şile köyleri hakkında ...

Soru

Tebernüş bey merhabalar.3, köprünün açılması ile beraber şilenin istanbula yakın köylerinde yatırım yapılabilirmi.arsa işinden çok anlamam.şile köylerini tafsiye edermisiniz.sizlerin vereceği yön verme ve yön tayin etme şekliyle yatırım yapacağım.sizler herzaman yol olan yerin gelişeceğinden bahsediyorsunuz.haritadan şile otoyolu ve 3 köprünün bağlantı yollarını dikkate aldığımda hangi köylere yatırım yapılabilir

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 13:49 tahsin küt 1593 Kişi okudu

Nakit alıcılara ulaşmak..

Soru

Merhaba Tebernüş Bey elime istanbulda bazı bölgelerde gayrimenkulünü hızlı ve nakit satmak adına indirimli verenler benimle iletişime geçiyorlar . Bana lazım olan şey ise nakit alıcı. Kendi gücüm hepsine yetmiyor. Nakit alıcılara ulaşmak için yollar arıyorum sizin tavsiyeniz nedir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 12:55 Aykut Gürcan 2757 Kişi okudu

Queen Central Park projesinin Anthil'deki daire fiyatlarina etkisi ne olur?

Soru

Anthill A blokta 102 metrekare dairem var.Simpas'in yeni yapilan projesini 2,5 yil sonra teslim edecekler ve m2 fiyati 10.000TL den satiyorlar.Anthill civardaki en iyi proje fakat su an degerinin altinda oldugunu dusunuyorum.yapilan bu yeni proje 2 sene sonra Anthill'de deger artisi yaratir mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 12:26 Birgul Cetin 1393 Kişi okudu

Dubleks konutun bağımsız bölümlere dönüştürülmesi?

Soru

Cadde üzerinde bulunan dört katlı müstakil iskan raporlu dubleks konutumu , dört bağımsız bölüm olarak kiraya vermek istiyorum. Yasal olarak nasıl bir yol izlemeliyim. Binanın yapısında her bir kat bağımsız bölüm olarak yapılmıştır. Katların elektirik , su devreleri saat takmaya uygun yapılmıştır. Isıtma kalorimetre ile mustakil olarak planlanmıştır. Ancak belediyeden iş yeri açma belgesi almada sorun yaşanmaktadır. Yasal olarak nasıl bir yol takip etmeliyim.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 00:29 Hacı ANKAY 729 Kişi okudu

hisseli tapunun ayrılması

Soru

hocam iyi günler kolay gelsin. bizim ilçeye bağlı köyde, şimdi şlşmiz büyükşehir belediyesi oldu hisseli arsa var. arsa üzerinde 3 ü ikamet 1 tanesi kuran kursu binası var ve ortaklar bahcelerini duvar örmek suretiyle ayrılmış durumda . bizim bir komşu ile sorun oldu bundan dolayı harita müh getirdik ve bizim 350 m2 eksik cıktı. arsa dikdortgen seklinde ve bizim konutun üstü veyan tarafı hissli arsa diğer tarafımız baska parseller. eger yan tarafımız dan alacak olsak evin yarısı gidiyor harita müh göre sorunlu oldugumuz taraftan olursa oluyor. şimdi bizden baska kimse kendi tapusunu almak istemiyor .sorunlu oldumuz sahısta kendi tarafından vermemek için ahır yaparım vermem diyor. biz ne yapmalıyızki kendi tapumuzu ve eksik olan kısmı alabilelim tesekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 00:21 ahmet yılmaz 721 Kişi okudu

