Günaydın Sayın Kireşçi Bey.Ispartakule Garanti Koza sitesind

Soru

Günaydın Sayın Kireşçi Bey.Ispartakule Garanti Koza sitesinden ocak ayında 285.000 e En güneydeki A1 blok 11. katdan daire aldım ve mart ayından berri oturuyorum.İlk oturan aile biziz.her katta 2 daire, ortak duvar yok, herkese ayrı asansör, tüm malzemeler 1. sınıf.Ben türkmenistanda iş yapan inşaat firmasında elektrik mühendisi olrak çalışıyorum, eşimde doktor.Garanti koza nın sanırım akkoza da ki gecikmelerinden dolayı çok eleştiri aldığını biliyorum .Ama ıspartakuledeki evleri bence bölgedeki en iyi site.Ocak ayında yurtdışından gelip ev almak için önce laleşehire koştum ( kalitesini siz çok övmüştünüz maalesef).sonra soyak olimpiyat kent, avrupa konutları tem ve atakent 1 ile missistanbul u da gezdikten sonra; fiyat, kalite, gelecekte prim yapma olasılığı gibi sebelerden ved e eve ilk girdiğimde içime verdiği ferahlıktan,hayatım boyunca hep kalbimi dinlediğim gibi yine onu dinleyip, ilk gördüğümde evet bu site deyip,garanti koza ıspartakuleyi tercih ettik.Altyapı sorunları oldu yol,gaz, su , elektrik gibi .Hepsi hemen hemen aşıldı.Siteden gölü, denizi ve karşı armutluyu bile görüyorum.Balkonuna oturmak gerçekten keyf.Tüm altdaki sitelere tepeden hakim.Sıkıntıları rüzgarı bol, şirket sıkıntıları gideriyor ama yavaş, site yönetimi temmuzda devreye girecek, market alışverişi için arabayla bahçeşehire gitmek gerekiyor.Ama ben ve ailem çok memnunuz.artısı eksisinden fazla bence.İyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Haziran 2010 | 09:48 özcan özdemir 1141 Kişi okudu

Sayin Kirecci bizim Silivri Gümüysakada 2000 metrekare Depo Ant

Soru

Sayin Kirecci bizim Silivri Gümüysakada 2000 metrekare Depo Antrepo Izinli Arsamiz var illerde Antrepo Izinli Arsaya Is Merkezi veya Plaza yapabilirmiyiz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2010 | 18:06 Cetin Saglam 1141 Kişi okudu

Tebernüş bey merhaba, Aşağı dudullu'da sahibinden 170 m2 b

Soru

Tebernüş bey merhaba, Aşağı dudullu'da sahibinden 170 m2 brüt güney cephe bengisu evlerinde son yapılan bloklarda 2. kat daire baktık. Karşı daireinin 250 bin ytl'den satıldığını biliyoruz. Daireler tıpa tıp aynı. Isı yalıtım ve bahçe manzarası var. Buraya güney cephe olduğu için 270.000 istiyorlar. Dairenin güney cephe olması yüzde kaç farkeder? Bir de, Libadiye caddesine yakın güney cephe, otoparklı, ısı yalıtımlı, 135 m2 240.000 ytl bir daire alternatifimiz var. Konumun gelecekte değer kazanmasını da göz önüne alırsak, hangi daireyi tavsiye dersiniz?Teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mayıs 2010 | 13:05 Mehlika Aydoğmuş 1142 Kişi okudu

TEMMUZDA Kİ KONUT SATIŞ ORANI

Soru

Tebernüş bey selamlar, Temmuz ayı konut satış endeksinin %17 artış açıklaması herkesi şaşırrtı, ayrıca bir satış için beylikdüzü tapu dairesine gittiğimde çok kalabalık, sarıyer tapu dairesinden yaptığım başvuruların 1 er gün arayla sıra numaralarında 300 den fazla fark olması beni düşündürdü, (hepsi satış olmasada) Sizce talepte artışmı var endeks neden yükseldi? Saygılar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ağustos 2024 | 01:12 Behçet Macun 1139 Kişi okudu

durağan dönemde ne yapmalı

Soru

merhabalar bu dönemde bir ml tl ile yapılmalı. 1. si suv araç hevesim var fakat c segment araç kullanıyorum satılamıyor . bu parayla nakit suv araç alıp sonra bunu iptek ettirerek kredi çekip bu paraylada üzerine para ekleyip 1 artı 1 10 bin kira getirili ev alınır mı . hem ev hem araç alınmış olur. garantici biri olduğum için imarlı küçük parsel arsa alımı yapılır mı. hisse düşünmüyorum bes var çünkü . en azından bir yıl yutmak için ne yapılır

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Haziran 2024 | 14:31 ali güven 1140 Kişi okudu

Alkent mi, Kemer country mi yoksa Etiler Müstakil mi?

