Tebernus Bey, merhabalar.. avrupa konutlari 3 de 14-B blok 5. kat

Soru

Tebernus Bey, merhabalar.. avrupa konutlari 3 de 14-B blok 5. kat guney bati cephe havuz ve kismi peysajli 2+1 122 m2 brut 92 m2 net 340 bin tl kredi kullanmadan almak icin kapora biraktim. kafamdaki tek soru isareti bu kadar m2 icin odedigim paranin karsiligini aldim mi almadim mi.. acikcasi bitmemis bir projeyi degerlendirmek hakikaten cok zor benim icin.. ilk kez bir ev sahibi olmak icin arastirma yapmistim.. girdigim yol donusu olan bir yol.. degerlendirme yaparak bana yardimci olursaniz cok sevinirim.. simdiden cok tesekkurler.. saygilarimla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Nisan 2011 | 23:37 Tolga KORKMAZ 402 Kişi okudu

Merhabalar Tebernüş Bey,Eroğlu yapı\'nın seyrantepe projesi\

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey,Eroğlu yapı'nın seyrantepe projesi'nin arsası emlak konuttan alınmıştı sanırım. Buraya yapılacak proje hasılat paylaşımlı mıdır? Emlak konut ile birlikte mi yapılacak acaba? Yoksa Eroğlu yapı arsayı tamamen satın aldı ve projeyi kendisi mi yapacak? Saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Nisan 2011 | 17:23 Barış Atmaca 402 Kişi okudu

istwest ilk gidenlerdenim... evet daha satis ofisi yapim asamasin

Soru

istwest ilk gidenlerdenim... evet daha satis ofisi yapim asamasindayken... satis ekibi sasirmis bir haldeydi .. cunku insanlar geliyor daire almak sitediklerini soyluyordu.. ve enteresan olan cok aceleleri vardi yani kimse proje hakkinda bilgi edinmeye gelmemis almak istiyor..ve aldilarda.. gordugum kadari ile cogu yatirimci.. ama sozde yatirimci.. cunku hic soru sormayan tipler..bilgi almayanlar.. planlari incelemeyen.. teknik sartnamyi incelemeyn.. ne tur malzeme kullanilacak hic sorgulamayan.. teknik detaylara bakmayan..tek dert bir an once almak.. yve komik olan ben bilgiliyim ya tecrubeliyim ya soru sorack bilgi alcak birini tam anlami ile karsimda bulamadigim icin birde gelen alici tipine kizdigim icin ciktim ordan...))) daha sonrada dairelr hzila satilmis ve bir kac gunde prim yapmis..))) hani derler ya akilli dusunene kadar deli dereyi gecermis o hesap oldu..)))ama sezgilerim ve yillarin tecrubesine dayanarak 2500-3000 arasi daire alanlar bir nebze olsun karli cikabilirler ozelliklede buyuk daire alanlar.. daha yuksekten m2 fiyalarindan alanlar icin bence umduklari primi bulma sanlari zor.. cunku arz yonunde bolgede yapilacak cok proje var... birde su bir gercek bazi projeler bitince zaman icinde icindeki insan yasamaya baslayinca prim yapar.. iste Bosphorus City ornegi.. kagit uzerinde super proje..bence yine hos bir proje ..ama gel gelelim evlerin ici )))bir cok kisiyi sok etti... evet cunku cogu kisi aldiklari evi incelememis ornek daireyi gormemis satisa cikar cikmaz almisti.. İstwestten daire alanlar ornek daireyi gormeden icinde ne tur malzeme olacagini gormeden almak ne kadar dogru bunuda proje bitince gorecegiz..kisaca 36 ay sonra insanlar oturmaya baslayinca belli olacak...projeden daire alanlara hayirli olsun .. birde kimse projeyi yapan firmalar kizmasin talep varsa fiyati yukseltir... ))) kamu hizmeti degil ya bu... sen gelip kapiya dayanir daha ortada fol yokken lutfen bana daire satin dersen )))))projede satis yapan calisan bir dediki ya satin alan kisiler neyi aldigini bilmeden bizde daha neyi sattigimizi anlayamadan oldu bitti ))))ama sunu soyleyeyim teberrus bey sizin bu yogun ilgide cok buyuk payiniz var... evet belki farkinda degilsiniz yada farkindasiniz ama siz bu ilgide buyuk bir pay sahibisiniz )))nerden mi cikardim bu sonucu cunku projede satis yapan satis temsilcileri soyledi... ama komik olan o kisi mudur konumunda olmasina ragmen sizi tanimiyordu... bana dediki ya daha biz satisa baslamadik reklam yok hatta sizin gibi musterilerimize bile haber vermedik.. ama insanlar oluk oluk geldi... nerden duydunuz dedik alicilara nasil ogrendiniz dedik..cogu kisi tebernus kirecci diye birinin adini verdi bize...))))))) bunu sizinle paylasmasaydim olmazdi.. bence siz bir projeden daire alacaksaniz ilk once siz alin sonra yazin yoksa yazdiktan sonra almaya kalkarsaniz iste boyle pazarlik halinde olursunuz ve daireyi daha yuksek bedelle alirsiniz ))))))))

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2011 | 00:22 tarik gursoyu 402 Kişi okudu

