ortak alınan tarla için nasıl bi yol izleyelim?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey Adapazarı Sakaryada dört kişi 8 dönüm bi tarla aldık.Tapuyu tek kişinin üzerine yaptık. Dünyanın her türlü hali var malum. Bu durumda diğer ortaklar için noterde kendi aramızda nasıl bi sözleşme yapabiliriz? Veya başka bi yolu var mı? Tapu yine tek kişinin üzerinde olacak. Şimdeden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mayıs 2017 | 21:13 Murat Çiçek 1190 Kişi okudu

Arazi yatırımları için en hızlı sit alanı sorgulaması

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Arsa yatırımı yapmadan önce en önemli konuların başında gelen sit alani sorgulamasını en hızlı şekildd nereden yapabiliriz? Ayrıca tarla vasfındaki arazilerin sulu veya kuru tarım arazisi olduğunun sorgulamasını en hızlı şekilde nereden temin edebiliriz. Teşekküler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
23 Nisan 2017 | 01:19 Can Yöndem 1190 Kişi okudu

mandıra caddesinde 10 metrekare arsa paylı daire

Soru

Fikirtepe mandıra caddesinde 10 metrekare arsa payına sahip 2+1 85 metrekarelik bir daire.Kentsele girdiği ancak henüz yıkım kararı verilmediği söyleniyor . 140.000 TL gibi bir rakama almak uygun bir yatırım mıdır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 15:06 ayşe kaya 1190 Kişi okudu

2 b ve tarım arazilerinin satışı ile ilgili torba yasa

Soru

Merhaba 2b arazileri ve tarım arazilerinin satışları ile ilgili müjdeyi Bayram'dan önce çıkan torba yasa da çıktı şeklinde medya da gördük ancak o tarihlerde çıkan resmi gazete de göremedik acaba o yasa hala çıkmadı mı bilgilendirebilirseniz seviniriz

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2016 | 14:18 Rasim Ali Atbakan 1189 Kişi okudu

Kira carpani mi, prim mi?

Soru

Merhaba Tebernus Bey, 2 yil once Atasehir Ornek mahallesinden 210.000 TL ye aldigim ev su anda 400.000 TL bandinda ve kira ortalamasi 1500-1700 TL civarinda. Bu yil Aydin'da universite yanindan 124.000 TL ye aldigim evi 950 TL ye kiraya verdim. Aydin'daki evin kira carpni oldukca uygun, ancak evin fiyatinin Istanbul'daki gibi prim yapmasi cok zor gorunuyor. Su anda tekrar yatirim yapma planim var ve bu iki durum arasinda kaldim. Sizce hangi yolu izlemeliyim? Kira carpanimi yoksa yuksek prim ihtimali mi? Cevabiniz icin simdiden cok tesekkurler. Saygilarimla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Eylül 2016 | 23:28 Haydar Ali Korkmaz 1190 Kişi okudu

Kaporami nasil alabilirmiyim?

Soru

Merhaba. Yazin başinda bir emlak firmasina ev icin başvurduk . Emlak firmasina şunu söyledik belirli bir fiyat araliğinda ev almayı düşünüyoruz . Hemen bize birkaç ev sundular onların arasında sadece bir ev normal durumdaydı fakat fiyati biraz pahali göründü. Pazarliğı yaptiktan sonra bize kaporayi odemeniz gerekiyor. Bizde 500gibi bir fiyat verecektik. Hemen bize hayir 500 ne ki en az 5000 yatircaksiniz. O parayi verirken bize dediler bu para sadece bir formalite. O para sizin .istediginiz zaman birşey hoşunuza gitmese parayi çekebileceksiniz . . Bir anlaşmada imzaladik. Anlaşmada en son puntoda şunlar yaziyor eger satıci evi satmaktan vazgecerse kaporanın 2 katını odeyecek. Eger alici vazgecerse kaporayi kaybedecek.fakat nekadar sure icerisinde bir sey yazili yok. . . Yazin bawinda bu eve başvurduk iki ay geçti. Adamlar ilk başta bize darbe oldu işlemler yavaşladı. Ama kredi tamam. Kredide sıkintı yok. Sonra ekspertiz geldi evin fiyatini az gösyerdi onla ugrasiyoruz. Sonra her gun hep yarin yarin. Yarin kesin olucak. Bu hafta sonu tapuya gidecez. Yarin taşinacaksiniz. Yani bitmez oldu. Yarin yarin. Biz bundan şuphe ettik bankaya gittik. Bankada bize dediler birbucuk ay once başvuruda bulundular ama red kararı cikti cunku baya buyuk bir miktar. Gelirinizle uyuşmuyor. Red kararından sonra birdaha başvuru olmadı. Biz bunu duyunca emlakcıya gidip. Kaporayı almak istediğimizi belirttik. Fakat adam israrla ben cevap bekliyorum krediniz cikicak yarin belli olucak diye israrla tekrar ediyor. 2 hafta ayni şey. Hep yarin . Hatta her gun diyor yarin olmazsa kaporanizi verecem. 2 hafta ayni şekilde. Yanimizda sürekli bir adami ariyor ne oldu krediyi ayarla adamlar bekliyor. Ki biz diyoruz istemiyoruz artik 2 ay gecti olmuyor paramizi geri verin adam diyor kapora sikinti degil. Ama kaporayi da vermiyor . Hep yarin yarin. Bugün gittik ciddi derece daraldık bu durumdan biz paramizi istiyoruz Paramizi verin diyoruz. Bize vazgectiniz mi diyor. Niye bana demediniz daha once. Ki biz 3 hafta ayni şeyi diyoruz zorlamanin anlami yok paramizi verin. Adam wimdi de diyor para ev sahibinde . 5 bin buyuk para bir anda size onu nereden vereyim . Ama neyse kaora sikinti degil cuma gelin herşey belli olur. Kredi cekeriz gine diyor Biz bu işin icine girdıgimizde bize sadece bir hafta icinde her belge hazir olur tapu alinir ve hemen taşiniriz. Ama gelin görün yaz bitiyor . Biz kimseyine soz vermedikki 2 ay bekliyecez diye. Kendi paramizla rezil olduk. Biz dava etmek istiyoruz. Her gun ayni şeyleri duymaktan biktik. Adamlar 2 ay bizden kredi cekilmedigini sakladilar sürekli yalanla gittiler.. nereye ve nasil başvurabiliriz. Adliyeye gidip dava acmak için para aliyorlar mi? Bir iyi avukat önerebilirmisiniz? Bu konularda devlet memuru yani avukati bizim işimizi görebilirmi? En onemlisi de bu durumda paramizi alabilecekmiyiz? ? ?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
25 Ağustos 2016 | 02:02 My-world 1190 Kişi okudu

