Verase malina ev yapmak

Soru

Selam benim annemin annesiyle babası yıllar önce vefat ettiler daylarimdan ikisi paylasilmamis araziye ev yaptilar bunlardan elektirik çektirmek için eve imza aldilar annemi ve teyzelerimi kandirdilar sizede mal vereceğiz diye bunlarda imzayı attılar ama şimdi mal vermiyolar köyün belediyesi buna göz yumuyor biz bunları nereye şikayet etmemiz lazım kendi hakkımızı almak için büyükşehir belediyesi bir şey yapabilirmi

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
22 Mart 2018 | 23:40 Sukru kılınc 550 Kişi okudu

Projeden alınmış evin değişimi

Soru

Sn Kireççi iyi çalışmalar. Projeden noter satışı işe alınmış, kredi kullanılmış henüz teslim edilmemiş iskanı çıkmamış bir dairenin başka bir daireyle değiştirilmesi prosedürü nedir acaba? Teşekkür eder, güzel günler dilerim.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Ağustos 2017 | 08:05 Nazlı Akagün 550 Kişi okudu

satış vaadi sözleşmesi ile genel kurulda oy kullanım hakkı

Soru

Merhabalar, Emlak konut GYO dan satış vaadi sözleşmesi ile alınan ve taksitleri, emlak vergisi , site aidatı düzenli ödenen gayrimenkul için genel kurulda oy hakkına sahip miyiz. teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Temmuz 2017 | 16:26 MEHMET ALİ AKCAY 550 Kişi okudu

Emlak beyannamesi hakkinda bilgi

Soru

Tebernüş bey merhabalar, Mart ayi basinda yeni bir daire aldim. Aradan neredeyse 3 ay gecti,sinirlari icerisinde bulundugum belediyeye gidip yeni dairemin beyannamesini vermek zorunda miyim yoksa onlar sistem uzerinden bunu tespit edebilirler mi zaten

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
07 Haziran 2017 | 10:50 Engin Tekelci 550 Kişi okudu

ön ödemeli konut alımı konusunda ki fikriniz

Soru

Merhaba sizde bir konuda görüşünüzü talep ediyorum Ben bir mütahit arkadaşımdan ön ödemeli daire aldım bunun için bana satış sözleşmesi önerdi fakat ıslak imzalı noterden onaylı değil sizden ricam bunun bir aksilik durumunda kanuni bir geçerliliğinin olup olmadığını öğrenmek yanıtınız için şimdiden teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
17 Nisan 2017 | 13:44 Osman KINAY 550 Kişi okudu

tapuda dublexs fırın gözüken yeri markete bakkale çevirme hususu

Soru

tapuda dublexk fırın gözüken bir yeri markete çevirmek istiyorum. şu an alt kati depo diğer kati ise mesken olarak kullanilmakta, belediyeyle ön görüşme yaptiğimda fırın hariç market yapabileceğim söylendi ancak benim sorum şu olacak, burasini markete çevirmek istediğimde kat maliklerinden izin almam gerekir mi acaba?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
13 Nisan 2017 | 19:10 mustafa tekin 549 Kişi okudu

Kat Malikleri Kurulu'nun toplantısı

Soru

29. ve 30. maddelerde iki toplantı arasında bırakılacak süre konusunda 29. madde az 7 gün 30. madde 15 günden az olmama koşulunu getirmiş. Bu konuda aydınlatırsanız çok makbule geçecek. Saygılar (kanun maddelerini aşağıda sunuyorum.) C) Kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararları: I - Toplantı zamanı: Madde 29 - Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.(md:14) Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz. (md:14) II - Yeter sayı: Madde 30 - Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. (md:15) Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır.

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2017 | 10:42 İzzet Dervişoğlu 549 Kişi okudu

Apartman aidatı hakkında.

Soru

Merhaba, Apartman toplantısında alınan karar gereği noterden işletme projesi oluşturuldu ve binaya ait mevcut giderler haricinde aidatın 100 tl olduğu kararlaştırılmıştı. Fakat işletme projesinde imzası olan başkan (yönetici) aidat tutarını kendi kendisine 80 tl ye indirmiş. Bu durumu kiracımın bana gönderdiği apartman gider makbuzunu görünce öğrendim. Sormak istediğim şey Yönetici konu aidat tutarını kafasına göre değiştirebilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
17 Ocak 2017 | 22:47 Özlem kara 549 Kişi okudu

Otoyola 3 km Mesafede olan Körfezin İncisi Elmacık Köyü

Soru

Merhabalar kocaeli korfez elmacikta tarlam var 3 km ilerisinde otoyol projesi olucak sizce projenin bitiminde kaarım ne kadar olur nasil bi artilari olur otoyolun bana ve son olarak projenin ne zaman bitecegi ile ilgili cevap yazarsanizda ayri mutlu olurum

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Aralık 2016 | 03:24 Osman Bey 549 Kişi okudu

İş yeri sahibi ihtarname gönderceğini söyledi.

Soru

Merhaba. Bir ofis kiracısıyım. Kiraları 6'şar aylık periyotlarda peşinen veriyorum. Son 2 aydır piyasa şartlarının kötü gitmesinden dolayı kira ödemesini sağlayamadım ve ev sahibim ihtarname gönderceğini belirtti. Bu durumda hangi sonuçlarla karşı karşıya kalabilirim. Teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
28 Kasım 2016 | 19:30 Kaya Umut 549 Kişi okudu