SENİN DÜŞÜNCEN NE ABİ

Soru

ebernüş abi 2 yıl önce arnavutköyden 2 ay öncede silivriden tarla aldım.Şu milyonluk şehir dedikleri şehrin kurulacağına inanmamaya başladım. Neden çünkü heryerde kentsel dönüşümler var buralar bitecekki oralara sıra gelsin.Bu iş sanki bazı emlakçıların işine yaradı gibi. hala arnavutköyde bir gelişme yok kanal istanbuldan hala bi ses yok ama bazı emlakçılara sorarsan kendileri sanki oraların mütehayitiymiş gibi açıklama yapıyorlar.yer satıyorlar.sen ne dersin abi sana göre ne kadar beklemeliyiz.Silivri için bişey demiyorum orası için zaten bilinen bi proje yok ama bu arnavutköy için sanki insanların azına bi parmak bal çalındı gibi geliyor bana.İnşalah ben yanılıyorumdur.Senin yorumun nedir.iyi günler abi

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:42 bayram gücükodacı 2087 Kişi okudu

Uzun vadeli Yatirimlik arsa nerden almak gerekir

Soru

Merhaba Tebernüs bey, uzun vadeli istanbul da yatirimlik 50.000 - 100.000 tl arasi bir arsa almak istiyorum. Nererelere bakmam gerekir? Saygilar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:40 Muhammed Alkuş 1263 Kişi okudu

vekaletname ile tapu işlemleri

Soru

1982 yılında vefat eden annemin babasının veraset ilamını çıkardık. 5 adet mirascı var. bende annem ve ananemin vekaletnameleri var. ben bu vekaletname ile intikal işlemi yaptırdığım zaman sadece vekalet verenlerin hisselerimi görünüyor ,yoksa tüm mirasçıların hisseleri metrekare olarak görünüyor mu? şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:39 Emre kayhan 787 Kişi okudu

yüksek gerilim hattı hakkında

Soru

selamlar manisada 4000 m2 arazimiz var.yakında imara açılacak bölgede yerimizin tam ortasından yüksek gerilim hattı geçiyor.tedaş irtifak kurmuş.belediye %40 kesinti yapacak maksimum.yüksek gerilim hatlarının altı oark yada otopark alanı oluyor.benim arsamda belediye tarafından rayiç bedeli üzerinden park mı olacak yoksa % 40 kesinti olup bana başka yermi verecekler bilgi verebilirmisiniz

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:24 mehmet örnek 681 Kişi okudu

tükrtici mahkemesi üst sınırı

Soru

4.950.- TL için Tüketici hakem heyetine mi yoksa tüketici mahkemesine mi gideceğim. Şayet Mahkemeye müracaat edilecekse ikametimin olduğu yer deki Tüketici mahkemesine mi yoksa edimin teslim edilmediği (kooperatifin inşaatın) yapıldığı olayın olduğu yerdeki tüketici mahkemesine mi başvuracağız.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:23 Kadir gürbüz 187 Kişi okudu

Kendime ait daireye evlenecek kızımı yerleştirmek istiyorum?

Soru

Öncelikle Merhaba, Kendime ait daireye evlenecek olan kızımı yerleştirmek istiyorum. Daireyi 10 ay önce bir kiracı yerleşti fakat kızım 1 yıl sonra evleniyor. Kiracimız ile uzlaşma yoluna gittik fakat körü körüne karşı çıktı. Tahliye davası açılıyormuş nasıl bir yol izlememiz gerektiğini ve sürecin ne kadar sürdüğünü anlatabilir misiniz? Şehir İstanbul. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 14:04 emre erol 683 Kişi okudu

n logo daire almayi düşünüyorum.

