bireysel emeklilik payları
benim adıma yaptırdığım Bireysel emeklilik katkı paylarını 2011 yılın da bordoro da vergi indiriminden yararlanmak üzere kullandım.Kira geliri beyan ederken bu katkı paylarını indirim konusu yapabilecek miyim?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
benim adıma yaptırdığım Bireysel emeklilik katkı paylarını 2011 yılın da bordoro da vergi indiriminden yararlanmak üzere kullandım.Kira geliri beyan ederken bu katkı paylarını indirim konusu yapabilecek miyim?
Sur yapi mahalleden 150 m2 300 bin tl ye alacağım buranın iski ile sorunu olduğunu duydum. Mahallenin iskan konusunda herhangi bir sorunu var mı? Ilerde bir sorun yasarmiyim teşekkürler
Günaydın ve hayırlıhaftalar size ve tüm okurlarınıza...Piyasada bir sürü irili ufaklıfirmalAR gerçekten ucuza evsatıyorlar yanlızbunlara kavuşmakdoğum gibisancılı geçiyor.Yokinşaatlar yavaş çalışıyor,yok firma para sıkıntısında battı batacak yok geç teslim olacak vıdı vıdı..Büyük firmalardateslimve teslim sonrası hizmet harikulade yanlız bunlarda ucuza satamazlarmı? Yani ucuz konuta sahip olmak için sağlam kalp milazım?
iyi günler benim bekar olan oğlumun bir dairesi var ve oğlum yrtdışında.size sorum oğlum bu bir daire için kira vergisi verecekmi,evi kiraya 6 ay önce verdi,eğer vergi verecekse ne zaman beyanname verecek teşekkür ederim
arıyoruz emin olun hep dublexgaziosmanpaşada fiyatlar beyoğlunu aratmıyorherkez gergin. yerlerde ahım şahım deyilesenleri tavsiye ediyormusunuz acaba ?
Merhaba Tebernüş bey sızden bı rıcam var ban abu esenyurttakı ruhsat sorununun 12 nisan da yapılacak toplantıdan sonra bir düzen ve hala girecekmi diye sormak ıstedım ılgınıze tesekkurler.....
Merhabalar Tebernüş Bey;Bahçeşehir Tokinin yaptığı DOĞA PARKI EVLERİ için ne düşünüyorsunuz?Brüt 151 m2 320.000 tl.Kapanmayacak dedikleri bir gölet manzarası var.Ve toki olduğu için çok sağlam olduğunu söylediler.130000 tl kredi kullanıp 42000 kadar faiz ödeyeceğiz.Sizce mantıklı mı?Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar.
tebernüş bey tekrar merhabalar.gaziosmanpaşa ve sultangazi ilçeleri sınırında forum tem alış veriş merkezi yapılmaktaydı,yaklaşık 2 kat kadar yapılmıştı fakat yaklaşık 3,4 yıldır inşaat çalışmaları durdu.lokasyon olarakta çok güzel bir yer tem yolunun yanı,avrupa konutları tem'in hemen alt kısmı.sizce bu avm inşaatı tekrar başlarmı yoksa çürümeye mahkum mu?
Merhaba Tebernüş Bey,Alemdağ Emlak Konutlarından oturma amaçlı ev satın aldım. İnşaat çok hızlı ilerlerken aldığım duyumlara göre durma aşamasına gelmiş. Biz erken teslimi beklerken resmi teslim tarihi olan Aralık 2012 de bile teslim edilemeyeceklermiş. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Tahminen ne zaman teslim edilir. Teşekkürler.
by concept ve propa aura hakkında dün size soru yöneltmiştim cevabınız için teşekkür ederim bugun iki satış ofisinede gidip son değerlendirmeleri yaptık.iki fırsatta birbirinden güzel.bugun karar vererek inşallah yarın satın alacağım.aklıma takılan son şey ise propa aura'da baktığım daire 7.kat doğu cepheli brüt 48 m2 net 33 m2 deniz görmüyor.143 bin fiyat.her kat için şerefiye bin lira imiş.14.kat aynı ölçülerdeki daire 151 bin kısmi olarak deniz görüyor.kira getirisi ikisinde 700 tl ve aidat ise 180 tl öngörülüyor.1-)net 33 m2 bana biraz küçük geldi bölge hukukcular bölgesi studio olması kiraya vermemde dezavantajı nasıl yaşarım.tercih edelirmi?2-)7. kat ı mı 14. katı mı almayım?3-)m2 fiyatı açısından ve kira çarpanı zaman için prim vaadediyormu ?4-)siz gidin bölgelere ve oradaki emlakçılarla görüşün bilgi,görüş alın diye öneriyorsunuz.onuda yaptım fakat bazı emlakçıların(referansla gittiğim)dediği kartal e-5 cephesi her ne kadar popülerde olsa yapacağı primi adliyenin buraya geleceğin haberiyle şu zamana kadar yaptı.artık çok ufak artışlar olacaktır.gidin sultanbeylideki proje gibi önü açık projelere yönlenin kısacası kartal doymasa bile doygungunluğa hemen hemen ulaştı.diğer yapıcalak home-ofisler sayısı arttıkça kira geliriniz sabit kalabilir? tekrar teşekkür ediyorum.inşallah sizinlede bir gün çay içme imkanımız olur.çok genç bir yatırımcı olarak emlak piyasası çok ilgimi çekiyor.)---