arsa payı karşılığında kat yapım sözleşmesi

Soru

Bizim Kartalda 220 metre kare arsamız ve içinde 2 katlı evimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 1 hafta önce annem ile müteahhit arasında noter de sözleşme imzalamışlar. Müteahhit %60 biz ise %40 arasında anlaşma sağlandı. 4 ve 5ci katı bize verecekler. Fakat 5.kat dubleks olacak dediler. Daha sonra anladık ki en üst kat yani teras sadece 1 oda olacak çünkü kaçağa giriyomuş siz ev yapıldıktan sonra yaparsınız dediler. Ama bunu annem imzaladıktan sonra söylediler. Bizim bundan cayma hakkımız var mıdır. Varsa nereye başvurmamız lazım. En az hasarla nasıl atlatabiliriz. Gerçekten bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 15:23 yıldız ışık 551 Kişi okudu

Nef 22 Ataköy ve InIstanbul Lokal hk.

Soru

Tebernüş Bey Merhabalar, öncelikle bayramınızı tebrik ederim. Avrupa yakasından yatırım amaçlı bir projeye girmeyi düşünüyorum. Elimde banka kredisi için %25 lik nakitim bulunmuyor ancak ödeme gücüm %100 ü kredi olsa taksit ödemeye müsait. Ödemede böyle bir avantaj varken %25 i biriktirmek için zaman harcamaya değmeyeceğini düşünüyorum çünkü fiyatlar sürekli yukarı eğilimde . Nef in genelde düşük peşinat teslimde ara ödemeli banka kredili projeleri olduğunu genellikle görüyorum. iki proje için görüşmeye gitmeyi planlamaktayım. Ne22 Ataköy ve InIstanbul Lokal. sitenizde incelediğim kadarıyla ataköy projesi yakınlarında site bulunmadığı için ne olur ne biter şeklindeki sorulara cevap vermemişsiniz haklı olarak. İlgilendiğim iki proje faklı lokasyonlarda o yüzden m2 fiyat karşılaştırması sanırım yapmam doğru olmayacak. yine buradan gördüğüm kadarıyla Nef in brüt Net m2 farkı sanırım yüksek. her ikisi içinde fiyat aldığımda karşılaştırma kriterim ne olmalı sizce (fiyatı uygunsa 2+1 e de niyetlenebilirim ama önceliğim 1+1 ler) her ikisi de metro ve metrobüslere yakın bu yine sizin sorulara verdiğiniz cevaplardan yola çıkarsak kiralanma hızına etkisi olacak olan bir durum . ikisininde teslim tarihleri bir birine yakın mayıs 2017 aralık 2017 . Her ikisi arasında gelgit yaşarsam değerlendirme kriterimi nasıl yapmalıyım , genelde sizin tavsiyeniz işin matematiği kira çarpanı ve civarındaki en uygun m2 fiyatı oluyor, düşük peşinat + ara ödemeli yer arıyor olmam ve bölgedeki kira getirilerinin bilinmiyor etraflarında benzer projeler olmaması nedeniyle matematiği sadece ödemelere göre yapmam gerekecek . Her iki proje hakkında aynı kişiden bilgi alacağım için farklarını avantajlarını nasıl yakalayabilirim, bildiğim kadarıyla Nef te kişiye özel ödemelerde oluyor burada yapabildiğim kadar pazarlığı uzatsam şansım olur mu :) bir de o bölgeleri pek iyi bilmiyorum açıkçası bana yardımlarınızı istemekten başka bir şey kalmıyor geriye :) yine size sığınıyoruz :) tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 14:36 Mustafa KÜÇÜK 3217 Kişi okudu