Site Yönetimi ortak alanda şahsi mala gelen zararı ödemek zorunda mı?

Soru

Kiptaş tuzla 1. Etapta oturuyorum. Site içerisinde arabamın silecegi kırıldı. Aracı gören herhangi bir kamera tespit edilemedi. Ben zararımın tazmin edilmesi için site yönetimine dilekçe verdim. Güvenlik için bir sürü aidat ödediğimi ve malımın güvenliğini sağlayacak koşulları saglayamıyorlarsa neden aidata güvenlik farkı eklediklerini sordum. Yönetimden cevap bekliyorum henüz ama yasal olarak böyle bir hakkım var mı öğrenmek istiyorum ve varsa kanun ve maddesini yazabilir misiniz. Teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
04 Ağustos 2016 | 19:57 Oğuz duran 1190 Kişi okudu

Projeden alınan konut için Ekspertiz Ücreti

Soru

Merhaba Tebernüş bey, 2016 yılı ocak ayında sancaktepede bir projeden krediyle daire satın aldım. Kredi kullanımı aşamasında daire inşaat halindeydi ve bu sebeple inşaat firmasının anlaşmalı olduğu bankadan kredi kullandım. Dairemi teslim aldım ve 6 aydır da kredimi ödüyorum. Geçen hafta bankadan aradılar ve ekspertiz raporu için 600 tl talep ettiler. Kredi kullandığım sırada konut inşaat jalindeyken yapamamışlar. Şimdi yapacaklarmış. Ancak benim sözleşmemde ekspertiz ücreti 0 görünüyor ve mevcut durumda kredimi kullandım. 6 aydır taksit ödüyorum. Bu durumda talep edilen eskpertiz ücretini ödemem gerekir mi? Yasal olarak ödememem durumunda sıkıntı oluşturur mu? Yardımlarınoz için teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
06 Temmuz 2016 | 12:45 Mehmet Şahin 1190 Kişi okudu

Üvey kardeşi mirastan çıkarma

Soru

Babamın ilk eşinden olan çocuğunu mirastan çıkarmaya hakkımız var mı. Kişi 50 yılda sadece 8ay babamızla bir arada oldu onun dışında ailemizle hiç görüşmedi. Hastalıkta sağlıkta iyi ve kötü günde babamızın yanında olmadı. Babamın üzerine kayıtlı olan tapularda annemizin ve bizim maddi ve manevi desteğimiz çok. Bu yüzden miras hakkını babam sağ yada vefat halinde men etme hakkımız var mı?saygılarımla

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Mayıs 2016 | 01:45 Akın incekara 1189 Kişi okudu

İyi br müteahhit hakkında bilgi

Soru

Merhaba Tebernus bey sizi takip etmeye çalışıyorum ve müteahit olmayı istiyorum. Fakat siz müteahhitligi onermiyorsunuz al sat yapılmasınin daha mantikli olduğunu piyasanin yarım müteahhitlere dolu olduğunu söylüyorsunuz anladigim kadariyla. Peki iyi bir müteahhit nasıl olur? Ben kendim nasıl iyi bir müteahhit olurum? Ve de müteahhitlik al sat yapmadan saha karli değil mi? Şimdiden teşekürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Nisan 2016 | 14:49 Furkan AYDEMİR 1189 Kişi okudu