir yol izlemeliyim. saygılarr
iyi günler 2000 m2 yerim var 120 m2 sinene bodrum olmadan ruhsatsız ev yaptırmak istiyorum bana kaç paraya mal olur
Tebernus bey öncelikle İstanbulda ikamet etmekteyim Ankarada bulunan konutumu satmam için emlakcı ile anlaştım evi 27.000 tl. Bir müşteri oldugunu benim 2.000 TL komisyon ödersin bu işi bitirilir dedi gittim ankara ya sözleşme imzaladığımda evi 29000 TL den sattığını öğrendim ve 5000 TL kaporta alındı bunun 2500 TL kendi aldı ve sözleşmede şu yazıyor emlakçı haklı hizmetinden dolayı kaporanın yarısını almaya hak kazanmıştır madde koymuş yani 29000 TL ücret için 2500 TL fahiş bir komisyon ödedim alması gereken tutar yuzde3benden yüzde 3 alıcıdan hadi tamam yüzde 6 nın hepsini ben ödiyim 1200 TL komisyon alması gerekir sözleşme ve tahsilat makbuzu var bu durumda sulh mahkemesine dava açsam akıbeti ne olur saygılarımla
Merhaba yanıtlarsanız çok sevinirim. Babam 8 yıl önce evini satmıştı şimdi satın alan kişinin evi sattığını duydum, bende birikmiş 160 bin kadar var ama gerisini bulmam imkansız evi 220 bine satıyor 60 bin kadar konut Kredisi çekmek istiyorum, uzun vadede sıkılmadan ödemek istiyorum. Ben çalışmıyorum kardeşim başvurdu ama o da kabul edilmedi daha önce ev babamın olduğu içinmiş. Eşim başvursa olur mu? Aile arasında bizde farketmez yeterki eski evimiz bizim olsun istiyoruz ne yapmalıyız?
Merhabalar @tebernüş bey öncelikle ilginizden dolayı çokk teşekkür ederim size ???????Almış olduğum 2+1 dairenin tanıtımı olan sahibinden.comda ilan sitesinde 170 metrekare olarak yazılmaktadır. Bende güvenerek müteahhit firmadan 170 metrekare olan daireye 300 bin tl ödeyerek satın aldım dairenin ebeveyn banyosunun yapılacağı söylendi ve reklam ilanında bu da yazmaktadır daireyi satın aldıktan sonra dairenin 115 metrekare olduğunu tespit ettim müteahhitle yaptığımız sözleşme evin metrekaresi de belirtilmemiş firmanın sahibinden.com adrsinde paylaştığı ilanında 170 metrekare olarak yazıyor bnde buna istinaden almıştım daha sonra parayı aldıktan sonra Evi teslim etmediler yani teslim tutabağı imzalamadım teslim tarihi de geçti ebeveyn banyosunu da yapmayacaklarını alıcıya ait olduğunu söylediler oysa banyonun alt yapısı oluşturulmuş öylece bırakılmış kısaca benim müteahhit firmaya karşı dava hakkım varmıdır sözleşmede olmayan fakat reklam ilanında olan şeyleri yapmamaları ayıplı mal olarak dava edilebilirmi ayrıca dairenin iskanı da yok reklamında 170 metrekare olarak tanıtılan evin brütü 115 neti de 97 metrekareimiş reklam ilan gbi tanıtımları gerekçe gösterebilirmiyim neticede ben bilirkişi değilim evin metrekaresini bilebilmem mümkün değilken bu insanları kandırmak değilmidir tebernüş bey çokk çok teşekkürler saygılar efendim .????
degirmenköy ismet paşa pınar sokakta hisseli tarla aldım 300 metrekarebende silivrili olmak istiyorum imar geçerse ev yapacam imar durumu nedir 2174 parsel
İyi akşamlar.2014 yılında 2B den tarla olarak alınan ve akabinde parzelizasyon yapılarak cins değişikliği ile oluşan arsalara (denize yakın olup çevresindekiler arsa vergisine tabidir) 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti uygulanır mı? 5 yıllık süre içerisinde satılırsa alan kişide muafiyet devam eder mi?
Merhaba..Arnavutkoy Dursunkoy 134 ada 19 parselde 6000 m2 hissem var.Sazlidere barajina yapilmasi planlanan marinanin bu parsele etkisi (istimlak riski) hakkında bilgi ve yorumunuzu rica ederim.
Tebernüş Bey iyi çalışmalar öncelikle sitenizdeki atdınlatıcı yazılar için teşekkür ederim konulara yaklaşımınız beni oldukça etkiledi hergün en az 10-15 dakika sitenizde vakit geçirmeden yapamıyorum. fazlaca uzatmadan soruma geçeyim: Hadımköy Deliklikayada lojistik imarlı bir arsam var satmayı düşünüyorum 2 ay kadar önce bir internet sitesine ilan verdim 250.000 TL fiyat yazdım (arsam 467 metrekare) bir emlakçı arsama müşteri oldu arsayı 285.000 TL gibi benim talep ettiğimden yüksek bir fiyata portföyündeki bir müşteriye hemen satabileceğini aradaki fiyat farkını kendisinin alacağını söyledi başlangıçta cazip gelen bu teklifi kabul ettim ama kapora ödemeyi kabul etmediler. Tapu işlemleri içinde biraz oyalandılar, bende arsayı satmaktan vazgeçtim. Bölgedeki arazi fiyatlarının tahmin ettiğimden yüksek olduğunu düşünerek bir ay kadar bekledim. Aynı arsayı bir ay sonra 330.000 TL fiyatla tekrar satılığa çıkardım. Bu safar başka bir emlakçı arsamı 385.000 TL ye bir müşterisine hemen satabileceğini yine aradaki fiyat farkını kendisinin alacağını söyledi. Bölgedeki arsa fiyatları bu kadar değerlimi ? Yoksa bu bir dolandırıcılık yöntemimi ?
Özge hanım bugün verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Bir sorumu tam olarak izah edemedim.Almis olduğumuz site müteahhit mimari projeye aykırı olarak kendisine ait depoların alanları genişlemiş spor kompleksi haline getirmiş.Site olarak ortak kullanım alanin işgali davası açacağız.Ayrica daire olarak gözüken 2 bağımsız bölüm mimari projeye aykırı olarak dükkana çevrildi.Bunlarinda mimari projeye uygun haline getirilmesi için de dava açacağız.Genel kurulda karar alıp seçilecek yeni yönetim kuruluna avukat tutma ,dava açmak için vekalet verme,avukatla sözleşme imzalamak yetkisi vermek istiyoruz.Gorustugumuz avukatlar yargılama giderleri için bilirkişi atandığını bilirkişinin mimari projeye uygun haline getirilmesi için rakam belirleniyor ona göre harç yatırıldığı söyledi.Yargilama gideri buna göre belli oluyor dedi.Genel kurulda sadece dava açma ile ilgili karar alınsa davaya ilişkin ücretler belli olduktan sonra yönetim kurulu bunu daire sahiplerinden tahsil etse olur mu?İllaki Genel Kurulda dava giderleri ucretininde bağımsız bölümlere bölünerek tahmini bir rakam mi belirlemek gerekiyor? Ya da dava ücreti belli olduktan sonra genel kurul toplanarak dava ücreti için yeniden karar mi almak gerekiyor?Tesekkurler