BULVAR İSTANBUL/ METROKENT/ PARK MAVERA/ BAHÇETEPE

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Muhafazakar bir aile olmamız hasebiyle Başakşehir civarında açık havuzu olmayan ancak çocuklarımızın arabalarla karşı karşıya gelmeden oyun oynayabileceği alanları olan projelerle ilgileniyoruz. Ancak TOKİ yada Kiptaşın bazı projeleri gibi çok kalabalık, karışık, güvenlik açısından sorunlu projeleri tercih etmiyoruz. Hali hazırda giriş katta oturduğumuz için önü açık yüksek katlar arıyoruz. Şu an bakırköy civarındayız ama güneşe, yeşile hasretiz, otopark ve çocukların oynayacağı alan sorun. Bu anlamda Başakşehirdeki Vadişehir projesi konum ve vaad ettikleri itibariyle güzel görünüyor ancak 2017 nisan ile eylül arasında tamamlanacakmış biz 2016 yazında taşınmak istiyoruz, çocuk okula başlayacak çünkü. Maksimum bütçemiz 700bin tl. 3+1 yada 4+1 bakıyoruz. Başlıkta belirttiğim projelerde bu fiyat aralığında yerler var. Ancak başakşehir merkez mi yoksa kayaşehir tarafında yeni inşa edilen bölge mi tercih edilmeli? Sonuçta daha nizamlı bir yapılaşma var kayaşehirde ancak mahrumiyet bölgesi gibi de aynı zamanda :) belki bir 5 sene sonra bütçemizi artırma durumumuz var o zaman daha yüksek meblağlı yerlere geçilebilir. O açıdan alacağımız yerin prim yapması önemli de, oldu da geçemezsek ah vah etmeyelim istiyorum. Önceliğimiz kaliteli yaşam, sonrasında prim olursa ne ala :) Size gelen şikayetleri de görüyorsunuz. Bahsi geçen 4 proje yada varsa ulaşımı kolay, taliplileri nispeten daha nezih yapıda olan muhafazakar kesime hitap eden projeler onlar da olur. Tavsiyenizi bekliyoruz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Aralık 2015 | 00:20 Yahya Bayram 4703 Kişi okudu

Satis sozlesmesiyle hak iddia edebilirmiyim.

Soru

Tekrar merhabalar.Birkac gun once fitowerdaki ev ile ilgili sizden bilgi almistim.Biz simdi o firma ile anlastik aramizda bir satis sozlesmesi duzenledik ev 125 bin 25 pesin gerisi kredi ile odeme yapilcak.Yalniz evin eksiklikleri var bizim acelemiz olmadigi icin ocak subat gibi bize teslim edecekler ve o zaman kredi cekip tapuyu alacagim.Bu surecte herhangi bir sorun yasarsak bu satis sozlesmesiyle hak iddia edeblirmiyim.Nelere dikkat etmemiz gereklidir.Tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 22:24 Burcudurgut 579 Kişi okudu

Körfezkent 1 ve 4.etaplar sizce nasil, farklari var mi?

Soru

Tebernüş bey merhaba. Yazi ve yorumlarinizi ilgiyle takip ediyorum hersey icin cok tesekkur ederim size. Sabiha Gökçen'de calisiyorum ve buralara yakin yerlerde konut arayışım var. Peşinat 40 bin üstünü pek geçemediği icin yer bulmakta sıkıntı yasiyordum. Yakin zamanda Emlak Konut'un Körfezkent projesini fark ettim. Proje hosuma gitti. 4.etap satislari devam ediyor. Fakat ozellikle ilk 2 etaba gore fiyat baya fark ediyor. Sormak istedigim sorulara geceyim: 1) Körfezkent 1.etap brüt 120 m2 ve 3+1 arakat daire devirli satis buldum birkaç tane. 90bin TL pesinat, 48 ay 1400 tl sabit vadeli yada 43 taksit 1200 tl tufeli vadeli daireler var. Kira getirisi 600 tl imiş ama zaten oturumluk dusunuyorum. 2) Körfezkent 4.etap 2 sene sonra teslim edilecek daireler var emlak konut kendisi satiyor. Brut 145 m2 ve 3+1 arakat daire. 67bin TL pesinat, 120 ay 1700 TL tufeli daire var. 3) 1.etap niye hic deger kazanmamisken 4.etap bu kadar pahalandi anlayamadim. Herhangi bir sorun mu var internette de bir sey bulamadim. 1 ve 2.etaplarin bir farki var mi 3 ve 4e gore? 4) 1.etap ile ilgili hic daire plani ve site ozellikleri bulamiyorum internette. Bulabilecegim bir yer biliyor musunuz acaba? Henuz genc ve yeni evli hatta yeni baba olmus birisi olarak ilk evim icin degerli yardimlarinizi bekliyorum :)) Simdiden tesekkurler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Aralık 2015 | 21:26 Akif Özdemir 2233 Kişi okudu