SİT,KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI HK.
Hocam merhaba, Belediye dört yıl boyunca neden koruma amaçlı imar planı yapmaz? Kültür koruma kurulu da neden 3.derece sit alanı şerhi koyar? Bilgi verir misiniz?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Hocam merhaba, Belediye dört yıl boyunca neden koruma amaçlı imar planı yapmaz? Kültür koruma kurulu da neden 3.derece sit alanı şerhi koyar? Bilgi verir misiniz?
Eşim vefat etti bana ve 2 kızına 1 ev 1dükkan ve biraz da bankada para bıraktı.Noterden veraset ilami aldım.Bu aşamadan sonra ne yapmamız gerekiyor. Teşekkürler.
İyi günler. Evimiz 120m^(2 .). 3+1?dir. Değeri 325.000 TL. 7 yıllık kiracımız var. Bu kiracıyı kendimiz oturmamız için çıkarmak istiyoruz. Kontratımız 7 sene önceki kontrattır. Kiracı; kira sözleşmesine uymuyor, gecikmeli olarak kirayı yatırıyor ve kontratı yenilemiyor. Bizim söylemlerimize rağmen çıkmıyor. Bu kiracıyı nasıl çıkartabiliriz? Yardımcı olursanız seviniriz. Saygılarımla?
Merhaba Tebernus Bey, Ben yatirim amacli bir ofis veya dukkan almak istiyorum. Konumu nedeniyle Businist projesi dikkatimi cekti. Bu proje hakkindaki gorusunuz nedir? metrekare fiyatlari 4-6 bin dolar arasinda deniyor. Bu fiyatlarla ofis almak karli olabilir mi? Buranin kira getirisi ne olabilir? Tesekkureler.
54000 metre kare bir parsel üzerinde 7 Blokta 320 oturulan daire ,4 Blokta 240 dairelik yarım inşaat ve Müteahhit firmanın projesini alıp yapmadığı ama 161 dairelik kat irtifakı tapusu aldığı bir sitede yaşıyorum.240 yarım inşaatı yeni bir firma satın aldı.Eski müteahhit firmayla da anlaştı.Oturulan binalar için depreme dayanıksız raporu alıp Kentsel dönüşüme sokmak istiyorlar.2/3 çoğunluğu sağlayacaklarını söylüyorlar ki evinin değer kazanacağını düşünüp mutlaka kabul eden olacaktır. Sorularım ; 1) 7 Blok için de mi rapor almaları gerekir yoksa 1 Blok için alıp sitenin yıkım kararını alabilirler mi ? 2)1999 depremi sonrası İTÜ ' den depreme dayanıklı raporu almıştık. Bu geçerli değil midir ? 3) Rapor alıp 2/3 çoğunluğu sağlarsa projeyi beğenmediğimiz halde evleri boşaltmak zorunda mıyız ? Bizi koruyacak bir kanun maddesi yok mu ?
Tebernüş bey saglam bı fırmadan eve gırdım suan ev teslım aşamasına geldık lakin yeni bina oldugu ıcın illaki ufak tefek puruzler cıkıyo ve hatalı olan yerler degışiyo Salon pimapenım hıc hosuma gıtmedı alt mekanızma demır kısmı yıpranmıs fırmaya degıstırmek ıstegımı soylememe ragmen mekanızma saglam calısıyo degıstıremeyız dıyolar Eksıkler ıcın tutanak tutuyoruz fakat fırma bos bı dosya kagıdına yazıyo eksıklerı yapılması ıcın kaşeli kagıt istememe ragmen veremeyız dıyorlar boyle bı hakları var mı
tebernüş bey merhaba, hisse tapulu yerlerin hepsi tarla mıdır ? ve imar yetkisi kime aittir teşekkür ederim
2011 yilinda tapusu enistemin ustune olan ama yarisina ortak oldugumuz arsamizi mutehite verdik yapilan insaat ta bize iki daire verildi daireler den biri benim biri enistemin ama mutehit iki dairenin tapusunuda enistem in uzerine yapmis param olmadigi icin tapuyu kendi ustume alamiyorum suan da dairemi kiraya vermem icap ediyor enistemle aramizda kesin satis sozlesmesi yaparak dairemi kiraya vere bilirmiyim tesekkurle
İyi Günler Site yönetimine aylık 50 tl aidat ödüyoruz.Fakat her ay diğer giderler adı altında da ücret kesiliyor.Açıklamada da kanalizasyona şu kesildi vs. yazıyor.Kanalizasyon vs. gibi ücretler siteye ödediğimiz aidattan ödenmesi gerekmiyor mu yoksa diğer giderler adı altında kesinti yapılabilir mi?
slm 1000 metrekare yerm var 17600 metre kare içinde artı her yasal işlemler le yapılmş evimde var ve arsamın kenarındakı müşterk ve sonundakı müşterek yolları yok orta oldugum içinde hepsi bnde n gitmek zorunda onların ev harıç boşluklrı yok ben buna itiraz ettm ve yol vermedm artı müşteregmzin dışındakı bir kaç evde benm bahçemi kullanıyorlar kenarını kpatamıyorum duvarla çalı ve benzeri şeylerle kapatıyorum ama gec yada ben evde olyınca yıne benm olan yerı açıp kullanıyorlar benm bu 1000 metre kareyı belırlemyor belediye ne yapmam lazm şimdiden teşekürler