aydinli referans tuzlami,orhanli maksimum lifemi

Soru

iyi gunler tebernus bey.tuzla aydinli mahallesindeki referans tuzla projesinde 1+1 ev almayi dusunuyorum.fiyat 139.000 ila 149.000 arasinda degisiyor.nakit alacagim ama firma nakit indirimi yapmiyor.birde tuzla orhanli mahallesinde maksimum life projesinde 1+1 ev dusunuyorum.ikisininde metrekaresi ayni sayilir.fiyatlari 125.000 ile 145.000 arasinda degisiyor.ayrica nakit alimlarda % 8 indirim yapiyorlar.bu sartlarda fiyat olarak takdir edersinizki gonul maksimum life a kayiyor.sizce hangi projeyi tercih etmeliyim.ikiside bu aralar teslim edilecek.kira fiyatlarida yakin olur diye dusunuyorum.yatirim icin aliyorum.tesekkur ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 13:05 Yasin kavak 825 Kişi okudu

toki evleri hakkında bilgi almak istiyorum

Soru

İstanbul'da yapılması düşünülen TOKİ projesi var mı nasıl haberdar olabiliriz . Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 12:38 Eda Demir 735 Kişi okudu

projeden ev tapusu alma zamanı

Soru

Projeden ev aldık evin kabası bitti .1800 haneli projedir.Benim evin de olduğu 1. etapta teslimat 2016 temmuzdadır.Teslimattan sonra banka kredim 2 yıl daha devam edecek .Alacağımız tapu kat irtifak tapusumu olur ?Tapuyu nezaman almalıyım.İpotek yaptırılacak sanırım kredim bitince kat mülkiyeti tapusu için yine büyük bir masraf çıkarmı ? teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 12:12 murat turan 555 Kişi okudu

Halkalı Konutbirlik Kentsel Dönüşümü Aktifleşecek mi ?

Soru

Tebernüş Hocam Halkalı Konutbirlik ve Halkalı İstasyon Mh. yapı rezerv alanı ilan edilmişti ve kentsel dönüşüm olacağı beklentisi var ancak bu öngörü pasif durumda...sağdan soldan duyduğumuz dedikodulara göre bu işin önünde 4 engel var diyorlar. 1.Halkalı Marmaray inşaatı 2.Halkalı Gümrüğünün taşınması 3.Halkalı Nükleer Araştırmanın taşınması 4.Halkalı Muhabere Alayının taşınması bunlar tamamlanmadan kentsel dönüşüm oluşmaz dedikodusu var.Marmaray inşaatı Ekim 2016 da bitecekmiş.Halkalı Gümrüğü Mayıs 2016 da Büyükçekmece'ye taşınacakmış.Nükleer Araştırmanın İğneada'ya , Muhabere Alayının Silivri'ye taşınacağı dedikoduları var fakat bu ikisi için tarih konuşulmuyor...Sizce Nükleer Araştırma ve Muhabere Alayı taşınmadan kentsel dönüşüm başlar mı ? bunların Halkalı'dan taşınacağına dair somut bir bilgi var mı ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 03:21 Orhan TANKAL 3451 Kişi okudu

arsa alıp 2 yıl sonra daire sahibi olmak

Soru

Ankara Gölbaşı 40 bin tl arsa alıp 2-3 sene sonra 150 metre kare daire sahibi olun teklifine yorumunuz nedir

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 02:34 hasan sarı 1577 Kişi okudu

arsa veya tarlayami yatirim

Soru

Iyi günler benim 250 bin tl birikmis param var arsa veya tarlaya yatirim yapmak istiyorum uzun vadeli istanbulun neresinden alayim bazi arkadslar arnavutköy bazilarida cerkezköy kararsizim lutfen önerinizi bekliyorum slmdiden tesekurler ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 02:26 Ramazan sahä 981 Kişi okudu

hisseli arazi hesaplama ...

Soru

slm tebernüş bey benim size bi ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim annemim ist beykozda hisseli arazi yeri var bu yeri hesaplayamadık yerin tamamı 126,930,00m2 anneme düşen hisse 29/995328 düşen hisse budur teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Eylül 2015 | 00:52 ugur sancak 519 Kişi okudu