MESKENLERDE YILLIK KİRA ARTIŞI

Soru

Yeni Borçlar Kanununa göre meskenlerde kira artışları yıllık ÜFE 'ye bağlanmıştı. Duyduğuma göre bu uygulama 2020 yılına ertelenmiş Bu konuda bana yardımınızı rica ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2013 | 10:23 FERDA YAVER 332 Kişi okudu

tuzla aydinli bolgesi

Soru

Merhaba Tebernus Bey, Tuzla aydinli bolgesinde henuz lansmani yapilmamis bir projede metrekaresi 2500 lira civari olan yatirimlik bir ev icin fikrinizi soracaktim. projenin sahil tarafinda olacagini biliyorum ancak mevcut durumda baz alabilecegimiz bir kira geliri yok ne yazikki.Sizin bu bolge ve ozellikle verdigim bilgilerdeki ev hakkindaki gorusunuz nasildir ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Temmuz 2013 | 12:40 Ahmet Tamer 331 Kişi okudu

yunus şua

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,sizce Şua İnşaat Yunus projesine ne zaman başlayacak ve biliyorsanız eğer projeyle ilgili biraz bilgi rica edebilirmiyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2013 | 15:52 ege cebe 331 Kişi okudu

bahçetepe

Soru

merhaba ....metrokent ve bahçetepe projeleri kıyaslandığında yatırım için hangisini önerirsiniz ? teşekkürler....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Temmuz 2013 | 10:53 suzan uzan 331 Kişi okudu

Protokol

Soru

Merhaba Hilal hanim, My world europe'tan satin almak icin bir daire begendim. Henuz tapusu yok ve tapu calismalari yapildigi icin emlak ofisi devirli satisin soz konusu olmadigini fakat belli bir miktar kapora verilip mal sahibi ile bir protokol imazalanip tapunun benim uzerime cikartilabilecegini soyledi. Tapularin 1 ay icerisinde cikartilacagi soyleniyor faka bu kesin bir bilgi degil. Bu sekilde protokol hazirlanip satin alimda her hangi bir risk olabilirmi. Ornegin mal sahibinin sonradan caymasi gibi. Tsekkur ederim

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2013 | 13:44 Salih Ozdemir 332 Kişi okudu

Mall of İst kira

Soru

Tebernüş bey merhaba, Mall of istanbul projesinden 2011 yılında 1+1, 89 metre kare bir daire almıştım. (242.000 TL' ye). Şimdi satış ofisi benzer daireye 450,000 TL civarında bir fiyat veriyorlar. (Tabi Umarım doğrudur) Size danışmak istediğim 2 konu; 1 - Kasım 2013 gibi teslim edileceği söylenen dairemi hangi bedelde kiraya vermeliyim? Alış fiyatımı mı yoksa satış ofisinin verdiği mevcut fiyatı mı baz alarak kira çarpanını hesaplamalalıyım? 2- sizce getireceği kira değeri nedir? Tesekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Temmuz 2013 | 01:11 Gulten Karahal 331 Kişi okudu

Arsa mı satmaya değecek aylık getiri olacak yer var mı ?

Soru

Benim Sivas'da bir İŞHAN TOKİ akademisyen sitesine bitişik 550 m2'lik villa arsam var. Buranın tam değerini ölçememiş olmakla beraber tahmini 80 ile 120 bin tl arasında bir değer edeceğini araştırmalarım sonucunda tahmin ediyorum. Net rakam merak konusu iken asıl sorum ise şudur . Bu taşınmazı satıp İstanbul'da aylık kira getiri olacak ve süreç ile kendi değeri ve kira gelirinin prim yapması muhtemelen bir yer almak mümkün mü ? Yahut yoksa biraz daha bu arsayı bekletmeli miyim? Hangisi benim için daha karlı olur , Arsa'nın değerinin çok daha fazla uçmayacağını düşünüyorum ama bu arada değerlenecek ve kira getirisi olan bir yer alabilirmiyim ? Sizin değerli fikir ve görüşlerini merak ediyorum . Teşekkür ederim. Bu arada arsananın konumu hakkında küçük bir bilgi ; Sivas merkeze yakın , Sivas manzaralı olup , Yerleşik oturmuş bir hayat olan bir site ortamında ve alt kısmında toki konutları var oradada hayat var. İşhan köyüne bağlı Sivas cumhuriyet üniversitesine yakın bir bölgede.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Temmuz 2013 | 04:09 Fatih Ata 331 Kişi okudu

urla ilçesi hududları içinde arsa almak

Soru

Serdar bey urla ilçesi merkez ve köylerinde arsa/ arazi almak istiyorum semt olarak tavsiye edeceğiniz bir semt var mı? Yatırım açısından kanaatinizi paylaşmak istiyorum.

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
01 Ağustos 2013 | 16:02 mehmet can GÜNEŞ 331 Kişi okudu

Kartal esentepedeki dairem için aldığım teklif

Soru

Kartal esentepede cadde üzeri 2 bloklu sitede 4 ve 5. katlardaki dublex brut 200 m2 deniz gormeyen 4 yillik , iskani alinmis daireme 330bin tl teklif aldim. sizce degerinde bir fiyat mi ? dairem 1200 tl kira getiriyor. brut 200 m2 net olarak sanirim 160-170 arasi. ayrica satin alali 5 yili doldurmadi. alici kredi almadan nakit odeyecek dolayisiyla vergisel avantajim olacagi soyleniyor. bir onceki soruma yanit verirken bu noktalarida goz onunde bulundurursaniz sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2013 | 02:31 emre aydin 331 Kişi okudu

arsa

Soru

arnavutköy köylerinden sizde 15000-20,000 para ile yatırıma yönelik arsa almam sağlıklı olurmu ? tarla vasfında olduğu için sonra sorun yaşarmıyım ? teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2013 | 11:26 hatice diş 331 Kişi okudu