31 mayıs
31 mayıstan sonra da eski binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenirken, bodrum katların iskan edilebilmesi için, bu tarihten önce imar durumu almak yeterli deniyor, doğrumudur ?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
31 mayıstan sonra da eski binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenirken, bodrum katların iskan edilebilmesi için, bu tarihten önce imar durumu almak yeterli deniyor, doğrumudur ?
2010 Yılında satış sözleşmesi ile aldığım dairenin tapusunu 2013 yılında almış bulunmaktayım. bu konutu 5 yıl içinde satmam durumunda gelir vergisini tabiyim fakat bu 5 yıllık süreç, konut sözleşmesini yaptığım 2010 yılında mı başlamakta yoksa 2013 yılında tapuyu aldığım tarihinde mi başlıyor. Yardımlarınız için teşekkürler Ahmet Bey.
Selamlar, internetteki birçok emlak sitesinde ve gazetelerde Trend projeleriyle karşılaşıyorum.Proje fotoğrafları ve projenin yeri çok güzel fakat size sorum şu olacak: Trend?in 2 ay içinde hazır bitmiş projesi var ve bana daire seçeneği sundular.Sizce hazır bitmiş bir projeye çok daha fazla para ödeyerek ev sahibi olmak mı daha mantıklı, yoksa Trend?in bitmemiş proje aşamasında olan inşaatına girip daha uygun fiyata ev alıp daha çok kar elde etmek mi daha mantıklı? İki seçeneğin de kazançları ve kayıpları nelerdir? Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Merhaba Tebernüş Bey, daha önce başka bir konu hakkında fikrinizi almıştım şimdide başka bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Dükkan kiralayacağım ama bütün dükkanlarda emlakçılar aracılık ediyor. Şimdi ben 3.000 TL kirası olan bir dükkanı emlakçı aracılığı ile kiraladığım da emlakçıya 3.000 TL yani 1 kira bedeli kadar ücret ödemek zorunda mıyım ? Bu kanun böyle midir ? Mesela 3.000 TL kirası olan bir dükkanın emlakçısına 1000 - 1.500 TL veremez miyim ? Emlakçılar çok komisyon istiyor lütfen beni aydınlatabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar diliyorum.
Merhaba biz Cennet mahallesinde bir daire bulduk 3 katlı bınanın orta katı Guney Batı 85-90m2 2+1 bır daire dıs cephesı yapılı ıcındede sadece parke masrafı var. Suankı ortalama daıre fıyatları emsalı 170-180bin civarı ve eksper bu daıreye 135bın deger bıctı daırenın satıs bedelı 160bın. Bu yanlısı duzeltmek ıcın neler yapabılırız. Eksper degısımı hakkımız mevcutmu yenıden degerlendırme durumu neler yapabılırız aydınlatırsanız sevınırım.. ıyı gunler ıyı calısmalar...
iyi çalışmalar ben halkbankasından her ay garanti bankasına düzenli konut kredisini eft yapıyordum en son hayat sigortası ve daskın süresi bitince yenilemek istemedim banka gönderdigim eftyi hayat sigortası ve daskı kesmiş kalan parayı konut kredine kulanmış ve konut kredisi eksik kalmış.yasal mıdır kanuni haklarımı kullanıp bankaya dava açablirmiyim
Merhaba Tebernüş bey.Yabancı lar Türkiye de faizsiz kredi ala bilirlermi?
hocam iyi günler benim 162 metrelik arsam şu an 87 metre olarak gözüküyor arsamı küçük oldugu icin satmak sizce ne kadar dogru olur yoksa fiyatı deger kazanırmı 2 ay önceye kadar 30 milyar verenler şimdik 45 milyara kadar cıktı sizce ne yapmalıyım şimdiden tşk hoçam
imar planında ticaret olan arsada residance tip daireler yapılıyor.bu dairelerin niteliği de ofis veya büro olarak geçiyor. 1- bu tip yerlerin niteliğini tapuda mesken olarak değiştirmek mümkün mü? 2 -Niteliği büro veya ofis geçen daire mesken olarak kullanılsa emlak vergisi mesken üzerinden mi yoksa işyeri üzerinden mi tahsil edilir.
mrblar 3 . ayın ortalarında topraktan daire ye girdim durumum olmadığı için sözleşmeyi iptal ettirmek istiyorum firmanın sözleşme kağıdı var üzerinde %3 kesinti yapılacagını söylüyor paranın tamamını alabilirmiyim vede kısa bi zamanda alma şansım varmı teşkler