mahmutbey gişelerinin kalkması ile ilgili görüşleriniz ve yardımlarınızı bekleri

Soru

merhabalar tebernüş bey istanbul 395-1204 arası şehrini Konstantinopolis ismiyle peninsula yarımadasında kurar 1204-1261 Latinlerin işgaline uğrayan Konstantinopolis buradaki şehri kuzeye dogru taşımaya başlar 1453-1922 osmanlı devleti ise 1600 başında sur içinden kuzeye kayışa devam eder 1922 -1999 şehirleşme yerinde kalmıştır 1999 -2014 şehir tekrar kuzeye açılmış olup buradaki yerleşim yerleri yollar ve otobanlarla sarılmıştır şimdi 1992 kurulan bir ilçe olan bahçeşehir şehir dışında kaldıgında insanlar buralara evlerine gelmek için ayrı bir ücret ödemektedirler görülen tarihten beri şehir kuzeye açıldıkça yeni yerleşim alanları katıldıkça sınırlarından taşmış olup halen istanbulun göbegindeki mahmutbey gişeleri soygunculuga devam etmektedir mahmutbey gişelerinin istanbul trafigine o kadar çok sorun çıkarıcak ki farkında degiller araçla akşam üstü sıf mahmutbey gişelerinin yüzünden yolda 2 saatimiz geçiyor bu eziyettir tarihte imparatorlar şehirlerine ne gerekiyorsa onları yapıyorlardı şehirler kalabalıklaştıkça şehir dışarı kayıyordu kayarken insanlar magdur olmuyorlardı şimdi kayaşehir kuruldu başakşehir orada az ileride ıspartakule yanıbaşında bahçeşehir oradaki araçlar hangi yolları kullanıyor mahmutbey tem bizler site sakinleri olarak -Karayolları Genel Müdürlüğü -İBB Ulaşım Daire Başkanlığı -BİMER ulaşmak şartıyla dilekçeler hazırladık şu anda ıspartakule ve bahçeşehirdeki sitelerde bunları site yönetimlerine verdik başakşehir ve kayaşehirde dilekçelerini gönderirlerse el birligiyle mahmutbey gişelerini kaldıralım yoksa insanlara yazık günah sizce kalkma ihtimali ne durumdadır tebernüş bey ? kaldırırlar mı ?bakanlar kurulu izni gerekli sanırım ? illa bakanlardan biri o trafikte kalıp kaldıralım mı der ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 10:00 nuri kaya 2281 Kişi okudu

Ek sözleşme hatası yanlış mı yaptık ??

Soru

Arsamızı verdiğimiz müteahhitle yapılan ilk iinşaat sözleşmesinde kat planı şöyle idi : her katta bodrum ortak kul. alanı + zemin kat + 4 kat diye sözleşme yapılmıştı. Müteahhit binaya başlamak yapı ruhsatı almak istiyorum orası yanlış yazılmış diye ek sözleşme yaparak bu ibareyi : zemin + 4 kat diye değiştirdi. Ama bina bodrum + zemin + üzeri 4 kat oldu. Ek sözleşmeyi imzaladık diye bodrum katlar müteahhitin yönetiminemi geçti ?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 09:38 damla sarikaya 333 Kişi okudu

plan projeye aykırı yapıya belediyenin iskan izni vermesi.

Soru

Ben arsa hissedarli olarak yüklenici ile katkarşıligı noterden sözlesme yaptık,fakat yüklenici yapıyı kafasına göre yapmıs ortak alanlarda bulunan fransiz balkon pencereler240cm boyunda olması gerekenler cam cerceve yapı,150cm pencereyapılmış,cocuk havuzu yapilmamiş,yükleniciye düsen daireler buyuk yapılmiş buna iskan verilmiş ben dairemdeki tüm hataları mahkemece tespit ettirdim,fakat ne belediye nede yüklenici bu konuda gereken görevlerini yapmadılar,yüklenici ve belediye susarak gecistiriyorlar,hangi kurum bunlari denetlemeden sorumlu ben ne yapabilirim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 06:51 murat karabulut 537 Kişi okudu

Hisseli tapuda anlaşmazlık.

Soru

Hisseli tapulu müstakil evim var hissedarla ortak metrekareler ayrı binalar. yanımızda aynı şekil 2 eski bina var mütahitle onlar anlaşmış satmışlar evlerini bizde anlaştık sözde ancak hissedar yanaşmıyor evler çok eski 50 yıllık. Teyze yaşlı vermem diyor ama bende yeni daire istiyorum nasıl bir yol izlemek gerekir ? Depreme dayanıklı değil ekipleri çağırsak karar aldırsak bu sefer mecbur yıkılır mı ? Teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 01:33 Ramazan Karakılıç 3321 Kişi okudu