Sayın Mert Kaya\'nın ısınma gideri ile ilgili sorusuna cevap

Soru

Sayın Mert Kaya'nın ısınma gideri ile ilgili sorusuna cevap vermek isterim. Ispartakule ve Bahçeşehir bölgesinde bugünkü doğalgaz maliyetleri göz önüne alındığında, gündüz ortalama 23, gece yarısından sabaha kadar ortalama 21 derece oda sıcaklığı istendiğinde m2 basına yıllık ısınma gideriniz yaklaşık 10 TL civarında olacaktır. Bu durumda 120 m2 bir ev için 1200 TL hesaplamalısınız. Ancak yalıtım kalitesi ve kuzey cepheler bunun yüzde 15 üzerinde gerçekleşmesine neden olabilir. Kolay gelsin.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Mayıs 2011 | 19:46 Hüseyin TINAL 402 Kişi okudu

Sayın Kireççi;Saray Büyük Yoncalıda Ocak 20011\'de 205 m2 i

Soru

Sayın Kireççi;Saray Büyük Yoncalıda Ocak 20011'de 205 m2 imarlı ifrazlı arsa satın aldım.(21.000 TL)Arsa büyükyoncalı merkezine yakın.Kanal İstanbul projesi arsaya değer katar mı?Teşekkürler...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mayıs 2011 | 11:08 Bekir ÖZEN 402 Kişi okudu

mehmet ekinci bey icin:))arazi, arsa yatirim isi cok fazla nakit

Soru

mehmet ekinci bey icin))arazi, arsa yatirim isi cok fazla nakit parasi olanlarin isidir))) ve bu kisilerde genelde vizyon sahibidirler )))) kendilerini oyle lanse ederler yani yatimlarinin sonucunda iyi paralar kazandiklarinda )) simdilerde birde gecmise bakarak ileride de boyle olacak ongorusu ile hareket eden orta gelirde insanlarin zengin olma hayali ile yapilan bir yatirimdir..bazen cok kisa bazen cooookkk uzun yilar sonra netice alinabilecek bir yatirimdir ..arazi ile ilgili sehir efnaleri de bilirim tecrubelerimde olmustur..nasil ve neden kazanc yada kayiplar oldugunuda gozlemlemisimdir..denyimlerimi yeri geldigince sizlerle paylasmaktan mutluluk duyarim..bu arazi arsa yatirim isinde en cok komigime giden buyuk arazilerin satisina sozum ona aracilik etmek isteyen emlakcilardir.. milyon dolarlik kimi 10 kimi 20 hatta 50 milyon dolarlik arazilerin kimlere ait oldugunu bilir bunlari yine coook zengin ve taninmis is adamlarina pazarlamaya calisir ve oyle komisyon ucretleri hayal ederler ki bu hayal ugruna bir omur gider ))) ama sizi bir arsa bilgisi vermek icin aradiginda kontorlu telefonla cevapsiz arama yapar..)))) taks nedir kaks nedir bilmez ))) genelde burosu olmayan ayakci tabir edilen emlakcilardir.... dedigim gibi kimin nerde neyi satilir kim nerden ne almistir bilirler... milyon dolarlik arazilerdir bunlar... hepside bugunlerde coook unlu yapsatci insaatcilari tanirlar ve bir telefonla ulasirlardi. ve insaatcilarda bu kisileri dinlerlerdi.. cunku bu kisiler istanbulda nerde kim arsasini satiyorsa bilirlerdi..nerelere talep var biliyorlardi.. kimi zaman duyum kimi zaman yarim yamalakta olsa aslinda bir nevi bilgi tasicilariydi.. cunku bilgi degerliydi o zamanlarda ozellikle arazi isinde arsa isinde... o yuzden zengin yapsatci insaatcilar kontoru dahi olmayan ayakci emlakcilarin telefonlarina cevap verirlerdi..ve hala arsa yatirimi icin gerekli bilgi kiymetli ))))))))

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mayıs 2011 | 02:42 tarik gursoyu 402 Kişi okudu

Tebernüş Bey merhabalar,Bir Silivri sorusu da benden:)4 ay önc

Soru

Tebernüş Bey merhabalar,Bir Silivri sorusu da benden)4 ay önce Silivri Değirmenköy'ün yerleşime yakın sayılabilecek bir yerinden m2'si 8 TL'den 6 dönüm bir arazi almıştım. Şu an m2'sine 12,3 TL'ye müşteri var. Şu an bu paraya da ihtiyacım yok. Sattığımda uygun bir yer bulabilirsem yine arazi veya arsa alacağım. Ne tavsiye edersiniz. Net %50 karım var. Satayım mı kalsın mı? Teşekkürler iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Mayıs 2011 | 11:46 Mert Yılmaz 401 Kişi okudu

avrupa konutları 3 ün zemin durumu nedir? yüksek yapılar yap

Soru

avrupa konutları 3 ün zemin durumu nedir? yüksek yapılar yapıldığı için temellerde fore kazık kullanılıyor mu? Zemin altında otoparklar nerelerde olacak ve yapılarla nasıl bağlantı sağlanacak bilginiz var mı? teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Mayıs 2011 | 14:45 esin engin 401 Kişi okudu

İyi günler Tebernüş Bey,150 TL nakit parayı istnbulda prim y

Soru

İyi günler Tebernüş Bey,150 TL nakit parayı istnbulda prim yapma ihtimali yüksek konut projelerine ayıtmak istiyorum. İncelediğim projeler arsında Özyurtlar ve ukranın bu peşin fiyat için yaptıkları indirimin mantığını çözemedim. Yani buralardan peşin fiyatına almak mantıklı mı özellikle özyurtların esenyurt tarafındki projelerinin prim yapma ihtimalleri hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyimm? Buralarda 1+1ler mi yoks 3+1 daha büyük daireler mi dha çabuk satılır?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2011 | 23:16 Zeynel Duman 402 Kişi okudu