Soru

Tebernüş bey merhabalar, umarım iyisinizdir. Amacım 1-3 milyon dolar bandında bir müstakil konut almak. Burada müstakil almaktaki amacım: *Arsa tapuya dahil olduğu için depremde olabilecek bir ticari riski egale etmek (bina hasarı vs) *Depremde olası bir can tehlikesini engellemek *Istanbulda arsa sahibi olmuş olmak. Burada 10-15 senelik bandı düşündüğümüzde ve bunu yatırım olarak değerlendirdiğimizce, Kemer country'den 3 milyon dolara müstakil bi yer almak mı daha iyidir, Alkentten 1.5 milyon dolara 3 dönüm arsaya sahip bi yer mi, yoksa Etiler de 3 milyon dolara müstakil bir villa almak mı mantıklıdır? Evlerin hepsini eşit beğendiğimizi ve günlük bir ofise gitme merkeze gitme zorunlulugumuzun olmadığını düşünürsek hangisi mantıklıdır yatırım olarak? Bir de konut sigortaları deprem vs gibi ticari zararları egale eder mi acaba?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Şubat 2024 | 17:24 Umut Hikmetoğlu 1140 Kişi okudu

Sizin tavsiyelerinizle hayatımda ilk kez hisse aldım

Soru

Merhaba Tebernüş bey.Nasılsınız Sizin tavsiyelerinizle hayatımda ilk kez hisse aldım. Sizin yazılarınızı ilk kez Ekim'de okumaya başladım.sonra borsa ve hisse nasıl bir yatırım araştırmaya başladım. Kendi değerlendirmem sonucu sizinle tavsiyelerinizle 16 ocakta toplam 90bin lira 4 e bölerekErdemir,coca cola,enerjisa ve THY hissesi aldım. Aslında daha büyük yatırcaktım .eşim sıcak bakmadı.şuanda iyi gidiyor.elime para geçtikçe almaya devam edicem.sizi takipteyim.tavsiyeleriniz için çok çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Eylül 2023 | 16:46 Burcu Kaplan 1140 Kişi okudu

Kupon kira çarpanlı eski ev

Soru

Kira çarpanı yaklaşık 150 olan (hatta biraz da altında) bir ev buldum. Bana tüm vergisi, komisyonu vs. ile geleceği maliyet ile kira arasındaki oran bu, 147 gibi bir şey. Sizce almak mantıklı der misiniz? Ev İstanbul Fatih'te en üst kat, 1970lerde yapılmış bir betonerme apartmanın en üst katında bir daire. Tabii ki depreme karşı konut sigortası şart.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mayıs 2022 | 11:51 Ayten Kara 1139 Kişi okudu

Ümraniye Karabekir mahallesi

Soru

merhabalar tebernüs bey.iyi çalışmalar.umraniye Kazım Karabekir Mahallesi'nde imar çıktı malumunuz.arsa metrekaresine göre,aynı metrekarede daire verilecek kentsel başlayınca.toki ilk projesinin kazmasini vurmak üzere.90 metrekare konut imarlı arsa,600000 bin TL bandında satılmakta.malumunuz 90 metrekare bir daire bittiği zaman,çok iyi fiyatlara çıkar bolgede.sizce bu şekilde yatırım mantıklımi?bölge hakkında görüşleriniz çok değerli?teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Nisan 2022 | 15:52 Tolga kaya 1140 Kişi okudu

Altın satımı hakkında bilgi

Soru

Merhaba tebernus bey altının geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz elimde bir miktar gram var bozdurmalimiyim beklemeli miyim teşekkür ederim saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2021 | 15:39 Kenan unver 1139 Kişi okudu