Sancaktepe konut projesinden aldığımız daireden vazgeçme

Soru

İyi çalışmalar; Samandıra daki Dumankaya Mozaik projesinden bir ev satın aldık fakat şuan şirket zor günler geçiriyor bizde karamsarlığa kapıldık.Yüklü bir peşinat verdik kalanı içinde 10 yıllık kredi çektik ödemelerimiz devam ediyor.Fakat Zaman'ında teslim edilmemesinden ve kafamızdaki soru işaretlerinden dolayı satın alma işlemini iade edip paramızı almak istiyoruz.Bu durum da yaşayacağımız kayıplar nelerdir?Zarar eder miyiz böyle bir işlem yaparsak ,böyle bir vazgeçme Hakkı'mız var mıdır?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 14:11 Ecem Orkun 2235 Kişi okudu

Esenyurt NLogo projesimi , YŞGYO Levent Elexia Levent

Soru

İyi Günler Teberrüş bey , 150.000 TL nakitimiz var.Yatırım için Özyurtlar Esenyurt NLogo 1+ 1 = 80 m2 / 250.000 TL ( 48 ay sıfır faiz ) ; YŞGYO Levent Elexia 1+1 = 68 m2 598.000 ( 100 ay sıfır faiz ) olarak 2 projeye kadar eledim.Birisi Esenyur' un seçkin prolerinden biri ve firma için kendi logosu olduğundan dolayı prestiji anlamında değerli.Kapısının önüne 2019 Metro son durağı geliyor.Alışveriş merkezi,havuzu..v.b. gibi bir çok özleliği var.Ancak diğeri de şehrin merkezinde bir proje.Kararsız kaldım sizce yatırım için hangisi daha çok artış gösterir ve kira getirisi getirir.Şimdiden çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 13:05 Ümit AKGÜL 2363 Kişi okudu

apartman kömürlüğünün yıkılması

Soru

iyi günler 16 daireli apartmanda hisseli tapulu bahçe katta oturuyorum mülk sahibiyim binanın arkasında kullanılmayan kömürlükler var bakımsız ve pislik yuvası yıkmak için apartman sakinleri ile görüştüm bir kısmı kabul etti bir kısmı etmedi sebepte şu imiş benim şahsıma kullanacağımı ileri sürüyorlar ne yapmam lazım nereye başvurayım.teşekkür ederim

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 12:34 ahmet önder 1185 Kişi okudu

çanakkale ezine akçakeçeli denize 400 metre arsa alınırmı

Soru

Merhabalar.Çanakkale ezine akçakeçeli denize 400 metre kare 260 metre kare müfrez arsa .Emeklilikte yazlık yaparım veya yatırım olur diyorum fiatı25 bin sizin görüşünüzü almak istedim müfrez arsa ne demek villa yapılırmı saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 11:53 BÜLENT DOĞANCI 1867 Kişi okudu

İstanbulda hangi semtte yatırım yapalım

Soru

İyi günler Daire veya arsa almak istiyoruz İstanbul'dan 250 bin tlye kadar hangi semtte almamız daha makbuldur ??

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 11:23 Derya askoy 2073 Kişi okudu

arsada expertiz raporu mantıklımı

Soru

merhaba tebernüş bey arsa alırken expertiz raporu hazırlatıp o fiyat üzerinden alabilirmiyiz.ileride istimlak olursa.istimlak bedelide bizim yaptırdığımız expertiz raposuna göre bir değer mi olur. değerli görüşleriniz ne dir bu konuda iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 11:08 sadık güneş 743 Kişi okudu

silivri kurfallı da arazi

Soru

Merhabalar; Silivri Kurfallı da 2000 metrekare villa imarlı bir araziyle ilgileniyorum. Benim amacım uzun vade getirisinin olması. Fiyat olarak 170 bin tl talep edildi ancak pazarlık yapılabilir durumda. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 10:54 Mehmet KARACADAĞ 1303 Kişi okudu

Üfe Üzerinde alınan kira ve depozito hakkında

Soru

Merhaba. Yaklaşık 3,5 yıl kadar önce kiralamış olduğum ve emlakçıda kontrat yaptığım bir konuta taşındım. Ev sahibim iyi bir insandı. Ancak yaklaşık 2 yıl sonra bazı maddi problemlerinden dolayı evini sattı. Yeni ev sahibi ile yüzyüze sadece eve ilk bakmaya geldiğinde görüştük. Eski ev sahibim evi sattığını ve bundan sonraki kiraları yeni ev sahibine yatıracağımı telefonla bildirdi. Yeni ev sahibi ile hiçbir yazılı kontrat yapmadık. ilk ev sahibiyle yaptığım kontratımız her yılın aralık ayında yenileniyordu. Yeni ev sahibi Aralık ayı dolduğu gibi 1.075 TL olan kiramı 1.500 TL yapmaya kalktı. Ben hem bu durumun yasal sınırın çok üzerinde olduğunu hem de bu tutarı ödeyemeyeceğimi bildirdim. "O zaman evden çık" tarzı tehditlerle evden çıkarmak istedi. Taşınalı daha 2 sene olmuştu ve taşınmak için de epey masraf yapmıştım. Karşı tarafı güç bela 1.250 TL ye ikna ettim. Ancak bir sonraki yıl da 2.000 TL den kapı açınca, bu kişinin evinde kalmanın daha çok huzursuzluk yaratacağını düşünüp taşınmaya karar verdim. Birkaç ay daha vakit kazanmak için 1.500 TL üzerinden kira verdim ve bu sürede ev bularak çıktım. Ancak ev sahibi 3,5 yıl önce 2 kira bedeli olarak 2.000 TL verdiğim (kontratta yazılı ancak kiracı depozitoya faiz isteyemez diye bir madde var.) depozitoyu 1.000 TL olarak ödedi ve başka ödeme yapmıyor. Aramalarıma da cevap vermiyor. Benim çıkmamın hemen akabinde evi Filistinli bir aileye verdiğini ve herhangi bir maddi kayıp yaşamadığını da biliyorum. Bu uzun anlatımım sonrasında görüşlerinizi istediğim 2 konu var. İlki geriye dönük olarak Üfe üzerinde benden tahsil edilen kiralar için rücu etme hakkım bulunmakta mıdır? İkincisi ise 2 kira bedeli olarak ödediğim depozitoyu yine 2 kira bedeli olarak alma durumum var mıdır?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 10:20 Ömer Özdaş 1145 Kişi okudu

Kentplus Centrium 3+1 daire hk

Soru

Merhaba Tebernüş bey, içerenköy kentplus centrium 3+1 daire fiyatları 650-700 bin arasında seyrediyor. Oturma amaçlı almak istiyorum fakat sitede iskan yok. 5 sene geçmiş olmasına rağmen hala alınamamış. Bu siteden daire almak akıllıca olur mu? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 10:09 Borga Serin 1847 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm kira yardımı

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, kentsel dönüşüme giren bir adet dairemiz var babadan kalma yaklaşık 6 sene bu dairede kendim ikamet ettim kentsel dönüşüm kararı çıkıncada daireyi boşalttım ancak elektrik su vs.. faturalar zamanında babam açtırmıştı hiçbirini üzerime almadım (ikametim hala burada görünüyor) gerekirse site yönetiminden bu dairede oturduğum ısbat edilebilir, ben bu daireden kira yardımı alabilirmiyim, bu soruyu faturalar benim üzerime olmadığı için soruyorum, not: internet, cep telefonu faturam bu adrese geliyordu.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
05 Eylül 2016 | 09:38 Levent Bulut 689 Kişi okudu