İnşaat Halindeki Projeden Tapusuz Ev Almak

Soru

Merhaba, öncelikle cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Bursada yüksekoba inşaattan 2+1 alt kat ve 2+1 üst kat olmak üzere bir dubleks daire almak üzereyim.İnşaat firmasıyla bir sözleşme imzalanacak fakat banka kredisi ve tapu işlemlerinin aralık ayında gerçekleşmesinin münkün olduğunu söylediler. Ortada tapu olmadan ve banka krediside aralıkta çıkacakken sözleşmeyle peşinat verip evi almakta bir sakınca varmıdır? Ve bu sözleşmenin geçerliliği nedir? Sözleşme kesinlikle noter huzurundamı yapılmalıdır? Tekrar teşekkürler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 01:03 Hasan Korkmaz 1367 Kişi okudu

Kiptaş Kayabaşı Konutları

Soru

Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum.Benim Kiptaş Kayabaşı konutlarında 3+1 115 m2 Sazlıdere barajını gören içinde kiracısı olan bir dairem var(600 TL kira getirisi) Daireyi 2008 yılında Kiptaştan topraktan satın almıştım.Kayaşehir'e yapılan ve yapıldığı parselde tek başına kalmış bölgede yapılan Toki ve Özel projelere nazaran çok geride kalmış , prim yapma , gelişme açısından talihsiz bir proje olarak bugünlere geldi.Memur maaşımla kazandığım bunun dışında başka bir yatırımımın olmadığı tek yatırımım ve yıllardır prim yapar diye bekliyorum ama insanlar Kayaşehir de ki projelerden ev alıp sadece peşinat ödeyerek aldıkları evlerini 1 yıl geçmeden 100-150 bin tl karla satıp para kazanmaları moralimi bozmakta ve bu da beni evi satıp başka yatırımlara yönlendirme konusunda kafamı karıştırmaktadır.Bu sebeple daire mi satarak Arnavutköy'de konut tahsis alanı olarak belirlenmiş yerlerden iyi konumda m2 si 300 tl (Daha uygun yerlerde mevcut m2 si 150 Tl) olan bir yerden arsa almak istiyorum ama kafam çok karışık.Arsa alırsam 3 yıl satmayı düşünmüyorum.Korkum şu ki şu an konut tahsis alanı olarak görünen yer 3 yıl sonra ya da daha erken bir zamanda yeşil alan ilan edilebilir.Bu sebeple zarar ederim korkusu var ama riskte almak istiyorum.Bana bu konuda tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum.Siz olsanız ne yapardınız?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2014 | 00:28 Mehmet DEMİR 4899 Kişi okudu

Sahrayıcedit'te topraktan daire alımı

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sahrayıcedit'te güvendiğimiz bir inşaat firmasının projesi var. Eski apartmanı yıktılar. Birkaç ay içinde ruhsatı alıp inşaata başlayacaklar. En geç 18 ay sonunda teslim edileceğini düşünüyorum. İnternetten yaptığım araştırmalara göre sıfır anahtar teslim dairelerin metrekare fiyatları ortalama 6000-6500 TL civarında. 9 katlı apartmanın 5. katını topraktan metrekaresi 4000 TL ye alma ihtimalimiz var. Peşinat olarak 100.000 TL verip kalan meblağı da apartmanın %75i tamamlanıp tapusuyla birlikte kredi çekilecek duruma geldiğinde krediyle ödemeyi düşünüyorum. Daire brüt 98 m2 ve 3+1 olacak. En az 1500 TL ye kiraya verileceğini düşünüyorum ancak kısmetse oturmayı düşünüyorum. Uzun süredir Avrupa yakasında yaşadığım için makul bir yatırım olur mu pek anlayamıyorum açıkçası. Sizin de fikrinizi almak istiyorum, 100.000 TL ön ödemeye göre 4000 TL lik metrekare fiyatı yüksek mi kalıyor? Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ekim 2014 | 22:41 Gizem Polat 1227 Kişi okudu

minumum ifraz büyüklüğü nedir

Soru

iyi günler; ilgilendiğim arsa 200 m2,belediyenin notlarında minumum ifraz büyüklüğü 1000m2 yazılmaktadır. Bunun anlamı nedir? kolay gelsin

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ekim 2014 | 21:22 onur kalkavan 1578 Kişi okudu

Parsel Sorgulama - Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Resmi Web Sitesi

Soru

Tebernüş Bey merhaba. Soner Bey'in durumuna düşen bir çok arkadaş var. Sitede yazılanlara bakınca hayret ediyorum. Emsal nedir bilmeden arsa alan, imar durumunun nereden sorgulandığını bilmeden arazi alan vs vs birçok acemi yatırımcı var. Lütfen ilk önce bilinçlenin, öğrenin, araştırın ondan sonra ALIM-SATIM yapın. Sonra çok ağlarsınız size Tebernüş Bey bile yardım edemez. Bilmeyenler için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün yeni bir uygulaması var. Tapu bilgilerini girerek arazinizi görebilirsiniz. Adres: http://cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ekim 2014 | 19:51 Adnan Süzer 2551 Kişi okudu