Merhaba Tebernüş Bey

Soru

Ben Atakent orkide 2 sitesinde 2+1 (84 m2) dairede oturmaktayım. tema istanbuldan 3+1 (151.18 m2) fiyatı 610 bin tl evi beğendim oturmak için almak istiyorum. evimi 260 bin satıp birikmiş 100 bin tl yide ekleyip, 250 bin tl kredi kullanarak (kredi faizi 0.87) almak istiyorum. sizce mantıklımı çünkü 10 yıl borçlanacağız ikimizde devlet memuruyuz aylık gelirimiz 5700 tl civarında giderimizde yaklaşık 2500 tl.ne dersiniz kararsızız?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Aralık 2014 | 19:33 ahmet usta 1355 Kişi okudu

3.HAVALIMANI NIN YERIMI DEGISECEK?

Soru

merhaba tebernüs bey nasilsiniz? bugünkü cikan haberde acaba 3.havaalaninin yerimi degisecek acaba cünkü bu gün cikan haberde cok ilginc ayrintilar var vede cok önemli ayrintilar acaba bu hükümet bu yapilan calismalari hic önemsemiyormu yapilan calismalarda mühentisler oraya ancak kagit üzerinde havalimani yapila bilir diyorlar gercekte oraya havalimani yapilamaz diyorlar haberden bir kac parca gönderiyorum .TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir. Çünkü 70 metre kotunda yapılacak pistlerden, kara yönünden, uluslararası uçuş güvenlik kriterlerine göre, iniş-kalkış mümkün değildir" ifadelerine yer verdi."Havaalanı pistleri 70 metre kotuna göre yapılırsa, havaalanının güneyinden uçak iniş ve kalkışlarının teorik olarak mümkün olmadığı uçak mühendisleri ve bilim insanlarının similasyon üzerinden yaptıkları değerlendirmelere göre mümkün olmamaktadır. Ya oradaki mevcut tepeler traşlanacak ya da havaalanının, ihale aşamasında söylenildiği gibi 105 metre kotuna göre yapılması gerekmektedir. Ancak traşlanacak tepelerin olduğu yerden 3. köprü otoyolu geçmektedir. Bu durumda yine ihalesi yapılmış olan ve inşaatı devam etmekte olan otoyolun proje kotlarının değişmesi gündeme gelecektir. İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir. Çünkü 70 metre kotunda yapılacak pistlerden, kara yönünden, uluslararası uçuş güvenlik kriterlerine göre, iniş-kalkış mümkün değildir."

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Aralık 2014 | 17:41 erdogan yilmaz 1356 Kişi okudu

Satıldı Tebernüş bey. Hayırlı olsun :)

Soru

Tebernüş bey alaçatıda ki ev için görüşmüştük Fakat bugün itibariyle 2 milyon 380 bin Tl ye bugün alıcısını buldu. Gerçi ben satamadım komisyonumu alamadım o ayrı ama :) sadece söylemek istedim Alaçatıda anlamadığım halde o eski evler 2-3 milyon değerinde satılıyor. Alan kişi demek ki kazanıyor bir şekilde..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Ekim 2014 | 17:21 Murat Balkan 1356 Kişi okudu

Kocaeli Kandıra'da Tarla Alımı Hk.

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, Arsa yatırımı ciddi araştırma isteyen bir iştir elbet. Bu konuda ben de ince eleyip sık dokuyanlardanım. Kocaeli Kandıra'nın köylerinde köy içinde, yolu olan, %5 imarlı 3200 ve 1300 m2'lik 2 tarla buldum.(Hayvancılık için %30 imarlı diyorlar) ikisi için toplamda 40.000 TL talep ediliyor. Kocael-Kandıra için yorumlarınızı alabilir miyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2014 | 09:09 Arif Ünal Köroğlu 1356 Kişi okudu

YENİKÖY İMAR

Soru

Merhabalar TEbernüş bey...GEçen yıl bir sorum olmuştu size...HAvaalanı bölgesinde arsa hakkında....Şu anda havaalanı için imar planları asılmış durumda...BU imar planı sadece havaalanı içinmidir , etrafındaki arazileri de etkiler mi..?Bİr diğer sorum da ;kanal istanbul için resmi açıklamadan bahsediyorsunuz,nezaman yapılabilir bu açıklama bilginiz dahilindemi.....YEniköy yolu üzerindeki arazimizi satışa çıkarmalı mı,yoksa beklemelimiyiz....KAmulaştırma yapılırsa eğer,,değerinden aşağıyamı kamulaştırılır....Son sorum;su havzası niteliğindeki araziler e imar verme gibi bi durum olabilirmi bu bölgede...TEşekkür ederim..... .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Haziran 2014 | 00:20 Betül Şirin 1355 Kişi okudu

Kiptaş sefakôy

Soru

Iyi günler tebernüş bey Benim kiptaş sefaköy de 3+1 dairem var şuan 430 veriyorlar ben evimi satıp Riva'da arsa almak istiyorum yatırım amaçlı metrekaresi 250$ 350$ Arasında değişiyor önerinizi alabilirmiyim bu arada kira getirisi 1100 tl sefaköyün. :) Saygılar iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Nisan 2014 | 21:14 Aslı Yılmaz 1355 Kişi okudu

nef ataköy

Soru

Sn. Tebernüş bey, Nef Ataköy home ofis ve daireleri metrekaresi 3200 3400 dolardan yani 7000 TLden satışa çıkarıyormuş. Selenium Ataköyde dairelerini ama ofis değil metrekaresi 5400 TL den satışa cıkaracakmış. Lokasyonları E-5'e paralel yanyana .(Ayrıca Ataköy ün eski evleri daha uygun fiyatta). Hangisi gelecekte daha iyi yatırım için. Çok teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Nisan 2014 | 20:29 mutlu uluç 1355 Kişi okudu

fırat life style eryaman ANKARA

Soru

Sayın Tebernüş bey merhaba, Ankara'daki "Fırat Life Style Eryaman" projelerinden bitmiş olandan 1+0 daire 75000 ve yeni yapılan relax projesinde(aralık 2014 teslim diyorlar) 65 000 lira. Sizce 1+0 daireler yarırım için uygun mu? Bu projelerin yatırım için uygun olup olmadığı konusundaki düşüncelerinizi de öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Eylül 2013 | 18:29 Gülay Çilek 1356 Kişi okudu

Körfezkent

Soru

İyi akşamlar, Körfezkent 3 projesini soracaktım, körfezkent 2 de yakın fiyatlara satılıklar olduğunu gördüm, yani prim yapmamış gibi geldi. lokasyon ve prim açısından nasıl değerlendirirsiniz, uzun vadeli düşünüyorum, Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Ağustos 2013 | 20:23 Erdoğan ŞEN 1355 Kişi okudu

Glow3 fiyat ile ilgili yorumunuz

Soru

Tebernüş Bey hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Sitede 3+1 kiralık ilanı yok. 2+1 kiralayan bir emlakçı ile konuştum, 1500'e kiraya verilmiş. 3+1'in 1800-2000 gibi gideceğini söyledi. Bizim alıcı olduğumuz ev 2000'den gider gibi düşünürsem 530k satış fiyatı üzerinden 21 yıllık bir kiraya denk geliyor. Nasıl bir oran sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Nisan 2013 | 17:20 Harun Korkmaz 1355 Kişi okudu