Soru

N logo da stüdyo daire almayi düşünüyorum. 40 mkare 110000 25.kat. lokasyon uygun mudur? Beklentim iki sene içinde yüzde 50 prim yapması. Fikriniz önemli benim için.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 13:34 Mehmet sanat 1027 Kişi okudu

almayı düşündüğüm arsanın fiyatı

Soru

sevgili tebernüş bey büyükyoncalıdan 200 metre kare bir arsayı her şeyi içinde 61000 e anlaştık kasımegregi bölgesinde yeni yapılan otobana 2 yada 3 üncü parsel imar durumu 3 katmış sözüm ona yılbaşından sonra yüzde 5 imar artışı olacakmış bu konu hakkında bilginiz varmı birde yerine göre fiyat nasıl sizce ,o civarı dolaştım hemen hemen aynı sizce kısa zamanda getirisi olurmu teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 12:12 ayten ayhan 755 Kişi okudu

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ŞEFFAFLIK

Soru

Tebernüş bey öncelikle kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim. Bu gün emlakkulusi.com da Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projeleri haberleri vardı, detaylıca okudum. Mevlana mah.sitelerde dairemiz var dolayısı ile konuyu yakınen takip etmeye çalışıyoruz. Ancak mahallemizde belediyenin kentsel dönüşüm ofisi de olmasına rağmen kesinlikle sağlıklı bilgi alamıyoruz. Hiç kimse net bir şey söylemiyor. Yuvarlak laflarla insanları başlarından savıyorlar. Orada ki insanların ne iş yaptıklarını da anlamıyorum niye maaş alıyorlar. Bu sorun sanırım tüm Kentsel dönüşüm kapsamında ki bölgelerde var. Belediyeler hangi müteahhitlik firmalarının ne şartlarla hangi bölgelere talepte bulunduklarını gizliyorlar. Kendileri ahbap çavuş ilişkisi ile işi götürüp sözleşme yapılınca açıklama yapıyorlar. Garip garip tipler site yönetimlerine gelip müteahhitler adına pazarlık yapmaya kalkıp sonrada müteahhitlere elimde şu site var, bu site var diye pazarlama yapmaya çalışıyorlar. Bu nasıl iştir, Belediyeler ne yapmaya çalışıyorlar. Amaç riskli bölgelerin dönüştürülmesi mi yoksa buraları komisyon karşılığı pazarlayıp ve el altından yer toplayıp rant sağlamak mı? Sizden ricam bu konulara eğilmeniz, ve mağdur olan veya olmak üzere olan sıradan vatandaşları bilgilendirmeniz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 12:03 ALİ KARA 1271 Kişi okudu

hisseli arsaya mütahitin ev yapması

Soru

Merhaba; öncelikle sizlere bu güzel bilgi desteklerinizden dolayı teşekkür ederim; Babam ve kardeşlerinin hisseli arsaları vardı, müteahhit bu arsa üzerine ev yapmak istedi, babamda bu arsaya ev yapılması konusunda kardeşlerinin baskılarını kıramadı ve kabul etti, öncelikle konuşulan arsa üzerine müteahhit 16 daire olur dedi ve 16 yapacağını beyan etti ve anlaşma gereği babam ve kardeşlerine 6 daire verecekti, daha sonra bizim arsamınızı müteahhit bizim bina yanındaki hastane istedi ve babamın kardeşleri ile görüşüp bu arsayı hastaneye verdi ve babamlara başka bir arsa tahsis etti bu arsa daha büyüktü ve bu arsa üzerine 27 daire yaptı müteahhit, yine babamlara 6 daire vermek istedi müteahhit, babam itiraz etti ve bizim zamanındaki arsamıza 16 daire konuşup 6 daire alacaktık şimdi sen müteahhit bu yeni arsa üzerine 27 daire yaptın ve bizlere yine 6 daire veriyorsun dedi ve itiraz etti babam, müteahhit kardeşleri devreye sokup babamı kandırdılar ve tapuda babam yine itiraz etti müteahhit ve amcalarımızın bazıları, babama sen bu tapuya imza at biz o sorunu çözeceğiz daire sayını artıracağız dediler ve babama tapuda imza attırdılar, bu durum karşısında şimdi müteahhit ben sizler 6 daireden başka veremem deyip babam ve kardeşlerin bir kısmını hayal kırıklığına uğrattı , biz bu durumda yapabileceğimiz bir itiraz olabilir mi ve sonuç alma olasılığımız nedir, babam 66 yaşında ve en büyük kardeş babam, bu konuda yardımcı olursanız minnettar olurum, Allah rızası için bizlere bir çıkar yok gösterimsiniz? Allaha emanet olun.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
23 Aralık 2014 | 11:56 adem yılmaz 4517 Kişi okudu