acunkent sorunları

Soru

merhaba.defalarca konuştuğumuz acunkenti geçen hafta incelemeye gittim.buradan hak sahiplerine acunkent ile ilgili beklentilerini 6 ay ötelemelerini söyleyebilirim-ki bu iyimser bir tarih.herkese haziran ,temmuz gibi tarihler veriliyor, ama bu sektörde yeralan biri olarak malesef en yakın tarih yılbaşı görüyorum.yetkili kişileri 10 defa aradım telefona dahi bakmıyorlar(firmanın ortakları)durumu oradaki necati beyle paylaştım.ve bu terbiyesizlikleri ona da ilettim.herkes durumunu değerlendirmeye alıp kanuni yollara gitmeli artık.ben öyle yapıyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Mayıs 2013 | 11:39 fatih yılmaz 441 Kişi okudu

KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Soru

MERHABA EFENDİM:Bizim bahçelievler yenibosnada bir eski binamız var mütahit %50 ile istiyor. binada 5 daire var.kentsel dönüşümden bize bişey çıkarmı mütahite vrsek bize bir faydası olurmu. yoksa biz %50 mizi alıp çekilelimmi.devlet destekli kredinin bize bir faydası olurmu saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2013 | 22:35 hasan TAŞDELEN 441 Kişi okudu

maktom tek tuzla

Soru

merhaba beyfendi, ben tuzla makrom yapıdan 1+1 ev aldım ancak makrom yapı inşaata ruhsat sorunundan dolayı başlanamıcagını ve projenın ıptal ettıgını soyledı. paramı iade almak ıstıyorum 1 senelık faiziyle geri iademi alabılırmıyım dava açsam kazanırmıyım ? çünkü firma faiziyle geri ödemek istemiyor. teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Haziran 2013 | 12:04 ayşe yılmaz 441 Kişi okudu

Halil BEKTAŞ

Soru

Merhabalar; Emlakçı aracılığıyla 2011 yılı ağustos ayında bir daire aldım ve komisyonumu ödedim. Ama aldığım daire hala teslim edilmedi ve mütahhit dolandırıcı çıktı. Burda emlakçının hiç sorumluluğu yokmu? Yasal Olarak emlakçıya dava açabilirmiyiz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Haziran 2013 | 14:08 Halil BEKTAŞ 441 Kişi okudu

kiptaş başakşehir

Soru

merhaba tebernüş bey. kiptaş başakşehirde metrokentin önündeki araziye 7000 konut yapacaktı. ve hatta ismet bey sizin programınızda proje aşamasından uygulama aşamasına geldiklerini söylemişti. fakat 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen henüz bir gelişme olmadı. ben oturmak amacıyla başakşehir etaplardan daire almayı düşünüyorum. sizce kiptaşın bu bölgede yeni projesini beklemeye devam etmelimiyim. yoksa 4. ve 5.etaplarda 2.el dairelerden düşünmelimiyim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Temmuz 2013 | 10:16 taner korkmaz 441 Kişi okudu

Ev alımı site içi

Soru

Serdar bey kahramanderede akgün sitesinde iç yapılı bir ev buldum fiyatı 275.000 ev bahçeli 4+1 ve 4 kat üzerine fakat evler arası çok sıkışık acaba bu fiyat burası için nasıldır değerlendirmenize şimdiden teşekkür ederim

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
05 Temmuz 2013 | 01:56 Nemci Yıldız 441 Kişi okudu

iş yeri kirası

Soru

kiracı işyeri kirasını vermiyorsa vergi doğarmı beyanname verilirmi

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
06 Temmuz 2013 | 12:16 CENGİZ SÜR 441 Kişi okudu

Avrupa konutları atakent 3 de 2+1 ev alımı hakkında

Soru

tebernüş bey merhaba ,450.000 tl civarımda nakitim var. yatırım amaçlı halkalıda yapımı biten yakında k.çekmece belediyesininde taşınacağı ,avrupa konutları atakent 3 den 2+1 ,122 m2 yaklaşık 400.000 -460.000 tl ye 1500 tl kiracılı bir dairemi ,yoksa sefaköy kiptaş konutlarından 2+1 103 m2 ,değeri 240.000 tl -250.000 tl arası, dairelerin birinin kirası 900 tl toplam 1800 tl kira getirisi olan 2 daire mi alayım diye düşünüyorum halkalı avrupa konutları 3 gezdik ,çevre düzenlemesi ve evler çok hoşumuza gitti. 6 yıllık bir site olan ,sefaköy kiptaşıda gezdim. .2009 yılından beri sefaköy kiptaşı sık sık ziyaret ederim.bu güzelim sitenin yönetiminin ,sitenin gelişmesi ve değerlenmesi için yeterli çalışma yapmadığı kanaatindeyim .site yönetimi yakın zamanda değişirmi ,yepyeni profesyonel bir yönetim gelebilirmi diye düşünüyorum.sefaköy kiptaş konutları iyi bir yönetimle prim yapmaya devam edermi. çok kararsız kaldım.siz olsanız yatırım için tercih yaparken hangi projeyi tercih edersiniz ? saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Temmuz 2013 | 18:04 sezer ersoy 442 Kişi okudu

ticari kredi erken ödeme ve dosya masrafları

Soru

iyi günler hocam. şirket olarak yüzbinin üzerinde krediler kullanıyoruz. şimdi mevcut kredi borcumuz 300000tl civarında bunu erken kapatmak istiyorum banka yüzde 7-8 civarında ceza keseceğini söylüyor. ne yapabilirim bir başka sorum ise bankaların kredi karşılığında gayrimenkullerimize ipotek koyuyor bu işlem için dosya masrafından eksper ücretine kadar hepsini bizden alıyor. ve eksper ücretini de banka belirliyor. beş altı yıldır halimiz bu . yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2013 | 10:46 musa hasar 441 Kişi okudu

Uluhan Babil

Soru

Babil kulelerinden dükkana girdim ve düzenli sneteleri ödemekteyim.Bana firmrdan İBB ve Esenyurt belediyesi arasındaki anlaşöazlığın çözüldüğünü, inşaata arsa sahipleri ile birlikte devam edecekleri söylendi.Son durum hakkında farklı yazılar okudum.Bu konuda son ve gerçek durum nedir?Tşk

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Temmuz 2013 | 16:31 Ayşe Bodur 441 Kişi okudu